De top 10 van de beste BBQ (Barbecue) kookboeken 2024
Barbecueën is niet alleen meer een kookvorm, maar is een hobby en lifestyle geworden. De BBQ en de buitenkeuken is populairder dan ooit en wordt veelvuldig gebruikt en niet alleen meer door vrouwen. Ook mannen hebben de Barbecue en de buitenkeuken gevonden. Dat het Barbecueën op echt vuur aan populariteit heeft gewonnen heeft zeker met de bijdrage van Jord Althuizen te maken, de Nederlandse Grill-Koning. Jord heeft diverse kookboeken geschreven en is ook regelmatig op de televisie geweest.
Niet alleen Jordi heeft boeken over barbecueën geschreven er zijn nog veel meer boeken uitgebracht over het barbecueën en de lekkerste recepten. De 10 beste boeken heb ik voor je geselecteerd en in een top 10 geplaatst. Deze kookboeken gaan allemaal over barbecueën maar zijn heel divers.
Om je een goed beeld te geven van de 10 BBQ kookboeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft meer informatie over de auteur en het kookboek zoals; de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen / kopen.
Smokey goodness
Ontdek met ‘Smokey Goodness’ BBQ’en USA-style: rokerig, slow, smeulend, en fingerlicking lekker! Absolute bestseller en geheel terecht de winnaar van Kookboek van het Jaar 2016.
Met het BBQ-kookboek ‘Smokey Goodness – het ultieme BBQ-boek’ onthult wereldkampioen BBQ Jord Althuizen alle tricks of the trade van het echte barbecueën. Met gouden tips over vuur en stoere recepten vol pit en smaak. Burgers, wings, gegrilde côte de boeuf, pulled pork of zelfs hele speenvarkens. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on!
De jury over ‘Smokey Goodness’: ‘Het BBQ thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd. Je ruikt de BBQ bijna. Het is een persoonlijk verhaal en een lekker vet boek met ruige recepten. Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht die van alle kanten.’
De groene barbecue
In De groene barbecue laat bestsellerauteur Rukmini Iyer haar creativiteit los op de lekkerste en origineelste gerechten voor op de barbecue.
De 75 recepten zijn opgedeeld in vegetarische en vegan gerechten, dus voor iedereen zit er wel een nieuwe favoriet bij. Van spiesjes met ananas, halloumi en munt tot auberginegeitenkaasburgertjes en van salade met groene asperges tot perziken met amandel en rozemarijn.
Snijd de ingrediënten, leg ze op het rooster en laat de barbecue het werk doen.
We Can BBQ Too
We Can BBQ Too 54 Bastards is een boek met 1 gedeelde passie. In het boek vind je verhalen vertaald naar recepten die je het vuur doen branden.
Het boek We Can BBQ Too geeft je een inkijkje in de culinaire ziel van deze bastards.
Grill met ze mee, wat in iedereen schuilt een Bastard.
BBQ Magic
In dit kookboek van Roel Westra, ofwel Pitmaster X, ontdek je nieuwe en spetterende smaken met 100 recepten voor je barbecue, grill en smoker.
Dit is meer dan een BBQ-boek. Pitmaster X laat je kennismaken met traditionele en gloednieuwe bereidingstechnieken voor je barbecue, grill en smoker. Maak malse vis- en vleesgerechten die stuk voor stuk van je tong én van de pagina spatten. Bereid een Hollandse mayonaise-tomahawk, rooster je eigen knapperige baconreepjes, of ga voor beetgare barbecue-bijgerechten zoals gegrilde asperges en een vegetarische kebabspies. Ontketen de oerkracht van je barbecue en laat je klaarstomen voor de sappigste smaken van de buitenkeuken.
Barbecue & bier
Een ontzettend mooi stevig barbecueboek met 70 barbecuerecepten inclusief bieradvies. Het boek bestaat grotendeels uit vleesrecepten, maar er staan ook mooie visrecepten, vegetarische en zoete recepten in. Recepten die gemakkelijk te maken zijn en waar geen uren voorbereiding voor nodig is. Guido Schemelich is een groot fan van barbecueën, maar dan wel ontspannend en spontaan. Naast de recepten is er ook aandacht geschonken aan de basisinformatie voor het barbecueën. Denk hierbij aan het soort barbecue en handig gereedschap.
Het bieradvies bestaat uit een informerende tekst over speciaalbier gevolgd door een overzicht van de verschillende stijlen bier. Dit komt links bovenin bij elk recept weer terug als een advies: welk biersoort past het beste bij het betreffende recept. Mocht iemand liever geen bier drinken, dan zijn de recepten alsnog te bereiden. Naast de heerlijke recepten heeft het boek ook mooie foto’s van de gerechten. Alleen het doorbladeren van het boek zorgt al voor gezonde barbecuetrek!
Grillmasters
70 creatieve, gevarieerde en soms ook rebelse BBQ-recepten van Grillmasters-chefs Seppe Nobels en Peter De Clercq
Een culinaire wereldreis door negen landen
Met topingrediënten van bij ons op wereldse wijze klaargemaakt
De ultieme barbecue bijbel
Haal alles uit je barbecue met dit lijvige boek vol bruikbare tips, technieken en heerlijke recepten. Ontdek onder meer welke grill voor jou geschikt is, welke grillaccessoires je écht in huis moet hebben en hoe je keer op keer een perfect gegaard stuk vlees of vis serveert.
Of je nu inspiratie zoekt voor rubs en marinades, bijgerechten of zelfs vegan- en veggierecepten, met de meer dan 100 recepten in dit boek beleef je ongetwijfeld de lekkerste zomeravonden met vrienden en familie. Hét ultieme cadeau voor iedere BBQ-fan!
Gebonden uitgave gedrukt op kwalitatief papier.
Het BBQSTREET Basisboek
Iedereen kan BBQ’en met Het BBQSTREET Basis Boek. Met BBQSTREET, de hitserie op 24Kitchen, leer je alles over barbecueën en ga je aan de slag met de lekkerste recepten.
Iedereen kan BBQ’en, dat is het motto van BBQSTREET, de BBQ-hit van 24Kitchen. Want enthousiaste barbecueliefhebbers, of het nu om beginners of gevorderder gaat, weten het: niets is zo gezellig als samen buiten koken op vuur. Ontdek met Het BBQSTREET Basisboek alle ins en outs van dé buitensport.
Ga aan de slag met de tips en BBQ-recepten van favoriete grillmasters Ralph de Kok, Peter De Clercq, Jord Althuizen en Harm Jan Bloem. Dit kookboek is afwisselend en praktisch, met veel informatie over bereidingsmogelijkheden en recepten voor vlees-, vis en groenteliefhebbers. En borrelsnacks, dessert en wintergerechten niet te vergeten.
Dus: niet te veel poespas, gewoon lekker barbecueën met BBQSTREET.
500 barbecuegerechten
In dit boek zijn 500 spetterende recepten opgenomen, aangevuld met tips voor het kiezen van de geschikte ingrediënten, de essentiële barbecuetechnieken, het bereiden van eetlustopwekkende marinades en verrukkelijke bijgerechten.
In de inleiding wordt ingegaan op de aanschaf van een barbecue: op gas, elektriciteit of houtskool; wordt uitgelegd wat direct en indirect roosteren betekent, en vindt u informatie over het gebruik van een rookoven, het onderhoud van de barbecue en tips voor de veiligheid.
Er is een groot aantal heerlijke en veelzijdige recepten opgenomen; van eenvoudige en voedzame familiegerechten tot luxueuse om uw gasten buiten te ontvangen. Kies uit vele honderden gerechten vanuit de hele wereld, ook vegetarische en gezonde gerechten, en ontdek opnieuw hoe heerlijk barbecuen kan zijn.
Vegetarische BBQ
‘Wil je echt goed leren barbecueën? Koop dan Vegatarische BBQ van Steven Raichlen. Prachtboek, een goed idee, geen vlees verbranden maar groenten garen.’- Felix Wilbrinkin de Telegraaf