De 5 beste boeken van Jord Althuizen (BBQ kookboeken) 2024

Alles het om BBQ boeken gaat kun je niet om de boeken van Jord Althuizen heen. Jord Althuizen heeft een eigen bbq bedrijf “Smokey Goodness” is wereld kampioen “Whole Hog Barbecue”. Naast deze werkzaamheden heeft Jord nog tijd gehad om diverse boeken te schrijven die te maken hebben met barbecueën.

Op deze pagina vertel ik meer over de boeken van Jord, en ga ik zijn 5 beste boeken uitgebreid beschrijven en vertel ik meer over Jord Althuizen.


Jord Althuizen

Jord Althuizen had in 2010 en missie hij wilde Nederland kennis laten maken met de betere vorm van barbecueën op echt vuur. Dit is Jord goed gelukt, hij is daarnaast oprichter en eigenaar van zijn eigen authentieke BB cateringbedrijf Smokey Goodness.

Naast zijn catering bedrijf heeft Jord ook BBQ restaurants, waaronder de BBQ-restaurant Black Smoke in Rotterdam en Antwerpen. The Rough Kitchen in Amsterdam en Smokey Goodness Burgers & Bites in de Foodhallen van Den Haag.

Voordat Jord hiermee begon was hij chef-kok, restaurantmanager, culinair eindredacteur en avonturier. Tegenwoordig is Jord the boss als het gaat om kokkerellen op open vuur.

Niet alleen de restaurant en het catering bedrijf is een succes geworden, dit geldt ook voor de boeken van Jord Althuizen. Diverse boeken zijn bekroond met nominatie en prijzen. Het boek Smokey Goodness is bijvoorbeeld Kookboek van het Jaar 2016 geworden en er zijn ruim 330.000 exemplaren verkocht.

De Smokey-serie is tegenwoordig niet alleen meer verkrijgbaar in België en Nederland, maar ook in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Engeland en Amerika.

Bron: Wikipedia


De 5 beste boeken van Jord Althuizen

Op het moment van het schrijven van deze blog heeft Jord Althuizen ruim 10 boeken utgebracht. De 5 beste boeken worden hieronder uitgebreid beschreven. Om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. Deze link geeft extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek van Jord Althuizen eenvoudig bestellen.


Burgers & BBQ Bites – Smokey Goodness

Jord Althuizen’s nieuwste BBQ-boek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites, met barbecuerecepten voor iedereen, voor fans van BBQ USA-style en Smokey Goodness.

Back to the USA we go! In Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites neemt pyro-culinair avonturier Jord Althuizen je mee naar de States. Want soms heb je simpelweg geen tijd voor het echte BBQ werk, en wil je something hot & fast. En waar kunnen ze dat nu beter dan in de USA?

In dit BBQ-avontuur neemt Jord je mee van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland: op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time. Denk big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick. We want it all, and we want it now!


Smokey Goodness Winter BBQ

Smokey Goodness Winter BBQ’ helpt je de koude dagen door. Jord Althuizen vulde dit BBQ-boek met echt winterse recepten en een BBQ-kerstmenu. Want barbecueën doe je toch niet alleen in de zomer?

Met het one of a kind ‘Smokey Goodness Winter BBQ’ boek van Jord Althuizen kom je ook de winter meer dan warmpjes door.

Met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden. Tot aan een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu toe: van aperitief tot dessert, alles van de barbecue. En natuurlijk een goede portie ice cold adventure.

Let it snow, let it glow!


Smokey goodness – het ultieme BBQ boek

Smokey Goodness is door de vakjury uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2016! Het boek won ook in de categorie beste vormgeving en fotografie (Erik Rikkelman en Remko Kraaijeveld).
De jury over Smokey Goodness: ‘Het BBQ thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd. Je ruikt de BBQ bijna.

Het is een persoonlijk verhaal en een lekker vet boek met ruige recepten. Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht die van alle kanten.’

Smokey Goodness is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met Smokey Goodness haal je het beste uit je BBQ.

Met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje.

Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on!


Smokey goodness 2 – het next level barbecueboek

De tweede Smokey Goodness BBQ-bestseller van BBQ-koning Jord Althuizen. Ga mee op zoek naar de BBQ-cultuur van Zuid-Amerika en ga next level in je eigen achtertuin. Maak werk van je BBQ-hobby!

Burning hot, dat is barbecueën Smokey Goodness-style. Het echte werk: stoer, slow en dit keer ook vol fuego. Want Jord Althuizen reist af naar Zuid-Amerika, op zoek naar de BBQ-cultuur van onder andere de Argentijnse pampa’s. Van vurige salsa’s tot complete asado’s, porkbelly pita’s én latino spareribs. Natuurlijk gaan we ook next level! Gril boven open vuur, graaf je eigen fire pit of – voor de echte vuurvreters – bouw je eigen infiernillo. Met ‘Smokey Goodness 2’ maak je werk van je carnivoresque hobby.

‘Smokey Goodness 2’ won de Gouden Garde Publieksprijs voor Kookboek van het Jaar. De vakjury schreef: “Knap dat Jord Althuizen ook in zijn tweede boek het hoge niveau van zijn eerste heeft weten vast te houden en nog weet te verrassen ook. ‘Smokey Goodness 2’ is lekker stoer en ruig, tot aan de cocktails toe!”


Smokey Goodness 3 – Het Bigger, Better BBQ Boek

Het boek Smokey Goodness 3 is het nieuwste barbecue boek van Jord Althuizen voor alle BBQ-fanaten. Smokey Goodness 3: het Bigger, Better BBQ-boek is het nieuwste kookboek van barbecue-held Jord Althuizen.

Dit is het echte barbecuewerk: stoer, slow en avontuurlijk. Met nieuwe flavours voor jouw favoriete Big Five op de barbecue: beef, pork, chicken, fish en… desserts. Ontdek dit keer de Zuid-Afrikaanse braai. Voor alle achtertuin avonturiers. Burning hot!


Het nieuwste boek: Smokey Goodness Brand New BBQ

Ontdek met deze nieuwe, absolute BBQ classic van Jord Althuizen, ‘Smokey Goodness Brand New BBQ’, het BBQ’en USA-style

In dit nieuwste boek van Jord Althuizen neemt hij je mee naar de USA, de bakermat van de Smokey Goodness style barbecueën. Hij laat in zijn boek zien hoe je met oude technieken nieuwe smaken kan creëren. We gaan back to basic maar blijven verrassen. Jord geeft in dit boek veel tips, leert nieuwe technieken en uiteraard geeft hij tientallen lekkere recepten. Van briskets, spare-ribs en pulled pork tot burgers en tex mex. Waar zet jij je tanden in?


Vergelijkbare berichten