|

De top 7 van de beste buiten kookboeken (Dutch Oven) 2024

Buiten koken is veel meer dan alleen barbecueën, het kan gezien worden als een soort lifestyle. Net zoals de winterbarbecue wint het buiten kookboeken ook aan populariteit. Als je buiten wil gaan koken wil je uiteraard ook iets bijzonders maken en niet alleen gehaktballen, aardappelen en doppertjes en worteltjes.

De kookboeken op deze pagina kunnen je hier zeer goed bij helpen. Want voor deze pagina heb ik de 7 beste kookboeken met recepten en informatie over het buiten koken en dutch oven voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

KokenKoken

Buiten koken

Dé kookbijbel voor outdoor cooking!

Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Buiten koken brengt je meer dan 100 heerlijke gerechten waarvoor je geen volledig uitgeruste keuken nodig hebt!

Hartig of zoet? Snel klaar of slow cooking? Te bereiden op houtvuur of in de blokhut? Dit basisboek voor outdoor cooking bundelt de heerlijkste ideeën. Een kampvuurlasagne om met zes van te eten, malse ribbetjes met couscous of heerlijke marshmallowhoorntjes: de kampeerkeuken hoeft niet saai te zijn! Bovendien krijg je tips over hoe je je maaltijden al thuis kunt voorbereiden, voor een efficiënte maaltijd in de openlucht.

Geschikt voor thuis, rond het kampvuur, bij de BBQ en in je camperoven


Dutch oven

50 heerlijke vuurpot-recepten, de nieuwe kooktrend! Hét kookboek voor de ultieme outdoor-keuken! Dit boek is voorzien van de mooiste illustraties, met luxe foliedruk. Naast 50 geniale recepten voor de Dutch Oven bevat dit boek ook basisinformatie over hoe de Dutch Oven te gebruiken en onderhouden én professionele tips om te grillen, koken, braden, smoren , roken en bakken op het vuur!


Koken in de buitenlucht

Eenvoudige gerechten voor in de tuin of op de camping

Koken in de buitenlucht was nog nooit zo makkelijk. Dit boek van Petra Knoth staat boordevol eenvoudige recepten en tips voor koken in de tuin of op de camping. Wat is er nu leuker dan samen koken en eten met familie en vrienden? Als je buiten kookt, is het vooral een gezellige bezigheid: niet te moeilijk maar wel lekker en gevarieerd eten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een zoete-aardappeltortilla met spinazie, een stoer ontbijt met ei, chorizo en champignons, panpizza met zelfgemaakte tomatensaus of een overheerlijke campingcurry?

Alles is vlot te bereiden op één of twee pitjes, in de pizza-oven, op een houtvuurtje of BBQ. Als het maar buiten is, want koken én eten in de buitenlucht smaakt gewoon altijd beter.

Petra Knoth groeide op tussen de vouwwagens en de caravans, omdat haar ouders op een camping werkten. Tegenwoordig trekt ze er met haar vriend Sjoerd en hun drie kinderen zoveel mogelijk op uit. In hun zelf opgeknapte camper maakt ze graag simpele en lekkere gerechten voor haar gezin én voor iedereen die aan wil schuiven


Dutch Oven – Recepten, tips en hete kolen

Koken met power – meer dan 60 recepten voor de Dutch oven Wie houdt van gloeiende kolen en een open vuur kan niet zonder een Dutch Oven. De gietijzeren pan is ideaal om buiten te koken. Met de Dutch Oven kun je bijna overal bijna alles bereiden: boterzachte pulled pork, gehaktballetjes in tomatensaus en heerlijke aardappelgratin, maar ook appelcrumble met macadamianoten of breekbrood met maanzaadvulling.

Daar gaan we, steek het vuur maar aan: – 60 recepten voor eenpansgerechten, vlees, wild, gevogelte, vis, brood, bijgerechten en zoete lekkernijen – Tips voor de aankoop van een Dutch oven, technieken en overige benodigdheden – Praktische tips voor het gebruik van de Dutch oven – Met handige brikettentabel voor de perfecte bereiding


Op zoek naar het vuur

De ontdekking van het vuur betekende een radicale verandering in de wereld: eten werd meer dan voeding; koken groeide uit tot een onlosmakelijk onderdeel van de onze cultuur. Lennox Hastie laat zien dat koken met vuur meer is dan alleen barbecueën. Met vuur krijgt alles, van groenten tot vis en zeevruchten, een hemelse smaak.

In dit prachtige kookboek vertelt Lennox Hastie, van het veelgeprezen restaurant Firedoor in Sydney, hoe hij tijdens zijn reis van Groot-Brittannië naar de Baskische bergen en Australië de taal van het vuur leerde. In Op zoek naar vuur geeft hij meer dan 80 bijzondere recepten met de allerbeste ingrediënten voor een intuïtieve, zorgvuldige bereiding op open vuur. Met al die culinaire hoogstandjes van tegenwoordig lijkt er geen plaats meer te zijn voor de romantiek van koken boven open vuur. Lennox bewijst dat deze oeroude bereidingswijze ook past in deze tijd.

LENNOX HASTIE is chef-kok en eigenaar van Firedoor in Sydney. In de Firedoor-keuken gebruikt hij geen gas of elektriciteit; het eten wordt bereidt op twee houtgestookte ovens, drie barbecues en een houtgestookt fornuis. Eerder werkte hij bij Michelin-sterrenrestaurants in Engeland, Frankrijk en Spanje.


Het ultieme campingkookboek

Lekker eten tijdens het kamperen, gooi het over een andere boeg. Geen standaard campingrecepten, maar juist leuke ideeën voor bijvoorbeeld eenpansgerechten, zoals pastaschotels, stoofpotten en zoete lekkernijen van het kampvuur. Tips voor fijn kampeerkeukengerij en producten voor in de campingvoorraadkast.

Recepten voor het ontbijt, de lunch en het diner, maar ook gezellig voor bij het kampvuur. Zoet en hartig. Recepten van verschillende niveaus waarbij goed is aangegeven wat er nodig is en wat de bereidingstijd is. Alleen de foto’s al zijn een genot om naar te kijken. Ideaal boek voor de persoon die van eten en van de buitenlucht houdt!


Het ultieme houtoven kookboek

Haal alles uit uw houtoven – een onmisbaar handboek In dit boek vindt u alles wat u over uw houtoven wilt en moet weten, van de opbouw tot de houtkeuze, plus slimme adviezen voor een goede temperatuurbeheersing om het voedsel gelijkmatig gaar te laten worden. En natuurlijk meer dan 70 fantastische recepten!

De meeste mensen gebruiken hun houtoven vooral voor het bakken van pizza en platbrood, maar met een houtoven kunt u zoveel meer. Genevieve Taylor laat u niet alleen zien hoe u stapsgewijs sensationele authentieke pizza’s kunt maken, maar leert u ook alles over het braden, roosteren en bakken én hoe u de restwarmte van de gloeiende kooltjes kunt gebruiken om heerlijke stoofgerechten te bereiden. Dankzij dit boek raakt u vertrouwd met zowel de materialen als de gerechten, waardoor u (letterlijk en figuurlijk) het meeste uit uw oven haalt en de ingrediënten en brandstof optimaal benut.

De gerechten die uit uw houtoven komen, zullen gegarandeerd tot de lekkerste en onvergetelijkste behoren die u ooit heeft geproefd. Genevieve Taylor is culinair auteur en foodstylist met een grote passie voor vuur. Haar wereldgerechten zijn geïnspireerd door haar liefde voor reizen, avontuur en het zelf kweken van pure, verse ingrediënten.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten