|

De top 10 van de meeste bijzondere kookboeken 2024

Koken is experimenteren, dit doen wij niet alleen, maar ook koks verzinnen en proberen de meest bijzondere gerechten. Zo kookt bijvoorbeeld Pierre wind graag met drop. Niet elk recept is een succes, maar de succesvolle gerechten krijgen vaak een plekje in een kookboek. Om op te willen vallen tussen de vele kookboeken kan ik mij voorstellen dat je met iets bijzonders moet komen en dat is vele kookboek auteurs gelukt.

Voor deze pagina heb ik de top 10 van meeste bijzondere en gekke kookboeken voor je geselecteerd. Om je een goed beeld te geven van deze kookboeken heb ik naast een kookboek omschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het kookboek zoals de waardering en de recensies van de lezers en gebruikers van het kookboek. Via de link kun je het kookboek eenvoudig en snel kopen (bestellen).

KokenKoken

Het ultieme mannenkookboek

Alle mannen de keuken in! Want nu zijn er perfecte recepten voor elk type man. Recepten voor echte vleeseters, familiemannen, verleiders en beginnende koks. Makkelijke, voedzame, gezonde, zoete en klassieke recepten. Met en zonder vlees. En allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zijn lekker! En ze lukken altijd! Raak niet van de kook. In dit boek vindt u alle benodigde basiskennis en de beste tips en trucs. Kook- en eetplezier gegarandeerd. En voor wie niet zonder de barbecue kan, is er een speciaal grillhoofdstuk


Toffe tosti’s

Van pittige pinda tot pulled chicken! Ben je gek op tosti’s maar kom je vaak niet verder dan een tosti met ham en kaas en als je in een exotische bui bent, een schijfje ananas ertussen? Há, dan is dit boek echt iets voor jou. Met 80 tostivideo’s op YouTube, haar eigen tosti-item op 3FM en de titel tostikoningin van Nederland (zelfbekroond, want tja; niemand droeg die titel nog) is Leonie ter Veld de uitgelezen schrijver voor dit tostiboek.

In TOFFE TOSTI’S vind je 55 toffe tostirecepten. Van tosti’s vruchtenhagel tot kipknakworst,maar dan wel met truffelmayonaise. En van pittige pinda tot pulled chicken. Maar ook de klassieke tostirecepten vind je in dit boek. Met handige tostitips en tostifeitjes is dit hét complete tostiboek voor de tostiliefhebber. Klaar voor? Let’s tosti!


Verrot gezond

In zijn nieuwe kookboek ‘Verrot gezond’ geeft Christian Weij, naast een heldere uitleg van hoe de bacteriën in ons lichaam werken, een groot aantal recepten voor de verschillende soorten gefermenteerde producten. Van groente & kruiden, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel tot vlees en vis. Door dagelijks verschillende soorten gefermenteerde producten te eten en te kiezen voor voeding die je eigen darmbacteriën stimuleren, kunnen we de natuur een handje helpen en onze gezondheid verbeteren.

Van zijn eerste boek ‘Verrot lekker‘ zijn inmiddels ruim 20.000 exemplaren verkocht. Christian laat je zien dat als je deze klassieke techniek, op innovatieve en verfijnde wijze toepast, de mogelijkheden oneindig zijn!

Nico Klaver Restaurateur & chefkok restaurant ’t Kalkoentje*, Rhenen Christian presenteert oude wijsheden in een fonkelnieuw jasje. Fermentatie-bacteriën kunnen ons helpen bij het bereiden van lekkere, houdbare en veilige producten, maar zijn ook onze bondgenoten op het gebied van gezondheid.

Christian laat je ervaren dat gezonder worden en genieten van eten en bereiden prima samen kunnen gaan. Ir. Ralph Moorman Levensmiddelentechnologie, gezondheidscoach en bedenker hormoonfactorconcept


Het Efteling Familiekookboek

Beleef de culinaire Efteling in jouw eigen keuken en maak zelf de lekkerste gerechten uit de Wereld vol Wonderen

In Het Efteling Familiekookboek nemen de koks van de Efteling je mee op een culinaire reis door het beroemdste attractiepark van Nederland. Er staan 35 lekkere en gemakkelijke gerechten in die door kinderen eenvoudig zelf te maken zijn, met hier en daar wat hulp van een volwassene.

Er valt bij de Efteling op eet- en drinkgebied van alles te beleven. In dit boek staan dan ook recepten van een aantal bekende Eftelinglekkernijen, én recepten die geïnspireerd zijn op de sprookjes en attracties van het park. Van zoete hapjes en verfrissende drankjes tot overheerlijke gerechten met lekker veel groenten. Het kookboek biedt ook vegetarische gerechten en zuivel- en glutenvrije recepten of varianten.

Wat is er leuker dan in jouw eigen keuken te koken als een heks die een stoofpotje op het vuur heeft staan? En je kunt nu thuis genieten van een fruitige smoothie zoals je die bij de Droomvlucht proefde. Raak weer in oosterse sferen met die lekkere noedels van Toko Pagode. Wat zit er nog meer in het mandje van Roodkapje en hoe maakt Klaas Vaak toch zijn slaapdrankjes? In Het Efteling Familiekookboek vind je het allemaal!


Het Coca-Cola kookboek

Het fascinerende verhaal over de beroemdste frisdrank van de wereld!
De inleiding van Coca-Cola kookboek vertelt de unieke ontstaansgeschiedenis van de frisdrank en van The Coca-Cola Company. Je vindt hier een prachtig overzicht van o.a. de flesjes, slogans en advertenties.

Tevens bevat dit boek meer dan 30 originele recepten van bekende en minder bekende gerechten met Coca-Cola of een Cola-variant als ingrediënt. Probeer bijvoorbeeld eens Franse uiensoep, bereid met Coke Zero®, een kipcurry bereid met Diet Coke® of een salade met geitenkaas, spek en Coca-Cola®-dressing 


Eten met Nick

Hét kookboek van YouTube-fenomeen Nick Toet!

Eten met Nick van YouTube-fenomeen Nick Toet staat vol makkelijke recepten en tips en tricks waarmee zelfs jij kunt leren koken. Van de meest fluffy American pancakes tot superturboshoarma en van een Broodje Beschuitstuitah en Boeuf Bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Weg met al die moeilijke instructies en gewoon lekker koken zoals het hoort; zonder poespas en naar eigen smaak. Het moet net dat ene plekje raken waarvan je zegt ‘oh mijn god, ik heb nog nooit zo lekker gegeten’. Want dat is wat Nick het liefst maakt: eten voor je zieltje!


Taart uit de blender

In een halfuurtje een taart op tafel zetten? Het kan! Probeer eens de romige chocoladetaart met gehakte hazelnoten, de rabarber-meringuetaart of die met speculaas of frambozen en witte chocolade. Ook een hartige taart is zo gefikst: wat dacht je van tomaten-feta, uien-geitenkaas, curry of zalm?

De recepten gaan over alles in één: één keer voorbereiden, één keer de oven in en dan een perfecte taart. (Je hoeft het deeg dus niet apart te maken.) Meng alle ingrediënten, giet ze in een bakvorm en zet deze in de oven. Tijdens het bakken splitst de taart zichzelf in tweeën: een knapperige deegbodem met een zachtere bovenkant en vulling. Snel en ongelooflijk lekker!


Lekker Miljuschka

Lekker Miljuschka is het succesvolle kookboek van Miljuschka Witzenhausen, bekend van 24Kitchen en Wie is de Mol?, barstensvol gezonde kinderrecepten én guilty pleasures.

Miljuschka Witzenhausen deelt in haar kookboek Lekker Miljuschka haar favoriete recepten. Als moeder van twee kinderen weet ze als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de gezonde kinderrecepten die bij haar thuis een succes zijn.

Maar Mil zou Mil niet zijn als ze geen aandacht zou besteden aan de guilty pleasures! Dus bevat Lekker Miljuschka het recept van haar superzondige cheesecakes en andere guilty-as-hell recepten.

Wil je je partner, kinderen, vriendinnen of gewoon jezelf iets lekkers voorzetten? Kook dan mee met deze goddelijke huisvrouw!


Sterke Recepten

Begint het water je al in de mond te lopen bij het noemen van Snickers Monchou Taart, Split Shotjes, Chicken Sensation, Carpaccio Salade en zelfgemaakte Foe Yong Hai? Aan de ondertitel van dit boek is in ieder geval niets gelogen! Blader het door en je bent het met ons eens: ‘Elk recept een feestje!


Het vintage tea party jaar

Angel Adoree nodigt je van harte uit…

– Een nieuw sfeervol boek met de betoverende creaties van Angel Adoree
– Met recepten voor elke gelegenheid, het hele jaar rond: van een baby shower tot een spetterend Oud & Nieuw-feest
– Vol recepten, ideeën en stylingtips voor feesten in de stijl van een echte vintage tea party

Angel Adoree is de charismatische jongedame achter de succesvolle Londense patisserie en theezaak ‘the Vintage Patisserie’. Ze is onder meer bekend van haar innemende optreden in het BBC-programma Dragon’s Den. Eerder schreef zij Het Vintage Tea Party boek.

Een nieuw sfeervol boek met de betoverende creaties van Angel Adoree


KokenKoken

Vergelijkbare berichten