|

De 3 beste boeken over wespen 2023

De wesp wordt vaak als plaaggeest en vijand gezien. Veel mensen zijn angstig voor wespen, dit is vaak een beetje overdreven. Als jij geen bedreiging vormt voor de wesp, zal je geen last hebben van de wesp. Ga jij om je heen slaan of dichtbij komen, dan kan de wesp zich gaan verdedigen. Als jij allergisch bent voor een wespen steek is het logisch dat je extra voorzichtig bent. Bij een wespensteek en allergische reacties neem dan direct contact op met de huisartsenpost en in noodgevallen 112.

De wesp doet zijn werk en is op zoek naar eten om te overleven en hebben geen oog voor ons, alleen voor het eten. De wespen zijn echte vleeseters en tevens natuurlijke ongediertebestrijders ze eten o.a. muggen en vliegen. Maar ook karkassen van dieren worden ook opgegeten, door de snelle opruiming van de rest wordt het verspreiden van ziektes verkleind. Daarnaast zorgen de wespen ook nog eens voor de bestuiving van planten.

Kortom de wesp is een zeer nuttig beestje en heeft naast vijanden ook fans. Voor de liefhebbers van wespen of voor iedereen die meer over de wesp wil te weten komen heb ik de 3 beste boeken over de wesp geselecteerd.

De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven, naast de boekomschrijving heb ik daarom ook een link van Bol.com toegevoegd. De link geeft veel extra informatie over het boek. Via de link kan het boek snel en eenvoudig besteld worden.

De wesp

Vergeleken met de bij heeft de wesp niet zo’n goede reputatie.

Maar de wesp is wel 100 miljoen jaar ouder dan de bij, veel slimmer en net zo onmisbaar voor het ecologisch evenwicht op aarde. Wespen vertonen cognitieve vaardigheden die die van andere insecten ruimschoots overtreffen. Hun sociale gedrag laat het beste zien hoe evolutionaire transities hebben plaatsgevonden. En hun koloniestructuren hebben ons geleerd hoe altruïsme zich in de natuur heeft ontwikkeld.

Er zijn wereldwijd 100.000 soorten wespen bekend, waaronder wespen die hun hele leven in vijgen doorbrengen en wespen die in andere wespen leven. Welkom in de wondere wereld van de wesp. Met dit unieke boek krijgt de wesp eindelijk de aandacht die hij verdient.


Bijen en wespen

Honingbijen en gewone wespen leven in grote aantallen bij elkaar. De harige hommels zijn ook bijen, maar zij vormen kleine volken. De hoornaar is met 3,5 centimeter de grootste wesp! Hoornaars en gewone wespen vangen andere insecten om te voeren aan hun larven.

Er zijn ook heel veel soorten bijen en wespen die alleen leven. Ieder vrouwtje maakt haar eigen nest, bijvoorbeeld in een rietstengel of in de grond. Bijen en wespen zijn belangrijk in de natuur en voor mensen. Ook daarover lees je in dit boek.


Ontdek de verschillen – Bij of wesp?

Ontdek de verschillen is een serie boeken over dieren die op elkaar lijken… en soms worden verward. Toch zijn er verschillen: in hoe ze eruitzien en hoe ze doen. In dit boek lees je over de verschillen tussen een bij en een wesp. Kijk ook goed naar de foto’s!


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *