De boeken van Hjörth Rosenfeldt (boekomschrijving + boek volgorde)

Hjörth Rosenfeldt is de pseudoniem van Hans Rosenfledt en Micheal Hjorth. Beide achternamen zijn gebruikt voor het pseudoniem. Beiden heren hebben hun kwaliteiten gebundeld en schijven samen aan de Bergmankronieken.

Op deze pagina lees je alles Hans Rosenfledt en Micheal Hjörth en de Bergmankronieken waar de psycholoog Sebastian Bergman de hoofdpersonage is.

De Korte biografie van Hjörth Rosenfeldt

Hjörth Rosenfeldt zijn de achternamen van Michael Hjörth en Hans Rosenfeldt. Beiden vrienden hebben besloten om samen boeken te gaan schrijven. Ze hebben samen de thriller serie Bergmannkronieken geschreven.

Micheal Hjörth

Micheal Hjörth is geboren in de plaats Visby (Zweden) in 1963, Micheal is één van de grootste Zweedse filmproducenten en schrijft ook voor de televisie, theater en diverse films.

Het bekendste werk als scenario schrijver de Wallender-serie met acteur Rolf Lassgård als Kurt Wallender. Hier was hij co-schrijver.

Hans Rosenfeldt

Hans Rosenfeldt is geboren in 1964 en heeft ook een Zweedse Nationaliteit. Hoewel Hans bekend staat als Hans Rosenfeldt is hij geboren als Hans Petersson.

Ook Hans werkt als filmproducent, scenario schrijver en acteur. Hans heeft meegeschreven aan de volgende grote en bekende series zoals The Bridge (Bron), De Drabbade, Oskyldigt Dömd en Marcella.

BergmanKronieken

In de Bergmankronieken is de psycholoog Sebastian Bergman de hoofdpersonage.

De Bergmankronieken begint allemaal met een telefoongesprek naar de politie. In de stad Västerås is een zestienjarige jongen vermist geraakt, Roger Eriksson. Er wordt een zoektocht georganiseerd en een groep jonge padvinders ontdekken het levenloze lichaam van Roger in het moeras.

Ondertussen is Sebastian Bergman, psycholoog, criminele profiler en een van de Zweedse topexperts op het gebied van seriemoordenaars in Västerås. Hij is hier om de nalatenschap van zijn overleden moeder te regelen. Sebastian heeft zich teruggetrokken uit het politiewerk na de dood van zijn vrouw en dochter tijdens de tsunami van 2004.

Wanneer de afdeling Misdaadonderzoek Sebastian om zijn hulp vraagt voor de zaak van Roger Eriksson voor Rogers zaak, vervreemdt hij zich in eerste instantie van de rest van het team door zijn arrogante en bijzondere houding.

Maar, ze werken toch samen verder en doen een verontrustende ontdekking over de privéschool waar Roger naar toeging.

Deze serie is gebaseerd op de televisieserie Den fördömde uit 2010.

De boek volgorde Hjörth Rosenfeldt (Bergmankronieken boeken)

Hieronder vind je eerst de boekvolgorde van de 7 uitgebrachte boeken van de Bergmankronieken. Na de boekvolgorde worden de 7 boeken uitgebreid beschreven. Aan de beschrijving heb ik een link van Bol.com toegevoegd deze link geeft veel extra informatie waaronder de recensies van de lezers.

  • Wat verborgen is 2010
  • De discipel 2011
  • Het familiegraf 2012
  • Het stille meisje 2014
  • De test 2016
  • Het Oordeel 2018
  • De Oogst 2021

De Bergmankronieken deel 1 – Wat verborgen is

Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Hij lijkt omgebracht met messteken, maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar het elitaire Palmlöv College, een school die eigenlijk veel te duur was voor de jongen.

Een oude vriend vraagt psycholoog Sebastian Bergman om hulp bij het onderzoek, maar Bergman heeft zelf al genoeg zorgen. Hij moet de erfenis van zijn moeder afwikkelen en stuit daarbij op brieven die hij nooit had mogen lezen.


Bergmankronieken 2 – De discipel

Vijftien jaar nadat seriemoordenaar Edward Hinde door toedoen van psycholoog Sebastian Bergman achter de tralies belandde, worden in de omgeving van Stockholm de lichamen van enkele vrouwen gevonden. Ze zijn vermoord op een gewelddadige wijze, die tot in detail overeenkomt met de werkwijze van Hinde, maar hij zit nog steeds in de gevangenis.

Sebastian Bergman grijpt de gelegenheid om bij het onderzoek te worden betrokken met beide handen aan. Zijn kennis van de oude zaak is voor het politieteam meer dan bruikbaar, en het onderzoek biedt hem bovendien de mogelijkheid om bij zijn dochter in de buurt te zijn.

