|

De top 6 van beste boeken over tweelingen 2023

Het krijgen van een kind is een bijzondere gebeurtenis laat staan als jullie een tweeling of een meerling krijgen. Mijn vrouw is van een tweeling, en bij de eerste echo van onze dochter zei de verloskundige, het lijken er wel twee, Maar dit bleek niet het geval onze dochter was erg druk en bewegelijk daarom moeilijk te zien.

De kans op een tweeling wordt in Nederland steeds kleiner elk jaar worden er minder tweelingen geboren. Als jullie wel bij de gelukkigen horen die een tweeling of een meerling krijgen, kan naast de blijdschap ook de angst toeslaan van hoe moet ik dit nu regelen. Gelukkig zijn er vele voor jullie geweest met het zelfde pakket en is er veel geschreven over tweelingen en meerlingen.

De mooiste boeken over tweelingen heb ik voor je op een rij gezet. De boeken zijn heel divers en worden uitgebreid beschreven. Naast een boekomschrijving is er ook link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen / kopen.

Het grote tweelingenboek

Het Grote Tweelingenboek beantwoordt de vele vragen die ouders van meerlingen zich dagelijks stellen. Er wordt geen vraagstuk overgeslagen dat meerlingouders tegen kunnen komen, vanaf het moment dat er een meerling op komst is totdat deze de volwassen leeftijd heeft bereikt. Het boek bevat een schat aan informatie over de zwangerschap, de bevalling, de baby-, peuter- en kleuterperiode, de lagere schooltijd, de puberjaren en de volwassen leeftijd.

Deel van een meerling zijn bepaalt het basisgevoel van een persoon. Coks Feenstra beschrijft zeer deskundig de vele facetten van het tweelingzijn, de positieve en negatieve kanten, de soms jarenlange strijd om het ‘ik’-gevoel, maar ook de intense en unieke verbondenheid.
De informatie over tweelingstudies maakt het boek ook interessant voor wetenschappers en mensen die beroepshalve met tweelingen te maken hebben. Daarnaast heeft het boek een aantal hoofdstukken dat voor tweelingen zelf interessant is om te lezen. Met andere woorden, een zeer compleet boek, een aanrader voor ouders van tweelingen en tweelingen zelf.

Coks Feenstra studeerde in 1977 af als ontwikkelingspychologe aan de Rijksuniversiteit, Groningen. Van 1981 tot 1986 schreef ze voor verschillende bladen, zoals ‘Kinderen’, ‘Ouders van Nu’ en ‘Groter Groeien’. In 1986 vertrok ze met haar gezin naar Valencia. In 1995 raakte Coks gefascineerd door tweelingen. Dit leidde in 1999 tot haar boek El Gran Libro de los Gemelos (Het Grote Tweelingenboek), het standaardwerk in Spanje. In 2007 verscheen een nieuwe en uitgebreidere versie. Ze wordt in Spanje als de tweelingdeskundige beschouwd. Zij vertaalde zelf haar boek in het Nederlands.


O jee, het zijn er twee

Een prachtig en eerlijk boek dat het tweelingmoederschap viert

In O jee, het zijn er twee steekt Janneke Jonkman alle moeders van tweelingen een hart onder de riem. Want hoe prachtig het ook is, er zullen dagen zijn dat je je geen supermoeder voelt. Als tweelingmoeder stuit je namelijk op nogal wat extra hindernissen in de zwangerschap, kraamtijd en daarna. Daarom is hier eindelijk een boek dat daar eerlijk over is en tegelijkertijd het tweelingmoederschap viert!

Janneke vertelt haar persoonlijke verhaal: van zwangerschap tot en met de peuterpuberteit. Maar dat is lang niet alles. In dit boek vind je alles wat je als nieuwbakken of ervaren tweelingmoeder wilt weten. Het zit boordevol verhalen van allerlei tweelingmoeders en Instagram #twinmoms. En je krijgt een heleboel praktische informatie van experts, onmisbare tips & lijstjes, leuke quotes en heel veel prachtige foto’s.


Het Meerlingen Boek

Hoe is het om een tweeling, drieling of misschien zelfs wel vierling te krijgen? Hoe groeien de baby’s in je buik? Krijg je extra veel last van kwaaltjes? Hoe anders is het als je na IVF of ICSI een meerling krijgt? Waarom worden tweelingen vaak eerder geboren? Kun je wel gewoon bevallen? Is borstvoeding mogelijk?

Wat doe je als ze alletwee of alledrie tegelijk huilen? Wat is beter: de tweeling of drieling in dezelfde groep op de crèche of school of juist in aparte groepen? En hoe ervaren andere moeders het hebben van een tweeling of drieling?

Zodra je weet dat je zwanger bent van een meerling komen er allerlei vragen in je op. In dit bijzondere en informatieve boek, dat vier duidelijke en overzichtelijke delen bevat, vind je alles over de zwangerschap, bevalling, babytijd en opvoeding van een meerling.

Gemaakt door de redactie van Kinderen, het leukste maandblad voor (aanstaande) ouders. Het boek biedt heldere en praktische informatie en geeft adviezen volgens de nieuwste inzichten. Met heel veel tips en ervaringen van andere meerlingmoeders. Echt een boek om er telkens weer opnieuw bij te pakken


Zwanger van een tweeling!

Zwanger zijn is enorm spannend!

Maar omdat er zoveel verandert, kan het ook best overweldigend zijn. En zeker als je een tweeling of een meerling verwacht! Maar geen nood, dit boek staat boordevol adviezen van experts en tips van andere moeders om je door je zwangerschap te begeleiden en je gerust te stellen. Je kunt week na week volgen hoe je baby’s zich ontwikkelen, wat er in je lichaam gebeurt, wat je kunt verwachten van de bevalling, en nog veel meer. Het informeert je over alles zoals het is, eerlijk en zonder omwegen. Bovendien bevat dit boek handige todolijstjes en checklists zodat je zeker niets vergeet, maar ook handige schema’s om de ontwikkeling van je baby’s goed te kunnen volgen.

Kortom, een musthave om de zwangerschap van een meerling te overleven!


Het tweelingenboek

Het tweelingenboek is een onmisbaar handboek voor ouders van een meerling.
Het boek is verantwoord dankzij de medewerking van de deskundigen en herkenbaar door de vele persoonlijke verhalen van andere ouders. Het is compleet en veelzijdig en weer helemaal actueel met een nieuwe eigentijdse uitstraling en toevoeging van de laatste inzichten.
Vol nieuwe tips en ervaringen.


Het zijn er twee!

Op schrikkeldag 2016 krijgen Joost en Linda een grote verrassing: Linda blijkt zwanger van een tweeling. Een dag na haar 32e verjaardag volgt nog een verrassing. Bij een routinecontrole na slechts 26 weken zwangerschap, blijkt dat de tweeling wel eens heel snel zou kunnen gaan komen.

Linda krijgt te horen dat ze thuis snel wat spulletjes mag gaan pakken en waarschijnlijk tot na de bevalling in het ziekenhuis zal moeten blijven. ‘Het Zijn Er Twee!’ is het dagboek dat Joost bijhield van de turbulent verlopen zwangerschap, van de belangrijkste dag van zijn leven en van de bijzondere doch vaak slapeloze eerste maanden daarna.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *