|

De 10 leukste doeboeken voor kinderen tot 10 jaar 2023

Doeboeken wat zijn het eigenlijk? Een doeboek is een boek is boek vol met opdrachten, puzzels, verhaaltjes, spelletjes, moppen, testjes en nog veel meer. Wat er precies in de doeboeken staan is per doeboek verschillend maar één is zeker je kind kan er veel plezier mee hebben uren zoet zijn.

De doeboeken zijn er ook in een vakantie uitvoering die worden ook wel vakantieboeken of vakantie doeboeken genoemd. Vaak hebben die als thema vakantie of de zomer. Misschien heb je ze vroeger zelf ook wel gehad van Donald Duck en Suske en Wiske. Veel stripboeken hebben ook een doeboek variant.

Tegenwoordig zijn er heel veel varianten voor zowel kinderen als voor volwassenen. Een van de varianten zijn de doeboeken die aansluiten bij de kinderboeken. Zoals het doeboek van de Gruffalo die gebruikt kan worden in combinatie met de kinderboek van de Gruffalo.

Voor deze pagina ben ik opzoek gegaan naar de 10 leukste doeboeken van dit moment die geschikt van kinderen van een 4/5 t/m 9/10 jaar. De thema’s van de zijn heel diverse zodat er voor iedereen een geschikt doeboek tussen zit.

Een doeboek kan ook jongere kinderen stimuleren om te gaan schrijven en lezer op een leuke manier. Dus ook een zeer geschikt cadeau’s tijdens de feestdagen of bij verjaardagen.

De doeboeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er ook een link van Bol.com aan toegevoegd die veel o.a. de waardering en de recensie van de gebruikers weer geeft.

Cartoon Megastore

 André Kuipers en De Kleine Astronauten doeboek

Wetenschap en techniek voor jonge kinderen: met dit doeboek van André Kuipers leren kinderen alles over de ruimte.

Dit doeboek voor alle jonge astronauten staat vol met leuke taal- en rekenpuzzels, verhaaltjes, testen, moppen en raadsels, knutsels en wist-je-datjes. Spelenderwijs oefenen ze zo met taal & lezen, spelling, rekenen en schrijven.

De creatieve puzzels prikkelen de fantasie.

Leerdoelen:

  • Wetenschap en techniek
  • Lezen van woorden en zinnen
  • Oefenen met taal & lezen, spelling, rekenen en schrijven
  • Prikkelen van de fantasie

Letterpret! – Een doeboek voor pretletters van 4-6 jaar

Zomers doeboek voor 4-6 jaar vol bekende karakters, spelletjes, puzzels, kleurplaten, verhalen en nog veel meer!

Ga mee op avontuur met Woezel & Pip, Kikker, De Gorgels, Fien & Teun en Foeksia de miniheks. Speel leuke spelletjes, kleur mooie kleurplaten, bak lekkere pannenkoeken en lees samen met papa of mama spannende verhalen en grappige moppen. Pak snel je potloden of stiften en teken, puzzel en knutsel erop los in dit geweldige doeboek!

Bol.com wil het doeboek beschikbaar maken voor ieder kind en doneert daarom voor elk verkocht exemplaar ook een doeboek aan Stichting Jarige Job. Zij helpen kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is, door het geven van een verjaardagsbox. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school!


Alfabet doeboek

Ga met de apen op vakantie en verzamel alle spullen die je mee wilt nemen op het dak van de auto. Zoek verdwenen woorden.

Bedenk een nieuwe letter en speel ‘alfabattle’ met je beste vriendje of vriendinnetje.

Het alfabet-doeboek staat boordevol doolhoven, puzzels en zoek-de-verschillen, voor urenlang letterplezier!

Alfabet bekend van het leesboek Alfabet


De baas van de piekerfabriek – doeboek met tips en oefeningen om angsten en zorgen te verminderen

Iedereen piekert wel eens, dat is heel normaal en die gedachten gaan meestal vanzelf weer weg. Maar wat doe je als dat niet gebeurt? Sommige kinderen blijven maar piekergedachten maken in hun hoofd.

Er is geen ruimte voor blije gedachten, zorg en onrust zorgen ervoor dat handige gedachten geen toegang meer krijgen. Slapen wordt soms een probleem, de schoolprestaties gaan achteruit en vriendschappen verlopen moeizaam.

Margreet van der Veen, kinder- en jeugdtherapeute, heeft voor die kinderen van 7 tot ongeveer 10 jaar allerlei tips, opdrachten, oefeningen en voorbeelden gemaakt die ervoor kunnen zorgen dat helpende gedachten weer de overhand krijgen.

Door het doeboek samen door te werken krijgen kinderen een handvat om het piekeren los te laten, ze krijgen weer controle over hun eigen gedachten.


Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes – De beste slijmrecepten, challenges en spelletjes

Knutselen, spelletjes doen, slijm maken, bakken in de keuken en nog veel meer! Dit leuke doeboek van de Zoete Zusjes staat boordevol leuke activiteiten. Je hoeft je zeker niet meer te vervelen!

Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes is hét doeboek voor alle kinderen tussen 4 en 8 jaar die graag kijken naar de filmpjes van Saar en Janna (@dezoetezusjes).

Nu kunnen zij lekker zelf aan de slag gaan! Dit boek is een bron van knutselideeën, lekkere bakrecepten, verrassende spelletjes, de gaafste challenges en nog veel meer.

Ideaal voor vrije middagen en het weekend zodat kinderen veel plezier kunnen hebben samen met hun ouders of broers en zussen.

Het perfecte boek om te knutselen en creatief bezig te zijn met kinderen!


Letterpret! – Een doeboek voor pretletters van 7-9 jaar

Zomers doeboek voor 7 – 9 jaar vol bekende karakters, spelletjes, verhalen en eindeloos puzzel-, teken- en knutselplezier!

Ga je samen met Dolfje Weerwolfje, Mees Kees, Dog Man, Spekkie en Sproet en De Gorgels mee op avontuur? Ontdek de ruimte met de Kleine Astronauten, speel de leuke spelletjes, leer zelf slijm maken en los de uitdagende puzzels op. Lees de verhalen en pak alvast je potloden of stiften en teken, puzzel en knutsel erop los in dit geweldige doeboek!

Bol.com wil het doeboek beschikbaar maken voor ieder kind en doneert daarom voor elk verkocht exemplaar ook een doeboek aan Stichting Jarige Job. Zij helpen kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is, door het geven van een verjaardagsbox. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school!


Het Grote Geschiedenis Doeboek – Tijdreizen

Het Grote Geschiedenis Doeboek – Tijdreizen. Het leukste cadeau voor ieder nieuwsgierig kind!

Stap in de tijdmachine en ontdek de mooiste verhalen uit het verleden!

Met Het Grote Geschiedenis Doeboek – Tijdreizen beland je van de Middeleeuwen in de prehistorie en kom je na de eerste ruimtereis plotseling bij de oude Romeinen terecht.

Vol puzzels, knutsels, opdrachten en weetjes speciaal voor jonge geschiedenisliefhebbers van 8 t/m 12 jaar.


Deltas Paw Patrol Hoera, 4 jaar! Verjaardagsboek 

We vieren feest, want het is jouw verjaardag!

Hoera, je wordt 4 jaar en dit superleuke doeboek is speciaal voor jouw vierde verjaardag. Maak de spelletjes, plak de stickers en kleur de tekeningen mooi in!

Maak er samen met Chase, Marshall, Skye en de andere Paw Patrol pups een onvergetelijke vierde verjaardag van!


De Gorgels Doeboek

Dit leuke doeboek van De Gorgels boordevol humor is perfect voor alle fans.

JOEBELABAMBAM!
Aan de slag met het grote doeboek van De Gorgels!

– Maak de engste Brutelaar
– Leer hoe je je eigen Gorgel tekent
– Knutsel een Gorgelhol
– Check je Gorgelkennis
– Zoek de verschillen met jouw superogen
– Kleur, schrijf, los rebussen en doolhoven op, en nog veel meer, of-niet-of-wel!

VEEL PLEZIER MET DE GORGELS!
Het leukste doeboek voor elk moment, voor alle fans van De Gorgels.

Auto’s en machines dik doeboek


Tactic auto’s en machines dik doeboek Zet je motoren aan!

Dit boek is het boek voor alle autofanaten.

De pagina’s staan vol met activiteiten en kleurplaten.

Specificaties:

  • Afmeting: 29,7 x 21 x 8 cm (L x B x H)
  • Leeftijd: vanaf 4 jaar
  • Pagina’s: 96
  • Uitvoering: zachte kaft
  • Materiaal: papier
  • Taal: Nederlands

Cartoon Megastore

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *