De 5 beste auteurs van thrillers aller tijden.

Wie wil dat nou niet dat je helemaal in de thriller wordt getrokken en dat jij je 1 voelt met de hoofdrolspelers. De spanning voelt die zij ook voelen en daarom het boek niet kan en durft weg te leggen. Als dit het geval is kun je spreken over een goede thriller en auteur.

Mijn persoonlijke favoriet Henning Mankell, hij staat helaas niet in de top 5, maar hoort wel in de top 10 thuis. Al zijn boeken heb ik in 1 adem uitgelezen en zijn ook de enige thrillers die vaker dan 1 keer heb gelezen.

In de lijst van de top 5 staan de grootste en misschien ook wel de bekendste thrillers auteurs. De auteurs die in de top 5 staan heb ik uitgebreid omschreven en de beste boeken toegevoegd aan het verhaal. De boeken heb ik geplaatst via een link van Bol.com. De link geeft extra informatie over het boek. Als je op de link klikt vind je een uitgebreide boekomschrijving en de recensie van de lezers. Uiteraard kun je ook eenvoudig en snel het boek bestellen via deze link.

Stephen King

De grote Stephen King mag niet ontbreken in deze lijst. Stephen is geboren in Portland in 1947. Hij verkocht meer dan 350 miljoen boeken en heeft meer dan 200 verhalen geschreven. Stephen schreef naast thrillers ook horror- en sciencefictionverhalen. De verhalen van Stephan King zijn fictie en non-fictie verhalen.

Stephen King heeft ook 7 boeken geschreven over het pseudoniem Richard Bachman. Veel van de geschreven boeken van Stephen King zijn ook verfilmd. Naast schrijver en regisseurs speelde Stephen ook in diverse films als acteur in de meeste gevallen waren dit kleine rollen. De verhalen die hij geschreven heeft gaan vaak over onopvallende personen die terechtkomen in beangstigende situaties die er niet beter op lijken te worden.

Hieronder vind je de meeste aansprekende, beste verkochte boeken van Stephen King.

Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een pseudiniem en lang een geheim wie de auteur was onder deze naam. Na de dood van Paul Goeken is het bekend geworden dat hij schreef onder de naam Suzanne Vermeer. Toen in juni 2011 Paul Goeken kwam te overlijden hebben andere schrijver(s) de reeks overgenomen.

Wie nu de boeken schrijft onder de naam Suzanne Vermeer is een weer een groot geheim. De boeken hebben allemaal het thema vakantie. Volgens de Weduwe van Paul Goeken zou hij in populariteit één van de grootste worden als hij onder een vrouwelijk pseudoniem ging schrijven. Hij kreeg hierin gelijk met ruim 2 miljoen verkochte boeken. All Inclusive was het eerste boek van Paul Goeken onder de naam Suzanne Vermeer. Paul Goeken had eerder 4 boeken geschreven onder zijn eigen naam.

Hieronder vind je de meeste aansprekende, beste verkochte boeken van Suzanne Vermeer.

John Grisham

John Grisham heeft zijn plek zeker verdiend in deze top 5 van beste thriller auteurs met ruim 300 miljoen verkochte boeken. Zijn boeken zijn in 40 landen uitgebracht en vertaald en er zijn 9 boeken van John Grisham verfilmd. De thrillers krijgen vaak de stempel van juridische drama. Dit heeft zeker met zijn juridische achtergrond te maken. Hij is hier ook in afgestudeerd.

Naast zijn werk begon John een boek te schrijven, deze werd in 1987 afgerond met de titel “A Time to Kill”. Door dat John in eerste instantie geen uitgever kon vinden die het boek uitgebracht werd het boek pas in 1988 uitgebracht. Dit boek verscheen in Nederland pas in 1993 met de Nederlandse titel “De Jury”. Na dit boek verschijnen er nog vele soms wel 3 per jaar. John is zijn jeugd baptistisch opgevoed en ziet zichzelf ook als gematigd baptist.

Hieronder vind je de meeste aansprekende, beste verkochte boeken van John Grisham

Nicci French

Nicci French is het Engelse schrijvers echtpaar. Het echt paar Nicci Gerrard en Sean French schrijven literaire / psychologische thrillers die erg geliefd zijn bij een groot publiek. Een aantal van de boeken van Nicci French zijn verfilmd en is een toneelstuk van gemaakt. Sean French en Nicci Gerrard trouwden in 1990. Bij de eerste drie thrillers Het geheugenspel, Het veilige huis en Bezeten van mij stond alleen Nicci Gerrard op de omslag vanaf het vierde boek staan ze samen op de boeken.

De boeken van Nicci French hebben een eigen en uniek stijl. In de meeste gevallen is een jonge moderne sterke vouw de hoofdpersoon. De boeken hebben vaak actuele issues: De angst voor de dood en verlies, onveiligheid, wantrouwen etc. De basis van het verhaal is vaak een waargebeurd verhaal, ook komen er regelmatig persoonlijke anekdotes, ontmoetingen en reizen is voor. Het leukste van het duo is misschien nog wel dat ze onafhankelijk van elkaar schrijven. De een begint met een hoofdstuk dat door de ander weer bewerkt wordt, daarna bewerkt de oorspronkelijke schrijver het hoofdstuk ook weer.

Hieronder vind je de meeste aansprekende, beste verkochte boeken van Nicci French.

David Baldacci

David Baldacci is een Amerikaans auteur. Tijdens zijn studie rechten is David thrillers gaan schrijven. Inmiddels zijn er al ruim 130 miljoen exemplaren verkocht. Het eerste boek was “Het recht van de macht” verscheen in 1996. Hierna volgen nog vele boeken die in verschillende landen vertaald werden. Ook een aantal boeken zijn verfilmd. David heeft zowel, rechten, Engels als geschiedenis gestudeerd. Hij is tijdens zijn rechtenstudie begonnen met het schrijven. Na zijn studie is David werkzaam geweest als bedrijfsjurist en advocaat.

David heeft zowel losse boeken geschreven als verschillende series zoals de Series: King & Maxwell, Will Robie en Shaw. Naast thrillers heeft David ook romans en jeugdboeken geschreven. David zet zich samen met zijn vrouw in voor analfabetisme. Hij is ook de opricht van de “Wish You Well” Foundation. Met deze foundation strijd het tegen analfabetisme. Hiermee heeft hij onder andere het programma “All America Reads opgezet”.

Hieronder vind je de meeste aansprekende, beste verkochte boeken van David Baldacci.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *