|

De top 12 van de beste boeken over koffie 2023

Koffie wordt geteeld rond de evenaar in landen zoals Colombia, Brazilië en Vietnam. Voor dat er van de koffie bonen koffie gemaakt kan worden moet ze gedroogd of gebrand worden. In Nederland heb je tegenwoordig ruim 100 koffiebranderijen die de koffie bonen branden. De smaak van de koffie wordt mede bepaald door het drogen / het branden van de koffie bonen.

Naast de traditionele koffie zijn er tegenwoordig vele varianten verkrijgbaar in zowel de horeca als in de supermarkten denk hierbij aan cappuccino, latte macchiato etc. Dat er veel over koffie te vertellen is kun je ook wel terug zien in de vele boeken die verkrijgbaar zijn over koffie.

Om je hierbij te helpen dat een goed boek over koffie koopt .Heb ik de beste 12 boeken voor je op een rij gezet en beschreven. De boeken gaan direct en indirect over koffie en zijn heel divers.

Naast de beschrijving heb ik een foto en een link van Bol.com toegevoegd om je een goed beeld te geven over de boeken. De link geeft extra informatie en als je op de link klikt krijg je onder andere de recensie van de lezers te zien. Uiteraard kun je ook eenvoudig het boek bestellen via Bol.com

Koffiekenner word je zo

In het boek koffiekenner word je zo leer je alles over koffie en de kunst van het perfecte kopje koffie zetten.

Proef het verschil in aroma’s en smaken tussen de diverse koffieboonsoorten, kies de juiste cafetiére en andere apparatuur en bekwaam je in je vaardigheden gelijk aan een barista!

Met behulp van dit praktisch handboek wordt je koffiekenner. Het boek behandeld alle facetten van het koffiezetten zoals: de waterkwaliteit, het branden van koffie, de diverse methoden en uiteraard mag de geschiedenis van het koffiezetten niet ontbreken.

Leer alles over ‘slow coffee’ en het verschil tussen ‘cold brew’ en ‘fresh brew’, maak zelf ijskoffie en bekwaam je in ‘latte art’.

Koffiekenner word je zo is een modern vormgegeven handboek dat ingaat op werkelijk alle aspecten van het zetten van de perfecte kop koffie, in alle varianten en door middel van diverse technieken.


Alles over koffie

Alles over koffie

Dit boek is voor de echte liefhebbers van koffie. Dit compacte handboek vertelt het fascinerende verhaal van het zwarte goud en geeft jou informatie over de diverse soorten, de oogst, de verwerking en het branden.

Het boek neemt je mee op reis door de landen waar koffie wordt geteeld. Ook wordt je verrast met heerlijke koffierecepten.

Het omvangrijke ‘portrettendeel’ stelt 50 van de beroemdste en interessantste branderijen aan u voor ‒ sommige rijk aan traditie, andere met buitengewone koffiesoorten.

Kortom, perfect genot voor alle koffieliefhebbers en barista’s!


De man die de wereld koffie leerde drinken

Hoe een Nederlandse koffiepionier een halve eeuw geleden eigenhandig een koffierevolutie ontketende.

In “De man die de wereld koffie leerde drinken” beschrijft Jasper Houtman het bijzondere levensverhaal van de invloedrijkste koffieondernemer van Nederland.

We drinken iedere dag koffie en toch kent vrijwel niemand Alfred Peet (1920-2007), de koffiepionier uit Alkmaar die zo bepalend was voor de koffiecultuur.

Geëmigreerd naar Amerika ontketende hij een halve eeuw geleden eigenhandig een koffierevolutie. De oprichters van Starbucks, maar ook vele andere toonaangevende koffieondernemers leerden bij hem het vak en noemen hem ‘de godfather van de kwaliteitskoffie’.

Peet onderscheidde zich door zijn enorme kennis en vakmanschap, maar hij werd ook gevreesd om zijn hoge eisen en genadeloze kritiek. In 1966 richtte hij in San Francisco Peet’s Coffee & Tea op, een koffiewinkel die uitgroeide tot een landelijke keten.

Hij werd rijk als koffieondernemer, maar zijn manier van werken eiste zijn tol op persoonlijk vlak. Het ondernemerschap van Peet is terug te zien in een jongere generatie Nederlandse koffiepioniers.

Ook zij komen in het boek naar voren.


Puur koffie – Telen – branden – zetten – ondernemen – drinken

Koffie maakt onlosmakelijk deel uit van onze cultuur. We staan ermee op, en het helpt ons door de dag. Het bakje troost helpt ons moeilijke momenten te verteren en is het summum van gezelligheid.

In dit boek deelt koffieprofessional Katrien Pauwels alle kennis die ze door de jaren heen verzamelde.

Zowel koffieleken als doorgewinterde coffee lovers en professionals zullen hun gading vinden in dit boek dat het vele werk dat voorafgaat aan onze dagelijkse kop koffie in kaart brengt.

Van de soorten koffiebonen, de invloed van het branden ervan op de smaak tot het kiezen van de koffie die best bij je past, de juiste manier om koffie te zetten en een overzicht van KOFFIEBRANDERS IN EUROPA.

Specifiek voor entrepreneurs is er een apart hoofdstuk gewijd aan het ondernemen in en met koffie.


Alles Over Koffie En Koffierecepten – het complete handboek over koffie

In het boek “Koffie” worden alle aspecten van koffie en het gebruik van koffie, op een heldere en informatieve manier met jou gedeeld. Om de woorden kracht te geven zijn er prachtige foto’s toegevoegd. In het boek vind je meer dan 750 schitterende foto’s van onder andere, verleidelijke recepten.

Het boek Koffie is een echte aanrader voor iedere koffieliefhebber.

Een erg duidelijk boek dat niet alleen de geschiedenis van de koffie beschrijft, maar ook de smaken en de recepten voor het maken van de beste verschillende soorten koffie. Het boek compleet te maken is er ook aandacht voor recepten van koekjes, chocoladetruffels en nog veel meer lekkernijen bij jouw favoriete drankje.


I love koffie – barista technieken en latte art

Ben jij dol op koffie?

Dan kun je na het lezen van deze ook thuis de heerlijkste koffie serveren!

Volg de stapsgewijze methoden in dit boek en leer hoe jij het beste uit de koffiebonen haalt. Hoe jij aromatische koffie zet en als een echte barista indrukwekkende latte art maakt.

Meer dan 100 authentieke recepten uit de hele wereld zullen uw smaakpapillen verrassen. Maak nu zelf thuis een heerlijke flat white, mokkafrappé, affogato of café au lait!

In een overzicht met de beste koffiesoorten ter wereld worden de arabica’s onderscheiden van de robusta’s en de typica’s van de Bourbons. In dit boek vindt jij, kortom, alles wat jij nodig hebt voor het perfecte kopje koffie.


Koffie! – 182 koffiespots waar je blij van wordt

Gaat er iets boven de geur van versgezette koffie? Wij vinden van niet! Een kop koffie drinken, in je eentje of in goed gezelschap, daarvoor ga je naar een leuke koffiespot.

Een bar waar de koffie met liefde wordt gezet, de barista’s net zo leuk zijn als je eigen vrienden en waar je ook nog wat lekkers geserveerd krijgt.

Deze dikke gids bomvol informatie brengt je naar de leukste koffiespots in Nederland en Vlaanderen.

Naast 182 adressen met veel cafeïne vind je inspirerende recepten, achtergrondinformatie én de mooiste zetmethodes waarmee je thuis de barista kunt uithangen.

Richt Kooistra en Regina Mol vertellen op hun veelgelezen blog dekoffiefilters.nl precies waar je moet zijn voor je dagelijkse shot cafeïne. Met deze gids heb je hun favoriete adressen altijd bij de hand. Geniet!


Water, koffiebonen & melk – 51 tips voor de (thuis) barista

51 tips voor de (thuis) barista.

“Iedere koffieprofessional en koffieliefhebber wil het liefst altijd en overal de perfecte koffie maken.

Water, koffiebonen & melk is een ontzettend leuk inspiratie boekje geworden, vol tips, heldere illustraties en handige weetjes voor zowel de professionele- als de thuisbarista, alles met het doel om deze nog betere koffie te kunnen maken.

Het boek gaat uit van 7 elementen, te weten: melange, machine, molen, mooi werken, melk, water en de mens.

Want als je nog lekkerder koffie wilt, ligt de oplossing in het aanpassen van een of meerdere van deze elementen.

Dit boekje geeft je handvatten om je eigen stijl verder te ontwikkelen en jouw koffie optimaal in harmonie te brengen.”


Slow coffee – een eigenzinnig koffieboek

Slow Coffee – Een eigenzinnig koffieboek is een leuke gids voor de koffiegenietende thuisdrinker, de nieuwsgierige koffiefreak, de dappere experimenteerder en de vlijtige kenniszoeker, die bewust wil genieten van ‘het koffiemoment’.

Het boek Slow Coffee vertelt je hoe je koffie kan proeven, wat voor koffiestijl bij jou past, hoe je de lekkerste kop voor jouw smaak zet. Je leert het verschil kennen tussen industriële en ambachtelijke koffie, hoe je fijne kwaliteit onderscheidt van minderwaardige, en wat voor lekkers je met koffie kan bereiden.

Kortom, in Slow Coffee – Een eigenzinnig koffieboek vind je alle info om intens van koffie te genieten.


De kleine koffie voor Dummies

In dit smakelijke boekje leer je alles over koffie, de aromatische warme drank die wereldwijd zo geliefd is.

Onderwerpen als de geschiedenis van koffie, koffieproducerende landen en zetmethoden komen uitgebreid aan bod.

Kun je een koffie-etiket niet goed lezen of wil je gewoon weten waar je koffie vandaan komt en hoe die is gemaakt? Met De kleine Koffie voor Dummies kom je nooit meer ergens op de koffie.

Anja Wiersma is een enthousiaste (thuis)barista. Zij verzorgt gastronomische workshops en cursussen voor professionals en geïnteresseerden. Daarnaast is zij auteur van De kleine Thee voor Dummies.


Het Barista handboek

Met dit boek help ik je de weg te vinden in het koffielandschap van deze tijd. Met de heldere informatie heb je alles wat je nodig hebt om te beginnen aan jouw persoonlijke koffie-avontuur.

Koffie was nog nooit zo ‘hot’! De tijd van ‘kachelkoffie’, schepjes Buisman en cacaopoeder op je melkschuim behoort definitief tot het verleden. Een nieuw koffietijdperk is aangebroken, met geweldige machines, vers gebrande bonen van hoge kwaliteit, fluweelzachte melk, goed gezette espresso en allerlei soorten slow (filter) coffee.

Met het Barista Handboek help ik je de weg te vinden in het opwindende koffielandschap van deze tijd. Met de heldere informatie, handige overzichten en makkelijk te maken recepten in dit boek, heb je alles wat je nodig hebt om te beginnen aan jouw persoonlijke koffie-avontuur. Ben jij een espressomens of een cappuccinoverslaafde? Of wil je wegwijs worden in het oerwoud van koffiebonen en brandprocessen?

Met de kennis, tips & tricks in dit boek ga je sowieso nog meer (dan je al deed) van koffie genieten. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.


Koffie

Hét complete, geïllustreerde handboek over koffie: alles over de geschiedenis, waar koffie wordt verbouwd, de bonen, de verschillende soorten roostingen en malingen, en over hoe u koffie moet zetten en drinken. Een boeiende koffierondreis voert u via exotische Turkse koffiehuizen naar de hedendaagse koffiebar. Maak de lekkerste koffies en gerechten met koffie in de hoofdrol!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *