|

De top 7 van de beste boeken over spinnen 2023

Arachnofobie is een overmatige angst  voor spinnen en spinachtigen. Het is één van meest voorkomende specifieke fobieën. Arachnofobie wordt wel spinnenfobie genoemd. Gelukkig heeft niet iedereen een angst voor spinnen en zijn er ook vele liefhebbers van spinnen zoals vogelspinnen en andere spinachtige.

De boeken op deze pagina gaan je meer over de verschillende soorten spinnen vertellen, maar ook hoe jij een spin als huisdier kan houden. De boeken worden uitgebreid beschreven en naast de boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com

De link van Bol.com geeft veel extra informatie zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun jij het boek eenvoudig en snel bestellen.

Pets Place alles voor je dier

Basisgids Spinnen

De ideale basisgids voor beginners en amateurs. De meeste spinnengidsen richten zich op determinatiekenmerken die voor de leek nauwelijks te onderscheiden zijn. Dit boek is anders: het is een praktische gids voor de gewone natuurliefhebber die graag de Nederlandse spinnen wil leren herkennen. Het behandelt 70 algemene spinnensoorten, met compacte teksten en prachtige kleurenfoto’s per soort.

  • 70 Nederlandse spinnen, waarvan ongeveer de helft uit de bebouwde kom
  • Heldere indeling naar familie
  • Fraaie detailfoto’s per soort, met de belangrijkste determinatiekenmerken
  • Volop achtergrondinformatie
  • Ideaal om mee naar buiten te nemen
  • Geschikt voor beginners en gevorderden

De Basisgids Spinnen geeft achtergrondinformatie over de biologie van spinnen en aandachtspunten bij het spinnen kijken, inclusief informatie over webben, eicocons en gedrag. Een toegankelijk en grondig naslagwerk voor liefhebbers en vakmensen. Caroline Elfferich studeerde biologie in Leiden. Ze heeft een brede belangstelling voor de natuur en deelt haar kennis graag met anderen. Voor het tijdschrift Natura schreef ze een serie verhalen over spinnen in haar eigen woonomgeving.


Tirion natuur – Spinnen van Europa

Weinig mensen zijn dol op spinnen. Toch verdienen deze bijzondere dieren alle aandacht. Opcomplexe wijze construeren zij hun webben, waarin ze perfect gecamoufleerd op hun voedsel wachten, maar er zijn er ook die doelgericht hun prooi besluipen. Fascinerende wezens! Ze evrzorgen hun nakomelingen tot in het extreme, en indien nodig bieden ze hun eigen lichaam aan de jonge pinnen aan.

Wie spinnen nader beschouwt, ontdekt hoe mooi en veelzijdig deze vaak zo miskende dieren in werkelijkheid zijn. Deze topkwaliteit veldgids beschrijft op deskundige wijze alle Europese soorten. Haarscherpe foto’s en gedetailleerde tekeningen ondersteunen de deskundige tekst. Onmisbaar voor iedere spinnenliefhebber!


Welke spin is dat?

Welke spin is dat?

132 spinnen eenvoudig determineren
Fontaine natuurreeks: de praktische en deskundige gidsen voor in de jaszak
Deze serie bestaat uit uiterst handzame, rijk geillustreerde gidsjes, die de wandelaar gemakkelijk overal mee naar toe neemt in zijn binnenzak.

Het zijn praktische gidsjes voor mensen die geinteresseerd zijn in de wondere wereld om hen heen, die willen leren kijken en weten wat ze zien.
In Welke spin is dat?

Is elke soort weergegeven met haarscherpe foto?s en uitgerust met handige kleurcode om trefzeker te determineren. Met bijdragen van d? expert op het gebied van insecten en geleedpotigen.

Een Unieke gids!


Weergaloze Jagers – Spinnen

Wat is de dodelijkste spin? Zijn alle spinnen giftig? Hoe maken spinnen hun web? Wat is de grootste spin? Waarom hebben spinnen een harig lichaam? Dit boek geeft antwoord op al deze vragen en meer. Het is een boeiende kennismaking met deze weergaloze jagers.


Dierenfamilies – Spinnen

Spinnen maken een web. Wanneer het web klaar is, zal de spin het gebruiken om prooien, zoals insecten en andere kleine dieren, te vangen. In dit boek lees je alles over de werkzaamheden van de spin, welke soorten spinnen er bestaan en wat voor rol de spin speelt in de natuur.


Buitenbeestjes

Nick Baker laat in Buitenbeestjes zien dat “enge’ dieren zoals insecten, spinnen, wormen en slakken hartstikke interessant zijn. Nick Baker, in Engeland net zo beroemd als Freek Vonk, leert kinderen en volwassenen anders kijken naar deze beestjes die we in de tuin en in huis tegenkomen. Hij geeft allerlei tips om ze op te sporen, te observeren en te onderzoeken. De boeiende informatie en de schitterende macrofotografie maken dit boek uiterst leuk en leerzaam voor jong en oud.


Spin Als Huisgenoot

Spinnen zijn niet de griezels waar veel mensen ze voor houden, maar interessante dieren die tot de oudste en meest variabele diergroepen ter wereld behoren.

In dit boek neemt Bryan Goethals de lezer mee op ‘spinnensafari’ in huis. Op speelse wijze geeft hij allerlei boeiende achtergrondinformatie en wetenswaardigheden over deze intrigerende dieren. Men maakt kennis met vangers en jagers, observeert hoe ze hun prooi verorberen, bestudeert hun paringsgedrag van dichtbij en raakt vertederd door hun broedzorg.
Dit is een uniek boek van een geestdriftige verzamelaar, speels van opzet en verteltrant.
Bryan Goethals uit Maarkedal (België) is vanaf zijn tienertijd geboeid door spinnen.

Hij bestudeert en fotografeert ze al jaren en geeft regelmatig lezingen over zijn opgedane kennis en ervaring. Bryan organiseert insecten- en spinnenwandelingen in het bos en laat zien welke wriemelbeestjes we in en om het huis kunnen vinden. Hij richtte onder meer de Werkgroep Spinnen in Terraria (SIT) op.


Pets Place alles voor je dier

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *