|

De top 10 van de leukste prentenboeken over de Herfst 2023

De herfst is één van de 4 jaargetijden, de jaargetijden met vaak minder mooi weer, vele bladeren, regen en stormen. De prentenboeken zijn uitermate geschikt om via de teksten en plaatjes om meer te vertellen over de jaargetijden en in dit geval de herfst.

Voor deze pagina heb ik de 10 beste en leukste prentenboeken met het thema herfst voor je op een rij gezet. De prentenboeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link geeft veel extra informatie over het prentenboek waaronder de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je het prentenboek over de herfst eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

De herfst van Kleine Gans

Een hele mooie zomer lang, ging een Kleine Gans haar gang. Ze speelde, zwom en ze genoot. Ongemerkt werd ze sterk en groot. De bomen begonnen te verkleuren. Kleine Gans voelde: er gaat iets gebeuren. Kleine Gans trekt door het bos en vraagt al haar vriendjes wat zij doen als het herfst wordt. Als ze probeert hetzelfde te doen, lukt dat niet of voelt het niet goed… Maar dan trekt er een vlucht ganzen over en weet ze wat haar te doen staat! Een seizoensverhaal over het ontdekken waar je thuishoort.


Waar blijft de herfst?

Konijn en Egel zijn beste vriendjes. Egel gaat elk jaar in winterslaap, zodra het eerste rode herfstblad valt. Maar Konijn wil zijn vriend niet missen. Kan hij de blaadjes en de herfst niet gewoon verstoppen?

Een vrolijk verhaal over vriendschap, óók in de herfst. Voor iedereen vanaf 4 jaar.


Het is herfst

Zo veel te ontdekken in dit prachtige herfstkijkboek. Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen in een herfstig landschap Na de winter, de lente en de zomer wordt het ook herfst in de kijkboeken. Het stadsfeest is een mix van dans en muziek en in het cultureel centrum is er een pompoenwedstrijd. De kinderen wijden hun nieuwe school in met een grote lampionnenoptocht. Rotraut Susanne Berner vertelt ook nu weer talloze verhalen: over ganzen en oude bekenden, over huwelijksreizen of over de terugkeer van een vermist huisdier.


De blaadjesdief

EEKHOORN IS BOOS! Gisteren zaten er heel veel mooie blaadjes aan zijn boom, maar vandaag? Vandaag zijn er een paar weg! Ze zijn vast gestolen, en dat betekent… DAT ER EEN BLAADJESDIEF RONDLOOPT! Een erg grappig verhaal over een eekhoorn die enorm verbaasd is over de wisseling van de seizoenen. Dit prentenboek is geselecteerd als thematitel voor de Kinderboekenweek 2022, voor groep 1 & 2!


Luuk en Lotje – Het is herfst!

Een vrolijk en eenvoudig verhaal over de herfst. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. Het is herfst! De tweeling Luuk en Lotje gaan in de tuin spelen. Tussen de blaadjes op de grond vinden ze een egeltje. Die maakt zich klaar voor zijn winterslaap, vertelt papa. Luuk en Lotje willen de egel graag helpen! Ze gaan een nestje bouwen. Zal dat lukken, denk je?


Op zoek naar de herfst

De kinderen uit de klas van meester Sander krijgen een bijzondere opdracht. Ze moeten de herfst mee naar de klas nemen. Maar hoe doe je dat? Als Fien en Ramses op pad gaan, ontdekken ze hoe het komt dat bomen hun bladeren verliezen en hoe paddenstoelen kunnen groeien. Wat een wonderlijke tijd, de herfst! Een leerrijk en grappig boek over de wonderen van de herfst. Voor nieuwsgierige kastanjerapers vanaf 4 jaar.


Anna en de herfst

Een vrolijk en leerrijk verhaal over een avontuurlijke herfstdag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. De blaadjes vallen van de bomen. Het is herfst! Anna heeft haar laarsjes en regenjasje aan en helpt papa in de tuin. Daarna gaan ze samen op ontdekkingstocht in het bos. Anna rent door de blaadjes en stampt door de plassen. Maar dan begint het plotseling hard te waaien. Snel naar huis, voor de wind hen wegblaast!


Herfst

Op een ochtend kijkt Lotte uit het raam en ziet dat het herfst is. Samen met mama gaat ze op ontdekking en ziet hoe mooi de herfst kan zijn… Van fijn wandelen in een gekleurd herfstbos, het ervaren van de korter wordende dagen tot een heerlijk moment aan het einde van de dag waarop papa lekker pannenkoeken bakt. Dit boekje bevat naast het prentenboek `Herfst ook creatieve (knutsel) activiteiten om gezellig samen met je kindje te beleven.

Dit boek is geschreven en geïllustreerd door Mariëlle Ridder. Illustraties en tekst voor peuters zijn haar passie. `Herfst is een beeldverhaal, dat zich kenmerkt door techniek en kleurgebruik. Het boek neemt zowel de luisteraar als de verteller mee in de juiste sfeer. Tekst en beeld sluiten naadloos op elkaar aan en hebben een educatief karakter. Dit mede door haar werkervaring met kinderen en opleiding tot pedagogisch medewerker.


Lou in het herfstbos

Iedereen is anders. Zo ook in dit grappige en herkenbare verhaal over een herfstwandeling in het bos. Lou toont hoe mooi en divers onze samenleving is. Voor iedereen vanaf 4 jaar. Het is herfst! Lou draagt laarsjes en een regenjas: hij gaat met de klas naar het bos. Samen met meester Pablo maken Lou en zijn vriendjes een wandeling. Ze zien een egel, een konijn, spinnen, een duizendpoot … En dan ziet Lou opeens een rode puntmuts. Wonen er ook kabouters in het bos?


De gouden eikel

Eekhoorn wil alleen meedoen aan de wedstrijd, want hij is de snelste. Maar de regels zijn veranderd: je móét meedoen als een groepje. Wint hij nu wel?

ZOEF! Eekhorn is het snelt dier van het bos. Ze heeft al heel vaak de Gouden Eikel gewonnen bij de jaarlijkse wedstrijd. Maar dit jaar zijn de regels anders. Je moet in een groepje meedoen. Alleen, Eekhoorns vrienden zijn helemaal niet snel! Zal ze nu wel winnen?


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *