|

De top 10 van de leukste prentenboeken over de zomer 2024

De zomer is één van de leukste periodes van het jaar, de kinderen hebben vakantie het is vaak heerlijk weer, wat wil je nog meer. Wist je dat het ook heel leuk is om over de zomer te vertellen aan de kinderen? Wil jij meer over de zomer vertellen aan de peuters en de kleuters? Kies dan voor een leuk prentenboek over de zomer. De onderwerpen die in de prentenboeken over de zomer gaan zijn heel divers zoals, over ijsjes, kamperen, het strand, de zon, etc.

Er zijn de laatste jaren veel prentenboeken bij gekomen over de zomer. Om je een beetje te helpen bij het kiezen van de leukste prentenboeken over de zomer, heb ik een top 10 geselecteerd.

De top 10 van leukste prentenboeken over de zomer worden uitgebreid beschreven en er is een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over het boek. Via de link kun je het prentenboeken eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Zomerpret

Een interactief prentenboek boordevol zomerplezier! Voor zonnige kindjes vanaf 3 jaar. Vos, Muis, Wasbeer en Uil spelen buiten! Het zonnetje schijnt en het is lekker warm. Ze willen gaan vliegeren maar er is te weinig wind. Blaas jij de vlieger de lucht in?


Zonnige zomer

In dezelfde succesvolle reeks als Wat een winter! en Leve de lente! ;;;Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen Eindelijk is het zomer! De kersen zijn rijp, de kinderen lopen op blote voeten en na een korte onweersbui schijnt alweer de zon. Net als in Wat een winter! en Leve de lente! vertelt Rotraut Susanne Berner in kleurrijke beelden grote en kleine avonturen: over Susannes verjaardagsfeest in het park, over verdwaalde pinguïns en over een muis die zich op elke pagina verstopt heeft.


Stekel in de zomer

Stekel is de hele dag buiten. De zon schijnt… Het is zomer! Negende boekje over het vrolijke egeltje Stekel! Voorleesrijm voor kinderen tot ca. 4 jaar.


Anna en de zomer

Het is zomer. De zon schijnt en buiten is het lekker warm. Vrolijk huppelt Anna door de tuin op haar sandalen. Anna is dol op de zomer. Met haar broertje Lars speelt ze in de zandbak. Daarna plonzen ze samen lekker in het zwembadje. En dan heeft mama nog een leuke verrassing … Een vrolijk verhaal over een warme zomerdag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.


Zomer zoekboek

Met dit grote zoekboek zal geen enkele kleuter zich in de zomervakantie vervelen. Hoera! De zomer komt eraan! In de zomer is er zo veel te beleven: we hebben vakantie, gaan naar het strand, gaan picknicken in het park, houden een barbecue … In elke spread kunnen kleuters heel wat zoeken en vinden.


Luuk en Lotje – Het is zomer

Het is zomer! De tweeling Luuk en Lotje gaat in de tuin spelen. Eerst smeren ze zich in met zonnecrème, want buiten schijnt de zon. Luuk en Lotje spelen samen in de zandbak en in het zwembadje. Daarna geven ze de bloemen water. En dan is Luuk opeens verdwenen. Waar zit hij toch? Een vrolijk en eenvoudig verhaal over de zomer. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema


Bobbi – Lente, zomer, herfst en winter

Een leuk voorleesboek vinden was al geen probleem met alle titels uit de succesvolle Bobbi-serie. Maar nu kan er het hele jaar worden voorgelezen uit één extra dik Bobbi-boek: een bind-up van alle seizoenen. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, Bobbi weet zich altijd goed te vermaken met alles wat er om hem heen gebeurt!

Zinderende Zomer

Kijk je mee hoe de natuur verandert in de zomer? Warmte is fijn, maar de natuur kan ook té warm worden. Hoe beschermen planten en dieren zich tegen die hitte? En hoe kunnen wij ze helpen?

De lucht is stralend blauw. Het is warm buiten. Bloemen gaan open en draaien hun kopjes naar het zonlicht toe. Het is zomer! Warmte is fijn, maar de natuur kan ook té warm worden. Hoe beschermen planten en dieren zich tegen de hitte? En hoe gaan ze om met de opwarming van het klimaat? In dit prachtig geïllustreerde boek gaan een opa en zijn kleindochter op onderzoek uit. Kijk je mee hoe de natuur zich aanpast aan de zomer?


Zomer met Fien en Milo

Een eenvoudig en interactief verhaal over de zomer. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. Het is zomer! Oef, wat is het heet buiten. Fien en Milo gaan naar het strand. Ze bouwen een mooi zandkasteel en zoeken schelpjes. Maar … waar is Milo nou gebleven?


Lente, zomer, herfst, winter

Een tijdloos verhaal over een nieuw begin… Kijk door de gaatjes in de boom en zie wat de natuur allemaal doet in de vier jaargetijden met regen, zonneschijn, wind en sneeuw. Elk seizoen wordt tot leven gebracht door de prachtige illustraties van Britta Teckentrup.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten