|

De 5 beste kookboeken over pannenkoeken en crêpes 2024

Naast pannenkoeken en poffertjes zijn er de laatste jaren vele varianten bij gekomen, zoals crêpes en pancakes. Ook de gerechten worden steeds uitgebreide en creatieve. Kijk alleen maar naar de pannenkoekenrestaurants hoeveel verschillende varianten er wel niet zijn.

Thuis kun je ook eenvoudig experimenteren met crêpes, pancakes en pannenkoeken. De 5 boeken die ik geselecteerd heb voor de pagina laat bijzondere recepten zien die je uitnodigt om ze te maken en te proeven.

De kookboeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over de boeken en de auteur, maar ook de waardering en de recensie van de lezers worden weer gegeven. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Het Laatste Tafeltje

Polles Pannenkoekenboek

Breng met Polles Pannenkoekenboek de wereld van de Efteling in je eigen keuken!

Met Polles Pannenkoekenboek maak je nét zo’n lekkere pannenkoeken als Polle, het ondeugende vriendje van Pardoes de Tovernar en prinses Pardijn. In Polles Keuken in de Efteling bewaart hij alle geheime recepten van Hartenhof, het paleis van koning Pardulfus en prinses Pardijn. Ook voor gluten- en lactosevrije recepten!

Maar Polle gunt jou ook het geheim de perfecte pannenkoek. In dit boek vind je daarom de lekkerste recepten voor bulten- en buikpijnvrije pannenkoeken, hartige en zoete, dikke en dunne pannenkoeken, stapel- en tekenpannenkoeken en nog veel meer! Met een beetje hulp van Aliciana tover je ook nog eens de mooiste taarten op tafel. En als je de deftigste desserts geproefd hebt, snap je waarom koning Pardulfus, zo’n bol buikje heeft…

Maak van je eigen keuken een paleiskeuken en word een koninklijke pannenkoekenbakker!


Pannenkoekdag

Pannenkoeken eten is altijd een feest! Dat een pannenkoek niet alleen lekker maar ook gezond én lekker kan zijn, bewijzen Claudia Willekes en Geertje Tensen met Pannenkoekdag. Dit boek geeft je een nieuwe kijk op het bakken van pannenkoeken, gezond en voedzaam.

Een familiekookboek met 60 heerlijke recepten verdeeld over de momenten van de dag. Maak ze als ontbijt, lunch of neem ze mee voor onderweg. De recepten zijn snel en makkelijk te maken.

Zo kan het elke dag wel Pannenkoekdag zijn!

Claudia en Geertje over het boek: “Vanaf nu maken we gezonde pannenkoeken!”, dachten we nadat we witte bloem pannenkoeken met stroop hadden gegeten. Maar hoe? Inmiddels weten we precies hoe, het resultaat lees je in ons kookboek Pannenkoekdag, een kookboek vol heerlijke, gezonde pannenkoekrecepten.

Geen witte bloem, geen toegevoegde suikers maar pannenkoeken gemaakt van zeventien verschillende soorten meel zoals boekweit-, spelt-, havermout-, rogge-, volkoren- en kastanjemeel (waarvan ook veel glutenvrije soorten). Koop biologische meelsoorten, lekker vers zonder toevoegingen. Ook de melk is te vervangen door bijvoorbeeld geiten-, haver- of sojamelk.

Je kunt met pannenkoeken eindeloos variëren! Ga vooral veel bakken, dan wordt het steeds leuker. Én gezond is ook lekker!


Pannenkoeken & crêpes

In vrijwel alle culturen bestaat er wel een variant van de pannenkoek. In Crêpes en pannenkoeken komen ze dan ook in allerlei vormen en maten langs, zowel hartig als zoet.

Hartige en zoete pannenkoekrecepten
In vrijwel alle culturen bestaat er wel een variant van de pannenkoek. In dit komen allerlei vormen en maten langs, zowel hartig als zoet. Courgetteblini’s, pannenkoekensoufflés met gruyère of galettes met geitenkaas, walnoot en honing, om maar eens wat te noemen, maar ook crêpes met gezouten karamel, bosbessenpancakes en crumpets.

Basisbereiding van pannenkoeken
Dit boek begint met vier recepten voor een basisbeslag en twee basisbereidingen voor de heerlijkste crêpes en pannenkoeken.

Auteur Cristelle Huet-Gomez geeft in dit boek recepten voor eindeloos veel variaties op de vertrouwde pannenkoek.


40 recepten voor pannenkoeken

Boekje met 40 verschillende pannenkoeken recepten. Van Havermoutpannenkoekjes tot Crêpes tot groentepannenkoeken etc etc.

Pannenkoeken en co

Heerlijke vullingen in een verfijnd omhulsel – met pannenkoeken en flensjes kun je eindeloos variëren. Roomflensjes met chocoladesaus maken zoetekauwen blij, groenteliefhebbers komen aan hun trekken met daslookpannenkoeken met asperges en kaasfans zullen smullen van de flensjes met geitenkaas. Wie dacht dat pannenkoeken niet te combineren zijn met vis of vlees heeft het goed mis! Probeer maar eens de galettes met peren en spek of de opgerolde zalmflensjes. Meer dan 40 recepten van zoet tot pikant – gerold, gestapeld of als wrap – bieden voor elk wat wils!


Het Laatste Tafeltje

Vergelijkbare berichten