|

De 5 beste boeken over de parkieten / grasparkieten 2024

Parkieten zijn kleine papegaai-achtigen met een lange staart ten opzichte van zijn lichaamslengte. De bekendste parkiet is de grasparkiet. De grasparkiet komt van oorsprong uit Australië. De vogel wordt tegenwoordig veel in westerse landen gekweekt en in (gevangenschap) gehouden. In Nederland worden ze gehouden in een kooi of volière, in Australië komen ze voor in het wild. Ze leven in grote zwermen.

(Gras)parkieten hebben in een kooi veel aandacht nodig. Het zijn groepsdieren, een parkiet in een kooi kan zich snel vervelen, speelgoedjes kunnen helpen tegen verveling. Parkieten zijn vrolijke ondernemende vogeltjes die je tam kunt maken en erg veel plezier van kan beleven.

Om alles over de parkiet te weten komen zodat je ze op de juiste wijze houdt kan een boek je hierbij erg helpen. Om je te helpen heb ik de 5 beste boeken van dit moment over parkieten en grasparkieten voor je geselecteerd. Bij de boeken heb ik een beschrijving toegevoegd en een link van Bol.com De link geeft extra informatie over het boek zoals een waardering van de lezers en de prijs. Via de link vind je nog meer informatie over het boek. Ook kun je de via de link het boek eenvoudig bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Bronvermelding: Wikipedia

Pets Place alles voor je dier

Papegaaien en parkieten – handboek en naslagwerk; alles over kweek, voeding, huisvesting, verzorging, wettelijke regelingen en beschrijvingen van meer dan 400 soorten en ondersoorten.

Een compleet nieuwe editie van Papegaaien en parkieten, handboek en naslagwerk met 872 bladzijden. Daarmee is het boek meer dan verdubbeld te opzichte van de eerste editie. Door die uitbreiding is het boek nu in twee delen uitgegeven in een cassette. Vrijwel alle soorten en ondersoorten van de leden van de Psittacinae, kort gezegd kromsnavels of wel papegaaien en parkieten.

Dit boek slaat een brug tussen wetenschappelijke ornithologie (bestuderen en beschrijven van vogels in de vrije wildbaan) en avicultuur (houden van vogels in gevangenschap) De geheel nieuwe indeling, de duidelijke omschrijvingen en foto’s van (onder)soorten, de uitleg over systematiek en taxonomie en alle informatie over het verantwoord houden van vogels maken dit boek onmisbaar.


Over Dieren 100 – Grasparkieten

De auteur van dit boek is keurmeester en heeft maar liefst ruim 40 jaar ervaring in het houden van en kweken met grasparkieten.


Een grasparkiet kan veel leren, zelfs praten. De auteur onderstreept het belang goed op te letten of een vogel een gezonde indruk maakt bij de kweker of winkel waar je de grasparkiet wilt aanschaffen. Ook is een goede en schone huisvesting belangrijk. Er staat zeer uitgebreide informatie in dit boek over voeding en huisvesting, of je nu kiest voor een vogelkooi in de huiskamer of een grote volière buiten.


Enthousiaste grasparkietenliefhebbers vinden in dit boek alles wat je moet weten als je wilt beginnen met het kweken van vogels. Verder wordt uitgebreid stilgestaan bij voorkomende kleurmutaties en de grasparkietensport.


De grasparkiet, die wel 14 jaar oud kan worden, is een populaire vogel in vele huiskamers, vanwege zijn mooie kleuren, levendigheid en aanhankelijkheid. Grasparkietenfans zullen dit boek zeker kunnen waarderen!


Een praktische dierengids – Parkieten

Een praktische dierengids

In deze onmisbare gids vind je alles over het kiezen van een parkiet en de juiste verzorging van uw nieuwe huisdier. Op duidelijke wijze wordt alles uitgelegd en aangevuld met handige en overzichtelijke tabellen, tips en illustraties. Naast een overvloed aan praktische informatie, is dit boek ook een ideaal naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de levenswijze, de soorten en verkrijgbare kleurslagen.


Kooi- en volierevogels encyclopedie

De keuzen aan kooi- en volièrevogels is enorm. Iedere vogelsoort vraag echter om een specifieke verzorging, aangepaste voeding en een geschikte huisvesting. In deze encyclopedie, een handige vraagbaak voor iedereen die zich met kooi- en volièrevogels bezig houdt, vind je:

  • Praktijkgerichte en overzichtelijke informatie over meer dan tweehonderdvijftig populaire en minder bekende kooi- en volièrevogels.
  • Behandeling van uiterlijke kenmerken, soortgebonden eigenschappen, de voeding, huisvesting en het gedrag van de specifieke vogelsoorten.
  • Behandeling van geslachtsverschillen en voortplanting.
  • Honderden kleurrijke afbeeldingen.
  • Een uitgebreid register.

Vrolijke Parkiet

Alles over mijn vrolijke parkiet. Hoera, je hebt een parkiet! En…wat nu?

In dit boek lees je hoe je het beste met hem kunt omgaan. Ook vind je alles wat je moet weten over de gezondheid en het eten van je parkiet.


Pets Place alles voor je dier

Vergelijkbare berichten