| |

De 10 leukste boeken met raadsels en vragen (ook voor kinderen)

Raadsels en gekke vragen blijven leuk hoe oud je ook bent. Hoewel de meeste raadsels boeken voor kinderen worden uitgebracht zijn er ook gelukkig diverse boeken met gekke vragen en leuke raadsels voor volwassenen.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 10 leukste boeken met raadsels en vragen. De boeken zijn heel divers van volwassen boeken tot kinderboeken en nog veel meer.

Om je een goed beeld te kunnen geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Het grote breinbreker boek

De 1000 beste puzzels – absolute klassiekers en nooit eerder gepubliceerde breinbrekers – in uiteenlopende categorieën zoals meetkunde, patronen, logica en kansberekening. Wat was er eerst: de kip of het ei? Hoeveel snijpunten kunnen vijf lijnen maximaal hebben? Hoeveel koeien en struisvogels zijn er als je 35 koppen en 94 poten hebt geteld? En waarom zijn putdeksels rond? Zet je schrap voor uren denkplezier en breinkost voor het hele gezin, dankzij een handig beoordelingsysteem van niveau 1 (opwarmertjes) tot 10 (zeer moeilijk).


De grappigste raadsels voor kinderen

Het is groen en houdt van spioneren. Wat is het?
Spionazie!

Wat krijg je als je een koe met een trampoline kruist?
Een milkshake.

Wat doet een olifant die in een boom zit en er niet meer uit durft?
Hij gaat op een blad zitten en wacht tot het herfst wordt.

Superleuke woordspelingen, hilarische kruisingen, malle olifantenmoppen…
Sla snel dit boekje open en je zult gauw in een deuk liggen bij het lezen van deze en honderden andere megagrappige raadsels!


Hersenkrakers

Als je toe bent aan een portie hersengymnastiek, dan zorgt dit boek vol hersenkrakers en breinbrekers voor de ideale work-out! De logische puzzels en denkraadsels in dit boek houden je lekker lang bezig en helpen je brein om scherp te blijven. Stel je denkvermogen op de proef en laat je hersens werken tot je de oplossing gevonden hebt. Goed voor uren puzzelplezier!


Het raadsel van alles wat leeft

‘Het raadsel van alles wat leeft’ is een spectaculair en prijswinnend non-fictieboek over het wonder van het leven en de evolutie, voor kinderen vanaf 9 jaar. Wat is ‘leven’ precies? Hoe is het ontstaan? Hoe planten levende dingen zich voort? Waarom gaat alles wat leeft ooit dood? Wat heeft Jos Grootjes uit Driel gemeen met een haai? Of met de bacteriën in zijn sokken? Het zijn slechts enkele van de grote vragen waar succesauteur Jan Paul Schutten in ‘Het raadsel van alles wat leeft’ een helder antwoord op geeft. De geweldig mooie en grappige illustraties zijn van Floor Rieder.

‘Het raadsel van alles wat leeft’ is het eerste deel van de grensverleggende non-fictietrilogie van Jan Paul Schutten en Floor Rieder. Het boek werd bekroond met de Gouden Griffel, het Gouden Penseel, de Gouden Tulp (voor het beste non-fictieboek) én de Nienke van Hichtumprijs. Ook de andere twee delen van de trilogie, ‘Het wonder van jou en je biljoenen bewoners’ en ‘Het mysterie van niks en oneindig veel snot’, werden bejubeld in binnen- en buitenland. Alle drie de boeken zijn luxe uitgevoerd met goud-op-snee-bladzijden en een linnen rug.


Raadselboeken 0 – Meer dan 900 grappige raadsels

Hoe noem je een oester met een verkoudheid? (een hoester)

Welke spin kun je opeten? (een suikerspin)

Met deze raadsels ben je niet alleen de leukste thuis, maar door het handige formaat kun je ze ook overal mee naartoe nemen. En door de meer dan 900 raadsels raak je niet snel uitverteld! Om je hoofd over te breken en goed mee te lachen!


XKCD – Wat als?

Serieuze wetenschappelijke antwoorden op belangrijke hypothetische vragen

Wat als? geeft hilarische en informatieve antwoorden op belangrijke vragen waar je nooit aan zou denken. Vragen als:

  • Als iedereen op aarde een paar weken bij elkaar uit de buurt blijft, is de verkoudheid dan niet de wereld uit?
  • Wat als je een baseball probeert te raken die met 90% van de snelheid van het licht op je af komt?
  • Van welke hoogte moet je een steak laten vallen om hem gaar te laten zijn als hij de grond raakt?
  • Als mijn printer letterlijk geld kan drukken, heeft dat dan grote gevolgen voor de wereld?
  • Wat gebeurt er als iedereen op aarde zo dicht mogelijk bij elkaar gaat staan en opspringt, waarna iedereen op hetzelfde moment neerkomt?

De antwoorden van Munroe zijn kleine meesterwerken van duidelijkheid en hilariteit aangevuld met zijn kenmerkende tekeningen. De antwoorden voorspellen vaak volledige vernietiging van de mensheid of op z’n minst een heel grote explosie.


Waren de goden kosmonauten

De jubileumeditie van de cultklassieker Waren de goden kosmonauten, al 50 jaar onafgebroken in druk, mét nieuw nawoord van Erich von Däniken en 50 nieuwe foto’s.

Geen ander boek heeft de manier waarop we naar de geschiedenis kijken zo veranderd als Waren de goden kosmonauten? van Erich von Däniken. Hij kon dan ook niet vermoeden dat zijn boek een ware cultklassieker zou worden. Waren de goden kosmonauten? is al 50 jaar onafgebroken in druk en wereldwijd zijn er meer dan 60 miljoen exemplaren van verkocht. Deze 40e jubileumeditie is uitgebreid met een nieuw voorwoord en een nieuw nawoord (speciaal geschreven voor de Nederlandse lezers door Erich von Däniken!) en bevat meer dan 50 (nieuwe) foto’s.


Het grote mysterieboek

Wel eens gehoord over een oude brug is Schotland, waar al tientallen honden zomaar vanaf zijn gesprongen, de afgrond in? Of over een enorme goudschat verstopt in een trein onder de grond? Vliegtuigen, schepen en mensen die zomaar verdwijnen in het niets? Een moordenaar die brieven in codetaal stuurt aan de krant? Dit boek staat vol verhalen over mysterieuze dingen die op deze aardbol gebeuren. Soms eng, soms spannend, soms grappig – maar altijd raadselachtig. Geheimzinnige zaken waar zelfs de knapste koppen geen verklaring voor kunnen bedenken.

Weet jij hoe het zit? Of denk je dat je het weet?
Dit boek geeft je aanwijzingen, maar geen oplossingen. Want ook de schrijfster van dit boek kan de mysteries niet verklaren. Sommige dingen zullen altijd raadselachtig blijven.

Vanaf 9 jaar


Knotsgekke moppen & raadsels voor kinderen

Mama vindt Jantje in bed met een hoop stro.
‘Waarom neem je dat stro mee naar bed, Jantje?’ vraagt mama.
Jantje: ‘Om mijn nachtmerrie te voeren!’

Hoe kun je een domkop die piraatje speelt herkennen?
Hij draagt twee ooglappen!

Deze en nog 101 andere hilarische moppen en supergrappige raadsels vind je in dit knotsgekke moppenboek. Lees ze allemaal en word de beste moppentapper van allemaal!


Einstein puzzelcollectie

Stel je voor dat je in de geest van Albert Einstein, de grootste natuurkundige van alle tijden, stapt. Probeer als hij te denken en te redeneren als je probeert grip te krijgen op uitdagende raadsels, mysteries, quizzen, logicatests en sommige van de boeiendste raadsels die ooit ontworpen zijn. En de grote man zei eens: ‘Je moet de regels van het spel leren. En vervolgens moet je beter spelen dan ieder ander’ – een uitdaging die alle raadselenthousiasten zullen herkennen en onweerstaanbaar zullen vinden.


Vergelijkbare berichten