|

De top 10 van de beste boeken over borstvoeding geven 2024

Dat er veel boeken geschreven zijn over de zwangerschap en de baby´s zelf ben ik wel achter gekomen met het maken van de blogs over o.a. deze onderwerpen. Maar wat mij verbaasde was dat er zoveel boeken geschreven zijn over borstvoeding. Ook de diversiteit van de boeken over borstvoeding vind ik heel bijzonder en interessant.

Door de vele diversiteit was het nog best lastig om een top 10 van beste boeken over borstvoeding samen te stellen. Maar het is gelukt, om je een goed beeld te geven van de 10 prachtige boeken over borstvoeding, heb ik deze boeken uitgebreid beschreven.

Naast een boekomschrijving heb ik ook een link geplaatst van Bol.com. Deze link geeft veel extra informatie over de boeken waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek over borstvoeding eenvoudig en snel bestellen.

BabyBaby

Borstvoeding doe je zo!

De handleiding vol praktische tips en trucs om je kind met plezier te voeden

Borstvoeding is de natuurlijke manier om een baby te voeden. Borstvoeding doe je zo begeleidt moeders tijdens de hele borstvoedingsperiode. Het boek begint met het aanleggen van de baby en het vinden van een juiste houding. Het beschrijft de eerste voedingen en geeft praktische trucs die je helpen deze en de volgende voedingen succesvol te geven. Het resultaat is dat de borstvoeding een onderdeel wordt van de dagelijkse routine.

Het boek behandelt allerlei aspecten, zoals voeden en slapen, kolven, leren drinken uit een flesje, borstvoeding combineren met een baan, de overgang op vast voedsel, omgaan met een onrustige baby en nog veel meer. Daarnaast lees je hoe mooi het contact verloopt tussen moeders met hun baby tijdens het voeden.

Kortom: borstvoeding wordt een onderdeel van je dagelijkste routing. Dit is een boek vol praktische tips en trucs waarmee moeders hun baby borstvoeding kunnen geven, zolang als dat zij wensen.

Debby Mendelsohn is psychologe en moeder van zes kinderen. Ze geniet al ruime bekendheid als auteur van het boek Zindelijk worden is kinderspel


De 100 meest gestelde vragen over borstvoeding

?Je goed informeren en voorbereid zijn, is cruciaal voor het slagen van borstvoeding. Veel problemen zijn simpel te vermijden of gemakkelijk op te lossen.Dit boek wil moeders eerlijke en praktische informatie geven, en een antwoord bieden op de 100 meest gestelde vragen rond borstvoeding. Hoe leg je je kindje het beste aan? Hoe weet je dat je baby drinkt? Hoe vermijd je tepelkloven en borstontstekingen? Wat doe je als je toch een borstontsteking krijgt? Hoe kolf je het beste moedermelk, en hoe kun je dat bewaren?Met tips van experts, grappige anekdotes en ontroerende verhalen.


De melkfabriek

Boeken over borstvoeding zijn er zat. Maar boeken over borstvoeding met zowel humor, relativering als respect voor de fles zijn schaars. Daarom schreef tv-presentator Sofie van den Enk samen met Eva Munnik De melkfabriek: een handboek over borstvoeding met alles wat je als (aanstaande) moeder moet weten over het voeden van je baby.

Met ervaringsverhalen van onbekende en bekende ouders als Hadewych Minis, Susan Smit en Jim Bakkum, een hoofdstuk voor je partner én eentje over de fles, waarnaar je te allen tijde zónder enig schuldgevoel mag doorbladeren. Want hoe mooi borstvoeding ook is, flesvoeding is ook helemaal goed. Doe vooral waar je je als moeder het best bij voelt – dat is de boodschap van De melkfabriek.


Positief over borstvoeding

Zodra je zwanger bent, wordt iedereen om je heen opeens een deskundige – vooral als het gaat om hoe je je baby moet voeden. Het is makkelijk om overspoeld te worden door tegenstrijdige adviezen, mythen en overdreven verhalen. Positief over borstvoeding doorbreekt de praatjes en geeft je heldere, goed onderbouwde informatie zonder oordelen of gepreek, om je te helpen zelf de juiste keuzes te maken voor jou en je baby.

Het boek zal je:

 • Helpen te begrijpen hoe borstvoeding werkt
 • Tips geven om je voor te bereiden op de komst van je baby
 • Helpen overeind te blijven staan in die eerste maanden
 • Steunen, zodat er ook oog voor jou is terwijl jij voor je baby zorgt
 • Je wijzen op oplossingen als er uitdagingen opdoemen
 • Je de weg wijzen bij het voeden in het openbaar, bij je terugkeer naar werk, en zelfs bij het herontdekken van een glas wijn

Het boek staat boordevol ervaringsverhalen en advies van moeders en deskundigen omtrent het geven van borstvoeding. Er zijn handige hoofdstukken over kunstvoeding en bijvoeden, die de riedeltjes van adverteerders doorbreken en je de feiten geven die je nodig hebt om te kiezen en om poedermelk veilig te gebruiken.

Dit boek belooft je niet dat het makkelijk wordt, en het staat ook niet midden in de nacht voor je op. Maar het wapent je met de kennis en goede moed die je nodig hebt om je baby vol vertrouwen te voeden. De schoonheid van dit boek zit niet alleen in de toegankelijkheid. Het is gebaseerd op sterke bewijzen en krachtige verhalen van vrouwen!

Het is het boek waar veel vrouwen op gewacht hebben: echte ervaringen van deskundigen op alle terreinen, onderwerpen die vaak worden gemist in andere borstvoedingsgidsen en dus een perfect begin van de reis op het pad van de borstvoeding.


Het nieuwe borstvoedingboek

Dit populaire boek neemt je mee in alles wat komt kijken bij het borstvoeding van je kindje. Je leert wat jouw kindje nodig heeft en geeft praktische suggesties wat jij daarin kan betekenen.

Het Nieuwe Borstvoeding Boek is een makkelijk leesbaar boek. Het biedt ouders van kinderen die zich aan de borst voeden of willen gaan voeden, -en zeg nou eerlijk: welk kind wil dat niet?- handvatten om van die borstvoeding een geslaagde fijne periode te maken. Dit boek biedt óók handvatten aan ouders die niet willen, mogen of kunnen borstvoeden. Er staan geen regels in dit boek. Integendeel!

Gonneke en Stefan, beiden lactatiekundigen, laten je zien wat je kunt doen om de werkelijke behoeften van je kind te ontdekken en daar naar te handelen. De blauwdruk, de oorspronkelijke behoeften van jouw kind zijn uitgangspunt voor de handreikingen die in dit boek aan de jonge ouders gegeven worden. Ze nemen daarbij geen blad voor de mond.


Van mijn melk

Een boek over borstvoeding? Jazeker! Met drie kinderen, meer dan zes jaar (and counting) borstvoeding op de teller, twee nominaties als borstvoedingsbv bij Kind en Gezin én veel schrijfgoesting levert Sofie Verschueren eindelijk haar meesterwerk af.

Haar eerste keer met een baby aan de borst is ondertussen een decennium geleden en die jaren hebben wat extra mildheid en nuance opgeleverd, maar vooral meer kennis en ervaring. Dit boek wil in de eerste plaats informeren, zodat zowel beginnen als stoppen altijd een bewuste keuze is. Het is zeker geen druppel (melk) op een hete plaat, maar wil wél helpen om alle pijn, spijt en schuldgevoelens de wereld uit te helpen.

In Van mijn melk wordt borstvoeding daarnaast wat lichter benaderd: Sofie stapt met veel humor in het mijnenveld van (op)voeden en hoopt daar ongeschonden door te wandelen. Dit is geen verhaal pro of contra, het is gewoon een boek over borstvoeding, uiteraard gereviewd door een lactatiekundige. Kortom: informeren, normaliseren en hopelijk ook een paar keer goed gniffelen.


Borstvoeding

Borstvoeding, ook voor jou Een boek over borstvoeding, dat heb je niet voor niks in handen. Wat fijn dat je juist dit boek hebt gevonden! Of je nu in verwachting bent, gewoon meer wilt weten over borstvoeding of wilt stoppen met borstvoeding geven: wij zijn er voor! We leggen je graag uit hoe borstvoeding werkt. En hoe het voor jou, je baby en je gezin kan werken.

Borstvoeding mag dan heel natuurlijk zijn, het is niet altijd vanzelfsprekend. Je kunt tegen dingen aanlopen die het voeden voor jou ongemakkelijk, pijnlijk of onhandig maken. Er zijn veel dingen waar je onzeker over kunt zijn.

 • Hoe lang duurt een voeding?
 • Hoe vaak voeden is normaal?
 • Wanneer kun je beginnen met vaste voeding?
 • Hoe weet je of je baby genoeg krijgt?
 • Hoe krijg je meer slaap?
 • Waarom wil je baby na een uur alweer drinken?
 • Hoe combineer je borstvoeding met werk?
 • Hoe bouw je het voeden af?
 • En wanneer stop je met voeden?

Dit boek geeft antwoord op al deze vragen en nog veel meer. De combinatie van wetenschap en ervaringen van velen die je voorgingen maken dit boek helder, compleet en bruikbaar. De vele foto’s en illustraties maken het makkelijk leesbaar en overzichtelijk. Wie wij zijn?

Wij zijn de Nederlandstalige afdeling van LLLI: La Leche League Nederland en La Leche League Vlaanderen. We zijn allemaal vrijwilligers met een ruime ervaring in borstvoeding geven. We hopen dat met de informatie in dit boek en de hulp en steun van onze vrijwilligers, jij jouw persoonlijke borstvoedingsdoel kunt behalen. en dan je ontdekt hoe bijzonder borstvoeding kan zijn!


Boost je borstvoeding

Boost je borstvoeding van Alicia C. Simpson staat vol met praktische tips voor het geven van borstvoeding en informatie over gezond eten tijdens deze bijzondere periode. Tachtig procent van alle bevallen vrouwen start met borstvoeding. Helaas daalt dat percentage snel: veel vrouwen stoppen binnen enkele maanden.

Veel moeders lopen tijdens het geven van borstvoeding met vragen rond, bijvoorbeeld of hun baby wel genoeg drinkt en of ze wel voldoende melk aanmaken. Deze alles-in-een gids inclusief 75 recepten voor een gezonde melksamenstelling en –productie geeft overal antwoord op. Doordacht, relaxed en vooral bemoedigend.


Borstvoeding Geven

Borstvoeding geven is een boek om steeds te raadplegen zolang je borstvoeding geeft. Hoe weet je of je baby genoeg heeft gedronken, wat doe je tegen stuwing en hoe kun je het beste afkolven? In dit duidelijke en overzichtelijke boek vind je alle informatie over borstvoeding geven. Van de voorbereiding op de borstvoeding tot het overgaan op de fles. Het boek is gemaakt onder redactie van Kinderen, het leukste maandblad voor (aanstaande) moeders.


Handboek Borstvoeding

Borstvoeding geven is de basis voor een goede gezondheid van je kind. Bovendien draagt het bij aan de gezondheid van de moeder en aan de moeder-kindrelatie.

Steeds vaker besluiten jonge ouders dan ook hun baby de borst te geven. Goede informatie en steun van hun omgeving en de gezondheidszorg helpen daarbij. Daarnaast is het belangrijk dat ouders zich voorbereiden op de borstvoedingperiode door actief op zoek te gaan naar informatie.

Al is borstvoeding geven heel natuurlijk, toch is het voor een moeder niet altijd even vanzelfsprekend. Hoe vaak moet je voeden? Hoe lang aan elke kant? Hoe weet je of je baby genoeg heeft? Wat doe je als hij een uur na de voeding alweer honger lijkt te hebben? Wanneer heeft hij ander voedsel nodig?

Dit boek geeft antwoord op alle vragen rondom borstvoeding, gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek en ervaringen van moeders wereldwijd.


BabyBaby

Vergelijkbare berichten