De boeken van Dog Man – Dav Pilkey 2023

De kinderboeken van Dog Man zijn erg populair dus een goed moment om er eens extra aandacht te besteden. Op deze pagina lees je meer over Dog Man en zijn vriendjes, een uitgebreide boekomschrijving van de uitgebrachte boeken, leuke feitjes en weetjes en de boekvolgorde.

De boeken van Dog Man zijn geschreven door de Auteur Dav Pilkey bekend van o.a Kapitein Onderbroek. Op deze pagina lees je ook meer over Dav Pilkey en uiteraard de Dog Man (strip)boeken.

BoekenBoeken

Dog Man

Half hond, half agent en helemaal politieheld. Als een politieagent en zijn hond gewond raken door de streken van de gemene kat Karel, verandert een levensreddende operatie alles. Dog Man is geboren! Deze nieuwe superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. Maar boven alles beschermt hij de stad tegen rottige robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs.

Dog Man is een hilarische graphic novel vol met bizarre tekeningen en leuke woordgrappen, vertaald door Tjibbe Veldkamp zodat ook de Nederlandse kinderen van Dog Man kunnen genieten. Dog Man zorgt voor urenlang lees- en kijkplezier en is het meest geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

De boekvolgorde van Dog man

Een groot voordeel van de Dog Man boeken zijn dat ze genummerd zijn dit maakt het makkelijker om de boeken van het begin tot het eind te lezen in de goede volgorde. Ondanks dat de boeken genummerd zijn vind je hieronder een boekvolgorde.

  • Dog Man 1: Dog Man
  • Dog Man 2: Dog Man gaat los!
  • Dog Man 3: Dog Man en de gekloonde kat
  • Dog Man 4: Dog Man en Kid Kat
  • Dog Man 5: Dog Man en de vlooienkoning
  • Dog Man 6: Dog Man: De woef van de wildernis
  • Dog Man 7: Dog Man: De bal is hond
  • Dog Man 8: Dog Man ziet ze zwemmen
  • Dog Man 9: Dog Man: Misdaad en blaf
  • Dog Man 10: Dog Man: Moeders Mooiste

De Auteur: Dav Pilkey

David Murray ¨Dav¨ Pilkey Jr. is geboren op 4 maart 1966 en is een Amerikaanse cartoonist, auteur en Illustrator van kinderboeken.

Op school kwam Dav door zijn ADHD en Dyslixie vaak in de problemen en moest menig uurtje op de gang doorbrengen. Hier zat hij ook niet stil en begon hij met tekenen van striphelden hier tekenende hij ook voor het eerst Kapitein Onderbroek en Dog Man. Deze 2 superhelden zijn nu niet meer weg te denken bij de kinderen en zijn heel populair.

Een groot voordeel van de boeken van Dav Pilkey zijn dat de boeken erg toegankelijk zijn voor iedereen ook voor kinderen die niet graag lezen of moeite hebben met lezen. De boeken staan vol met illustraties (striptekeningen) en bevatten geen grote blokken met lange teksten. De verhalen zijn hilarisch en de tekeningen erg grappig.

De boekomschrijvingen van Dog Man

Nu je de boekvolgorde weet en meer over de auteur Div Pilkey is het tijd voor de boekomschrijving van de 10 boeken van Dog Man. Naast een boekomschrijving heb ik ook een foto, en een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun jij het boek eenvoudig en snel bestellen.

Dog Man 1 – Dog Man

Als een politieagent en zijn hond gewond raken door de streken van de gemene kat Karel, verandert een levensreddende operatie alles. Dog Man is geboren! Deze superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. Maar boven alles beschermt hij de stad tegen rottige robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs.

Dog Man is een hilarische graphic novel-serie vol bizarre tekeningen en woordgrappen, briljant vertaald door Tjibbe Veldkamp. De reeks werd al drie keer genomineerd voor de Prijs van de Kinderjury.


Dog Man – Dog Man gaat los!

Dog Man gaat los! is het kleurrijke vervolg op Dog Man. Met bizarre tekeningen, heel veel grappen en een hoop nieuwe slechteriken, waaronder een vis met snode plannen.

Dog Man is terug! En dat is maar goed ook, want de stad is in gevaar. De gemene kat Karel is ontsnapt uit de gevangenis. Maar dat is niet het enige probleem. Een tovenaar, een vis én een papieren dubbelganger van Karel zaaien paniek in de stad. Het is aan Dog Man om deze boeven te stoppen. Maar dat is wel lastig als je wordt afgeleid door botten, balletjes en een heel mooie poedel.

Genomineerd voor de Prijs van de Kinderjury 2019


Dog Man – Dog Man en de gekloonde kat

Karel, Dog Mans grootste vijand, probeert zichzelf te klonen. Hij is alleen niet blij met het resultaat. Er komt namelijk een kitten uit de kloonmachine gekropen, die Karel steeds maar ‘papa’ blijft noemen.

Als de kitten op het politiebureau van de stad belandt, besluit Dog Man voor hem te zorgen. Maar dat is best lastig als je tegelijkertijd de stad moet beschermen tegen Flippie de kwaadaardige vis!


Dog Man – Dog Man en Kid Kat

Dog Man is niet te filmen in zijn grappige vierde avontuur!

Dog Man heeft een oppas voor Kleine Karel geregeld. Gelukkig maar, want Dog Mans leven wordt verfilmd… En onze blaffende boevenvanger mag aan het werk als bewaker op de filmset!
Maar dan blijkt de oppas eigenlijk de gemene kat Karel te zijn. En die heeft duistere plannen voor zijn kleine kloon. Als deze slechterik Kleine Karel meesleept naar de filmset, wordt het echt spannend: kan Dog Man zijn vriendje beschermen, én ervoor zorgen dat de film niet in de soep loopt?


Dog Man – Dog Man en de vlooienkoning

In dit vijfde boek krijgt Dog Man te maken met een knorrend gevaar.

Als de kwaadaardige Biggie opduikt met zijn team van slechteriken, komt Dog Man in actie! Maar hij is niet de enige. Ook Karel zet alles op alles om deze boeven tegen te houden. Biggie is namelijk een oude vijand van Karel. En hij is iets heel gemeens van plan: hij wil Kleine Karel vernietigen!

Dog Man en Karel zullen hun krachten moeten bundelen om Biggie tegen te houden. Maar of dat gaat lukken…?


Dog Man – De woef van de wildernis

In dit zesde boek raakt onze held diep in de problemen. Is Dog Man dit keer zélf de boef?!

Als de bank in de stad beroofd wordt, lijkt er maar één dader te zijn: Dog Man! Baas, Pien Petjeaf en Kleine Karel zetten alles op alles om zijn onschuld te bewijzen. Zou het boeventeam van Biggie er iets mee te maken hebben?

Ondertussen probeert Dog Man zijn draai te vinden in de hondenbak. Maar de andere honden zijn heel onaardig tegen hem. En van die gemene bewaker hoeft hij ook geen hulp te verwachten… Komt Dog Man ooit nog op vrije voeten? En kan Karel, de gemeenste kat van de wereld, misschien een handje helpen?


Dog Man 7 – De bal is hond

Alle ballen verzamelen! Hier is het zevende avontuur van Dog Man.

Dog Man wil niets liever dan boeven in de boeien slaan, maar hij raakt steeds afgeleid door balletjes. Als Kleine Karel hem leert om bang voor de bal te zijn, lijken alle problemen opgelost. Maar dan staat er een nieuwe superslechterik op, met snode, RONDE plannen…

Wanneer Kleine Karels gemene grootvader en een geheimzinnige cupcake-held zich ermee gaan bemoeien, is de chaos compleet. Zal het Dog Man lukken om zijn angsten te overwinnen en de stad te redden?


Dog Man 8 – Dog Man ziet ze zwemmen

Het is zover: neem een duik in het achtste Dog Man-avontuur!

Als een gestoorde fee de macht krijgt over 22 telekinetische kikkervisjes, loopt de stad groot gevaar. Dog Man en zijn vrienden moeten alles op alles zetten om iedereen te redden.
Gewapend met visnetten gaan de Supermaatjes de strijd aan. Maar dan komt er ook nog een gruwelijk boom-monster opdagen… Gelukkig komt er vinnige hulp uit onverwachte hoek. Want Flippie de vis is terug!


Dog Man 9 – Misdaad en blaf

Geen negen levens, maar negen boeken voor Dog Man! Maak je op voor een nieuw avontuur vol gekkigheid van de briljante Dav Pilkey, vertaald door Tjibbe Veldkamp.

Wat een ramp! Dog Man is ontslagen. De burgemeester vindt namelijk dat er geen plaats is bij de politie voor honden. Gelukkig heeft Kleine Karel een plan: hij heeft een vermomming verzonnen voor zijn vriend.
Zou Dog Man door kunnen gaan voor Katman? Zou hij op die manier weer bij het politieteam kunnen komen? En lukt dat op tijd, vóór de gemene Opa de stad op stelten zet?
Met dit keer niet alleen de populaire tekentips, maar ook een knutseltip


Dog Man – Moeders mooiste

Kwispelen maar: het tiende deel van Dog Man komt eraan!

Dog Man is gewond! Daarom moet hij van de dokter een speciale kap op, zodat hij niet op zijn verband kauwt. Maar nu lachen de andere agenten hem uit… Gelukkig komt Kleine Karel met een robo-tastische uitvinding.

Ondertussen maakt Karel zich op voor een tv-interview over zijn leven. Hoe werd hij ooit de gemeenste kat van de wereld? Heeft dat misschien iets te maken met zijn ouders…? Daarover gesproken: Karels vader Opa bereidt weer een nare aanval op de stad voor. En het is nog maar de vraag of de Supermaatjes hem dit keer kunnen stoppen…


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *