Het ondernemers boek: Online Marketing Tornado (Review 2023)

Het internet bied je meer kansen dan je bedenken kan. Maar zoals voor alle kansen geldt dat je deze wel moet benutten. Als ondernemer geef jij jezelf niet altijd de tijd om de kansen op te zoeken.

Deze kansen liggen nu voor het oprapen met het boek Online Marketing Tornado. Dit stap voor stap boek biedt je een schot op open doel! Wil jij alles uit online marketing halen? Lees dan snel verder waarom dit met Online Marketing Tornado jou gaat lukken.

Wat is het boek: Online Marketing Tornado?

Het boek Online marketing is een dik fysiek boek van 352 pagina’s. Het boek heeft een soft cover en 216 afbeeldingen. De Online Marketing Tornado is een boek dat jou verteld hoe jij met jouw bedrijf online successen kan behalen. Denk hierbij aan hoe je gevonden wordt in Google, hoe je van een bezoeker een klant maakt etc.

Wat is de inhoud van Online Marketing Tornado?

Het dikke boek is onderverdeeld in 6 onderdelen. De onderdelen licht ik hieronder toe.

SEO (zoekmachine optimalisatie)

In dit onderdeel leer je de verschillende technieken hoe je bezoekers naar jouw website stuurt. Een goede google positie levert jou bezoekers op. Met de vele concurrentie en maar 10 plaatsten op deze eerste pagina is het druk. Maar met de informatie, adviezen, tips en slimmigheid is het zeker mogelijk om goed zichtbaar te worden.

Conversie

Dit onderdeel staat in teken van conversie. Als je bezoekers op jou website hebt wil je er ook het maximale uithalen. Dit kan uiteraard met een verkoop, maar ook met een offerte aanvraag, inschrijving voor een e-maillijst, het downloaden van je (gratis) producten etc. Je maakt kennis met de effectieve technieken die de bezoeker prikkelt en zorgt dat de bezoeker een klant wordt.

Sales (betaalproces)

Onderdeel drie is het betaalproces. Het boek leert je wat het beste werkt om een klant te laren betalen en probeert deze meer te laten kopen dat in eerste instantie de bedoeling is. Kort gezegd je leert hoe je de orderwaarde en jou omzet verhoogd per klant.

Affiliate Marketing

Hoewel iedereen nog niet bekend is met die marketing techniek heeft het aan populariteit enorm toe. Het is niet meer weg te denken op het internet. In dit onderdeel leert jouw je bezoekersaantallen, leads, klanten kunt opschalen door de juiste inzet van affiliate marketing. Als je affiliate marketing inzet als bedrijf laat jij andere werken voor jou producten of producten. Zij promoten jou diensten en producten en krijgen daar een commissie voor als er sprake is van een actie. Dus geen resultaat geen kosten.

Membership

Memberships, oftewel lidmaatschappen, dit levert namelijk wederkerende inkomsten op. Het lijkt misschien in eerste instantie niet haalbaar voor jouw bedrijf, maar het boek geeft je nieuwe inzichten wat heel veel bedrijven werken hier mee Spotify, Netflix, Disney, Hello fresh etc.

Community Building

Het laatste onderdeel gaat over community building. Het opbouwen van een online community. Bij een goede aanpak zorg je dat de fans van jou bedrijf ambassadeurs worden die jou bedrijf promoten. Dit kan voor een grote groei zorgen en daarom een niet te onderschatten onderdeel.

Gratis samenvatting

Van elk onderdeel / thema hebben de makers ook een e-book gemaakt. Deze 6 e-books geven een samenvatting van de voorbeelden, technieken en tips die uitgebreid worden behandeld in het boek Online Marketing Tornado.

Deze e-books zijn erg handig om een goed beeld te krijgen van het fysieke boek maar ook om na het lezen van het boek de samenvattingen nog eens door te nemen.

Wie zijn de makers van het boek?

De schrijvers van het boek Online Marketing Tornado zijn geen onbekende in de wereld van de online marketing. Het zijn de eigenaren van IMU een online marketing bureau Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Ze hebben diverse producten zoals Phoenix, Plug an Pay en Huddle ontwikkeld.

Tonny Loorbach heeft zelf ook al het boek Doelgerichte SEO uitgebracht. Tonny is ook het bedrijf begonnen en Martijn is klant in aanraking gekomen met IMU en inmiddels mede eigenaar. Naast het werken aan hun producten, nemen ze ook wekelijks een podcast op met veel informatie en gegeven zie diverse trainingen (seminars). IMU heeft in 2020 zijn 10 jaar bestaan gevierd.

Uiteraard bestaat IMU BV. niet alleen uit Tonny en Martijn maar hebben ze een heel team om hun heen gebouwd. Dit noemen ze zelf de IMU-Familie. Het team bestaat uit o.a. softwareontwikkelaars, content specialisten, klantservices medewerkers en online marketingspecialisten.

De review / recensie De Online Marketing Tornado.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het boek Online Marketing Tornado is voor iedereen interessant die geld wil verdienen met zijn bedrijf via het internet. Dit geldt zowel voor de ondernemers met eigen producten en diensten als voor affiliate marketeers. Maar ook voor particulieren of verenigingen met een website en die meer bezoekers willen of er geld mee willen gaan verdienen.

Het boek is minder geschikt als je nog een website moet bouwen en hier nog geen ervaring mee hebt. Dan zou ik mij eerst verdiepen in WordPress of nog makkelijker en presentatie gerichter Phoenix. Als je al een website hebt is het boek een echte aanrader.

Het boek richt op de belangrijkste online marketing waar je als bedrijf eenvoudig gebruik van kan maken. De technieken zijn bewezen en worden niet alleen door Martijn en Tonny gebruikt maar ook door vele klanten van hun en andere online marketeers. De technieken zijn gelijk toepasbaar en de resultaten zijn ook snel te zien.

Het boek leest makkelijk weg en de voorbeelden, adviezen, tips en informatie worden ondersteund door de vele illustraties. De vormgeving zit er mooi uit er is veel aandacht aan het boek besteed. Dit geld zowel voor het uiterlijk als voor de inhoud.

Zelf ben ik erg enthousiast over het boek van Tonny en Martijn en heb ook al veel in de praktijk toegepast. Wel vind ik dat het boek naast de waardevolle informatie ook gericht is op de verkoop van de producten van IMU. Gelukkig kun je de informatie goed gebruiken en toepassen zonder dat je de producten hoeft te kopen. Dit is geen belemmering vind ik zelf maar wil het wel melden omdat ik van eerlijk en ook kritische reviews houd. Gelijk hebben ze ook uiteraard dit is meteen een goede kans op de producten nog eens te promoten bij wellicht een nieuw publiek.

Het boek is een zeer nuttige aankoop die zichzelf dubbel en dwars terug gaat verdienen als je het boek gaat gebruiken voor jou bedrijf / website.

Wat zijn de kosten van het boek?

Het boek Online Marketing Tornado kost inclusief verzendkosten € 20,-.

Hieronder wil ik nog afsluiten met de belangrijkste punten van het boek:

  • De meeste complete boek voor Online Marketing.
  • De SEO Checklist die er voor zorgt dat je beter scoort in Google.
  • Hoe je van bezoekers klanten maakt en hoe je de conversie op kan schalen.
  • Hoe je met tools en technieken je omzet kan verhogen
  • De kracht van Affiliate marketing.
  • Hoe je piekmoment in je omzet kan creëren
  • Hoe je wederkerende inkomsten kunt creëren
  • Talloze praktijk voorbeeld en resultaten met de technieken uit het boek.

Vergelijkbare berichten