Het boek: Als de Hemel genoeg ruimte heeft – Splinter Chabot 2023

Als de Hemel genoeg ruimte heeft is het derde en nieuwste boek van Splinter Chabot. Splinter is de zoon van de dichter en schrijver Bart Chabot. Naast het schrijven van boeken is Splinter ook televisie maker en kun je hem kennen van de televisieserie SPLINTER, in de politiek en Wie is de mol waar hij in 2021 kandidaat was.

Op deze pagina lees je meer over Splinter Chabot, maar ook over zijn boek ¨Als de hemel genoeg ruimte heeft en zijn 2 andere geschreven boeken.

BoekenBoeken

Boekomschrijving: Als de Hemel genoeg ruimte heeft

Vrienden Magnus en Elias zijn elkaars tegenpolen: Magnus galoppeert door het leven, Elias kijkt toe hoe Magnus de wereld naar zijn hand zet.

Ze besluiten samen op reis te gaan door een land dat lang geleden betoverend is geweest. De route is uitgestippeld, de bestemming staat vast. Onderweg komen ze voor de grootste keuzes uit hun leven te staan.

Hoewel Magnus in het zonlicht lijkt te leven, is er schaduw in zijn hoofd. Elias ontdekt dat hoe dicht je ook bij iemand komt, uiteindelijk iedereen alleen is met zijn gedachten.

Als de Hemel genoeg ruimte heeft is een overdonderend, sprookjesachtige roman over onvoorwaardelijke vriendschap, twijfel en eenzaamheid. Maar bovenal over verlangen en vrijheid.

Boekspecificatie

 • Titel: Als de hemel genoeg ruimte heeft
 • Auteur: Splinter Chabot
 • Uitgever: Podium
 • Bindwijze: Hardcover
 • Aantal Pagina´s: 576 Pagina´s
 • Druk: Eerste Druk
 • Verschijningsdatum: April 2022
 • Genre: Literaire Romans
 • EAN / ISBN: 9789463811262

De Auteur: Splinter Chabot

Splinter Chabot de zoon van Bart Chabot is geboren op 3 maart 1996 in Den Haag. Splinter studeerde politicologie en theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Van 2017 tot 2019 was Splinter landelijke voorzitter van de JOVD. Dit is de jongeren organisatie van de VVD.

In 2019 maakt Splinter de politieke televisie serie SPLINTER in de politiek. Dit was een 6-delige serie die op de NPO3 werd uitgezonder. Splinter interviewde verschillende politici over stress en hoe jij jezelf kan blijven in de politiek.

In maart 2020 verscheen het eerste boek van Splinter Chabot genaamd ¨Confettiregen. Het boek is een autobiografisch verhaal over Splinters coming-out en de weg er naar toe. Op 18 jarige leeftijd tijdens kerst kwam Chabot thuis uit de kast. De hoofdpersonage in het boek is Wobie. De Omslag is ontworpen door Anton Corbijn en werd gekozen tot mooiste boekomslag van 2020. In april 2021 werd bekend dat de film- en documentairemaker Michiel van Erp Confettiregen gaat verfilmen.

In november van 2020 verscheen de bundel ¨Roze Brieven¨. Deze bundel bestaat uit persoonlijke reacties er verhalen van de lezers van zijn boek Confettiregen. Splinter vind dat deze verhalen zichtbaar moeten zijn voor iedereen vandaar deze bundel.

Als de Hemel genoeg ruimte heeft is verschenen in 2022 en is een literaire roman.

Confettiregen

CONFETTIREGEN is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie die opgroeit in een warme en veilige omgeving. Als in een sprookjeswereld. Eenmaal op school komt hij erachter dat zijn enthousiasme volgens sommigen gekooid moet worden, dat sommige kleren alleen voor meisjes bestemd zijn en dat verliefdheid ingewikkelder is dan een hartje tekenen.

Aan de hand van drie bepalende ontmoetingen in zijn jeugd, komt Wobie steeds meer over zichzelf te weten. Naarmate hij ouder wordt ontdekt hij langzaam maar zeker dat hij anders is dan zijn broers, anders dan zijn meeste klasgenoten, anders dan wie hij dacht te zijn. Anders dan wie hij wilde zijn. Langzaam sluipt er een grijze mist in zijn leven, en begint hij iets te ontdekken dat eerst genegeerd, vervolgens gevreesd, maar uiteindelijk gevierd wordt. Dit boek is een dagboek van die worsteling en die zoektocht.

CONFETTIREGEN is niet alleen een geweldig verhaal om te lezen maar ook een belangrijk boek dat verschillende generaties herkenning zal geven en verschillende generaties zal raken.


Roze Brieven

CONFETTIREGEN was voor velen een boek vol herkenning. Er volgden talloze persoonlijke reacties; uit deze reacties is Roze Brieven ontstaan. Om zichtbaar te maken wat soms onzichtbaar is en om te vertellen wat te vaak wordt verzwegen. Opdat sommige verhalen niet in een lade verdwijnen, maar op een nachtkastje belanden.


Boekrecensie: Als de Hemel genoeg ruimte heeft

De eerste keer dan ik Splinter Chabot zag moest ik meteen aan Bart Chabot denken. Dit was toen Splinter tafelheer was bij de Wereld Draait Door waar hij regelmatig te gast was er vertelde om dat hij op jongens viel. Net zoals zijn vader heeft hij iets bijzonders je vind het leuk of je ergert je eraan. Ik vind de eigen stijl en de bijzondere kijk op alles wel interessant.

Dit zie je ook terug in de boeken ¨Confettiregen¨ en ook zeker in ¨Als de hemel genoeg ruimte heeft.

Het boek is prachtig en leest zeer prettig je wordt in het verhaal gezogen en het lijkt wel of je mee gaat op reis met de hoofdpersonen Magnus en Elias. De 2 vrienden gaan samen op reis in hun tocht komen ze op 6 verschillende plekken: Het Dorp, het Bos, het Klooster, de Stad, het Woud en de Berg. Tijdens de reis leer je hoe Magnus en Elias naar zichzelf kijk maar ook naar elkaar. De personages zijn heel verschillend en dat maakt het juist zo interessant. Het is een prachtig verhaal over vriendschap, het leven en de vrijheid.

Als je eenmaal begint met het boek is het lastig weg te leggen je wilt weten wat op er de volgende bladzijde staat. Weet wel waar je aan begint het boek heeft ruim 500 bladzijdes. Dit boek is in de barok-stijl waar Splinter Chabot om bekend staat. Het boek heeft een groot woordenschat dat prettig weg leest.

Als je een liefhebber bent van Splinter Chabot, de Barok stijl of je wilt graag een mooi boek lezen over de vriendschap dan is het boek ¨Als de hemel nog ruimte heeft¨ een echte aanrader.


Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Wat een bijzonder boek, wat een bijzondere schrijfstijl. Ik heb genoten.
  Erg nieuwsgierig nu naar zijn andere boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *