Boek: Gegijzeld van Chinouk Thijssen (Winnaar Jonge Jury 2022)

Het boek (novelle) Gegijzeld heeft de prijs van de Jonge Jury 2022 gewonnen. Het boek is geschreven door Chinouk Thijssen. Chinouk heeft deze prijs gewonnen doordat duizenden jongeren gestemd hebben op het boek Gegijzeld en hierdoor de winnaar is geworden van de Jonge Jury 2022 prijs. De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor 12- tot 16-jarigen.

Op deze pagina vertel ik meer over het winnend boek Gegijzeld en de auteur Chinouk Thijssen. Je vind naast een officiële boekomschrijving ook een recensies over het boek. Dit allemaal om je een goed beeld van het goed te geven.

BoekenBoeken

Boekomschrijving: Gegijzeld

Een van de jongens staat met een pistool op het hoofd van Casper gericht. ‘Als hij over een half uur nog niet heeft gereageerd…’ Hij kijkt om zich heen en draait zich dan terug naar Casper. ‘Ik zweer het je, jongen, dan zijn jullie allemaal dood.’

Het is het einde van het schooljaar en Yasmine en Jason zijn uitgenodigd voor het feest van hun klasgenoot Casper in de enorme villa van zijn ouders. Het belooft het feest van de eeuw te worden. De avond krijgt echter een onverwachte wending wanneer een groep oudere jongens binnenkomt.

Ze verbieden iedereen om het huis te verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Langzamerhand verandert het droomfeest in een nachtmerrie…


Boekspecificatie

  • Titel: Gegijzeld
  • Auteur: Chinouk Thijssen
  • Uitgeverij: Kluitman
  • Bindwijze: Hardcover
  • Druk: Eerste Druk
  • Aantal Pagina´s: 104 Pagina´s
  • Verschijningsdatum: Februari 2021
  • EAN / ISBN: 9789020609653

Auteur: Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen is in 1983 geboren in Rotterdam en is een Nederlandse auteur. Vanaf jongs af aan verteld en schrijft Chinouk verhalen, maar pas toen ze twintig was is begon ze met het schrijven van een boek. Haar debuut wat met het boek ¨Fataal Spel¨ in 2018. Kort hier na verscheen ook het eerste boek van de Truth or Dance serie.

De meest boeken van Chinouk Thijssen zijn Young Adult thriller boeken. De Lucia Flores serie is daar een uitzondering op dit zijn kinderboeken. Het tweede deel van deze serie is uitgebracht in 2022 . Het meest recente boek is Museumnacht ook uitgebracht in 2022 en dit is weer een Young Adult boek.

Buiten het schrijven van boeken geeft Chinouk ook interactieve lessen over lezen op scholen en won ze in 2022 de prijs van Jonge Jury voor het boek Gegijzeld die in 2021 is uitgebracht.

Van de Young Adult boeken zijn inmiddels al meer dan 10.000 exemplaren verkocht en nu met de gewonnen prijs wordt dit alleen maar meer.

De boeken volgorde van Chinouk Thijssen

De boekenvolgorde heb ik in drieën verdeeld de losse adult boeken en de beide serie Lucia Flores en Truth or Dance worden apart vermeld. De Young Adult boeken kun je los van elkaar lezen en de volgorde maakt ook niets uit. De serie boeken zijn aan te raden om bij boek 1 te beginnen en dan de volgorde van verschijningsdatum te volgen.

Young adult boeken

De Lucia Flores serie

De Truth or Dance serie


Boekrecensie: Gegijzeld

Op deze pagina heb ik het over het boek ¨Gegijzeld¨, maar eigenlijk is het een novelle. Een dunne boek / kort verhaal van 104 pagina´s. Dat het niet zolang verhaal is wil niet zeggen dat het niet spannend en meeslepend is, want dit is zeker het geval. Deze Young Adult Novelle is ook zeer geschikt voor volwassenen als je van thrillers houdt tenminste. Een Young Adult boek houdt in dat het taal gebruik is aangepast en dat het niet te veel personages bevat en goed leesbaar is beschreven. De verhaal lijn is goed te volgen, dit is ook een reden dat steeds meer volwassenen kiezen voor young adult boeken.

De personages in het boek ¨Gegijzeld¨ worden uitgebreid beschreven en goed uitgediept, dit maakt het verhaal geloofwaardig en je wordt er door ook langzaam ingezogen. Dit is erg knap omdat het een relatief erg kort verhaal is. De 2 hoofdpersonages zijn Yasmine en Jason, de belevenis die beide meemaken zijn angstig, en spannend te noemen. Je wilt graag weten hoeft het afloopt. De kans is wel groot dat je het boek in één of 2 keer uitleest omdat het moeilijk weg te leggen is.

Het boek is ook zeer geschikt voor iedereen die niet zo fanatieke lezers is, het verhaal is makkelijk en eenvoudig en de proloog is meteen al spannend waardoor je graag verder wil lezen. Ook en voordeel is dat de hoofdstukken kort en bondig zijn.

Voor mij is Chinouk Thijssen met het boek ¨Gegijzeld¨ ook de terechte winnaar van de Jonge Jury prijs 2022.

Vergelijkbare berichten