Al snel blijken de moorden inderdaad met elkaar te maken te hebben – en met Bergman zelf, op een manier die hij zich nooit had kunnen voorstellen.


Bergmankronieken 3 – Het familiegraf

Tijdens een herfststorm komen twee vrouwen in de bergen van Jämtland in een gevaarlijke situatie terecht. Ze weten zich te redden, maar doen een macabere ontdekking: bij de oever van een rivier steekt een hand uit de grond omhoog. De politie is snel ter plaatse en ontdekt zes lijken, waarvan twee van kinderen.

Vervolgens buigt de Nationale Recherche zich over de zaak en identificeert twee van de lijken als een Nederlands echtpaar dat in 2002 verdween. De andere vier zouden een familie uit Stockholm kunnen zijn, maar zij werden pas vermist in januari 2003, enkele maanden nadat hun lichamen al begraven waren in het zand.

Plotseling bemoeit de veiligheidsdienst zich met de zaak, en dat wekt de nieuwsgierigheid van Sebastian Bergman, die samen met zijn team verder op onderzoek gaat.


Bergmankronieken 4 – Het stille meisje

In de laatste dagen van de paasvakantie worden de lichamen van het gezin Carlsten gevonden. Ze zijn van dichtbij neergeschoten en de enige verdachte moet worden vrijgelaten bij gebrek aan bewijs.

Wanneer Sebastian Bergman en zijn team worden opgeroepen, vinden ze rond het huis de voetsporen van een meisje. Nicole, het twaalfjarige nichtje van de familie, was op bezoek en mogelijk getuige van de moord. Maar zij is spoorloos verdwenen in de bossen en Sebastian moet haar vinden voor de moordenaar dat doet.

Een kat-en-muisspel volgt, waarbij Bergman zich steeds persoonlijker betrokken voelt bij het meisje, dat van dezelfde leeftijd is als de dochter die hij zelf vroeger verloren heeft.


De Bergmankronieken 5 – De test

In een verlaten schoolgebouw wordt het lichaam van een Zweedse televisieberoemdheid gevonden. Hij is vastgebonden op een stoel in een hoek van het klaslokaal, op zijn rug zit een lijst met vragen vastgeniet, en hij is door het hoofd geschoten.

Het is het begin van een reeks moorden op mediapersoonlijkheden, die hun gebrek aan kennis met de dood moeten bekopen. In een gewaagd interview fulmineert de nog onbekende moordenaar tegen de onnozelheid in de media.

Gerechtspsycholoog Sebastian Bergman daagt hem daarom op zijn beurt uit tot een intellectuele krachtmeting. Een krachtmeting waarmee hij zijn leven op het spel zet.


De Bergmankronieken 6 – Het oordeel

Sebastian Bergman is teruggekeerd naar zijn oude leven en heeft nog slechts sporadisch contact met Ursula van de nationale recherche. Van zijn dochter Vanja heeft hij al vier maanden niets meer gehoord. Ze woont en werkt inmiddels in Uppsala, bij de plaatselijke politie.

Dan wordt Uppsala opgeschrikt door een serieverkrachter die zijn slachtoffers verdooft vóór zijn daad. Een van hen komt daarbij te overlijden en een ander slachtoffer pleegt zelfmoord wanneer de aanval zich herhaalt. De politie roept de hulp in van de nationale recherche en ook Bergman sluit zich opnieuw bij het team aan.

De dreiging van nieuwe verkrachtingen wordt steeds hoger. Vanja besluit zich als lokaas in te zetten en zet daarmee haar leven op het spel. Maar de dader heeft nog een ander doel…


Bergmankronieken 7 – De oogst

Iemand wil Billy ontmaskeren, en dat kan hij niet toelaten

In een paar dagen tijd worden er drie moorden gepleegd in Karlshamn en de inwoners zijn bang. Vanja Lithner en haar collega’s van de Nationale Recherche staan onder grote druk om de dader te stoppen. Alleen zijn er geen getuigen, geen aanwijzingen, en er lijkt geen verband te zijn tussen de slachtoffers.

Psycholoog Sebastian Bergman werkt inmiddels nog maar parttime. Hij wil meer tijd met zijn kleinkinderen spenderen en hoopt op een beetje rust in zijn leven. Door het onverwachte verzoek van Vanja om mee te helpen met het onderzoek wordt zijn rust wreed verstoord, en oude herinneringen duiken op.

En dan is er nog Billy. Na zijn eerste moord volgden er nog meer slachtoffers. Nu wordt hij vader, en hij besluit om te stoppen. Maar iemand wil hem ontmaskeren, en dat kan hij niet toelaten.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *