|

De top 3 van de beste boeken over port 2023

Port, wordt ook wel porto of portwijn genoemd en is een versterkte wijn uit Portugal. Portwijn kan een alcoholgehalte hebben tussen 19 en 22 procent. Het zoete rode wijn, naast rode wijn kan port ook witte of een rosewijn zijn. Port wordt vaak geserveerd als aperitief of als dessertwijn.

Tegenwoordig wordt er niet alleen meer in Portugal versterkte wijnen geproduceerd die veel gelijkenissen hebben met de port uit Portugal. Australië en Zuid-Afrika zijn ook grote wijnlanden als het gaat om versterkte wijnen.

Wil jij meer te weten komen over portwijnen? Bekijk dan de 3 boeken eens die ik voor deze pagina voor jou op een rij heb gezet. De boeken worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie, waaronder de recensies en de waarderingen van de lezers van het boek. Via de link kun je het boek over port eenvoudig en snel bestellen.

De 3 beste boeken over Port

Port

De geschiedenis en de productie van Port. Lijst met de belangrijkste porthuizen en hun wijnen, inclusief smaakbeschrijvingen, aanbevelingen en kleurenfoto’s. Deskundig advies over decanteren en proeven. Tips voor het selecteren van de juiste port voor de juiste gelegenheid. Informatie over het bewaren en het serveren van port.


Port Dr1

Onder de Portugese wijnen is port ongetwijfeld de beroemdste wijn. De naam port omvat een grote variatie van typen wijnen (die zich o.a. onderscheiden door de ligging van de wijnboerderijen (quinta’s). Wijn die gebruikt gaat worden voor de productie van port moet aan een groot aantal voorwaarden voldoen.

In dit boek wordt de geschiedenis van de port beschreven, de regio, de quinta’s, wijnbouw, productie, opslag, de typen port, ruby, tawny, vintage en ook namaakport. Verder gaat Rudolf Pierik in op de handel, het proeven, de kleur, de smaak, de prijzen, de vintage-jaren en de importeurs.

Een zeer uitgebreid en belangrijk overzichtswerk van een exclusieve drank: het eerste boek in zijn soort!


Madeira, port en sherry

Prof.Dr.Ir. R.L.M. Pierik, emeritus hoogleraar van Wageningen Universiteit en Research Centrum, wordt ook wel de wijnprofessor genoemd. Hij was verbonden aan de Vakgroep Tuinbouw Plantenteelt met als vakspecialisatie ‘Plantaardige Cel-, Weefsel en Orgaankweek’. Van zijn hand verschenen vanaf 1996 talrijke wijnboeken: Port, Wijnwijsheden, Rode Bordeaux, Is wijn gezond (de rol van alcohol), Spaanse Wijnen, Duitse Wijnen en Zuid-Franse Wijnen.

In de periode 1999, 2002 en 2003 ontving hij driemaal de Gourmand International Cookbook Award. Zijn meest recente boeken zijn: Wijngedichten, Wijntechnologie en Biochemie en Wijnhistorie. Bij de uitgever van dit boek verschenen eerder: Wijn, Alcohol en Gezondheid, Wijn in Spreekwoorden, Gezegden en in de Bijbel en Wijnen van Chili en Argentinië, Wijnen van Zuid-Afrika en de Wijnen van Australië en Nieuw Zeeland.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *