De 5 beste boeken van Suzanne Vermeer + boek volgorde.

Suzanne Vermeer is een pseudoniem. Tot het overlijden van auteur Paul Goeken in 2011 was het een publiek geheim wie de schrijver of schrijfster was van Suzanne Vermeer. Na het overlijden van Paul Goeken, werd de naam Suzanne Vermeer overgenomen door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers. Het is onbekend wie nu de schrijver of schrijfster is onder de naam Suzanne Vermeer.

De boeken van Suzanne zijn thrillers die gaan over de reisbranche en toerisme. Het unieke aan de boeken zijn dat er elk jaar minimaal één Winter en één Zomerthriller wordt uitgebracht.

Op deze pagina vertel ik meer over Suzanne Vermeer, waaronder het ontstaan en de boeken.

De korte biografie van Suzanne Vermeer

In 2006 is in samenspraak met de uitgeverij is de besloten om het geschreven boek “All-inclusive” van Paul Goeken niet onder eigen naam uit te brengen, maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer. Dit gebeurde in het diepste geheim, enkele personen uit de vriendenkring van Paul van Goeken en bij de uitgeverij alleen waren zij op de hoogte van de identiteit van Suzanne Vermeer.

De uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers presenteerde Suzanne Vermeer als een schrijfster geboren in 1968 in Nijmegen, die na haar studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

Het debuut van Vermeer werd goed ontvangen en er werden ruim 17.000 exemplaren verkocht. In de zomer verschijnt de zomer editie van de thriller. Vanaf 2010 wordt er ook een winter thriller uitgebracht. In 2010 werd het boek Cruise genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Het boek Noorderlicht is het laatste boek van de hand van Paul van Goeken. De opzet van thrillers gericht op de reisbranche / toerisme is doorgezet door de huidige schrijver(s)/ schrijfster(s). Bon Bini Beach is het eerste boek na Noorderlicht wat onder het pseudoniem Esther Vermeer is uitgebracht.

De Boeken op volgorde

Hieronder de lijst van uitgebrachte boeken van Esther Vermeer op volg order van verschijning:

Titel BoekJaar van verschijning
All-Inclusive2006
De Vlucht2007
Zomertijd2008
Cruise2009
Vakantiegeld2009
Après-ski2010
De Suite2010
De Zwarte Piste2011
Bella Italia2011
Noorderlicht2012
Bon Bini Beach2013
Het Chalet2013
Route du Soleil2013
De bestemming: verhalenbundel met: Vakantiegeld, In de mist, Madonna, Een vluchtig gebaar en De scheiding2013
Winterberg2014
Goudkust2014
Mont Blanc2015
Costa Del Sol2015
Sneeuwengelen2015
Hittegolf2016
Lawinegevaar2016
Het Paradijs2017
Winternacht2017
Super de Luxe2018
IJskoud2018
Het Strandhuis2019
De Eilanden (Verhalenbundel)2019
Zuidenwind2019
Sneeuwexpres2019
Lentevuur2020
Souvenir2020
Waterland2020
Midwinter2020
Zomeravond2021
Dwaalspoor2021
Nachtvorst2021
Sterrennacht2021
Roadtrip2022
Koraalrif2022
Gletsjer2022

De 5 beste boeken van Suzanne Vermeer

Nu je veel weet over Suzanne Vermeer is het tijd voor 5 beste boeken. De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over het boek waaronder de waardering en de recensie van de lezers. Via de link kun je ook eenvoudig het boek bestellen.

Het paradijs

Wanneer Liza Roozenboom te horen krijgt dat haar zoon Mark op het eiland Corfu vermist is geraakt, stort haar wereld in.

Wanneer Liza Roozenboom lange tijd niks hoort van haar zoon Mark, die op vakantie is op het eiland Corfu, begint ze zich zorgen te maken. Het is niets voor de anders zo betrouwbare Mark om niet eens te reageren op de berichtjes die zijn moeder hem stuurt. Haar onrust neemt alleen nog maar toe wanneer ze Marks beste vriend Fedde spreekt. Fedde vertelt haar dat Mark een meisje heeft ontmoet met wie hij is gaan backpacken. Sindsdien lijken Mark en deze Thera in het niets te zijn verdwenen.

Hoewel iedereen in haar omgeving zegt dat er niks aan de hand is, dat Mark gewoon verliefd is en geen tijd heeft voor zijn moeder, kan Liza dat niet geloven. Mark zou haar nooit zomaar buitensluiten, er moet iets aan de hand zijn. Ten einde raad besluit ze zelf naar Corfu te gaan, in de hoop een spoor te vinden van haar verdwenen zoon. Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia. Daar ontmoet ze een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden…


IJskoud

Een mysterieuze verdwijning. Een familie in rouw. 25 jaar later gaat een jonge vrouw op zoek naar antwoorden.

In 1993 verdwijnt tijdens nieuwjaarsnacht de zestienjarige Johanna van Vliet op mysterieuze wijze. De politie staat voor een raadsel, het lijkt alsof het meisje in het niets is opgelost. Niemand heeft die bewuste nacht iets gezien en al snel lopen de weinige sporen die er zijn dood.

Vijfentwintig jaar na dato verdiept inspecteur Ben de Groot van het coldcaseteam zich opnieuw in de zaak, in een ultieme poging hem alsnog op te lossen. Maar wanneer hij de familie hierover inlicht, lijken Johanna’s broer en bejaarde vader onaangenaam verrast door deze ontwikkeling. Johanna’s moeder is bijna aan de verdwijning van haar dochter ten onder gegaan, wat voor nut heeft het dan nu om alles weer op te rakelen?

Alleen Johanna’s nichtje Olivia – die enkele jaren na de verdwijning is geboren – toont interesse in het mysterie rond haar tante. Zij begint haar eigen onderzoek en volgt een spoor dat uiteindelijk strekt tot in Denemarken en Groenland. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt.


Lawinegevaar

Advocate Chantal Donkers moet tegen wil en dank de zorg voor haar nichtje Fenna op zich nemen. Alsof dat niet moeilijk genoeg is, lijkt Fenna’s moeder ook nog in de problemen te zitten.

Chantal Donkers breekt definitief door als strafrechtadvocate na het winnen van een zaak die vol in de aandacht van de media staat. Ineens hoort ze bij ‘de groten’ en is ze een graag geziene gast in nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Dat de roem ook een keerzijde heeft, ontdekt ze als ze te maken krijgt met een stalker.

Om even te ontsnappen aan alle stress en drukte boekt Chantal een skivakantie naar Zwitserland met haar vriend Niels. Maar een week voor vertrek gaat ’s avonds de deurbel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter te zijn van Chantals jongere zus Amber. De zus met wie ze al ruim tien jaar geen contact meer heeft. Het meisje stelt zich voor als Fenna en stapt naar binnen met de woorden: ‘Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.’


Het strandhuis

In een ver verleden waren ze vriendinnen, totdat het contact van de ene op de andere dag werd verbroken. Voorgoed. Sindsdien praten bestsellerauteur Gemma Kastelijn en de anderen niet meer met elkaar, zien ze elkaar niet meer.

Maar dan zet een reeks vreemde gebeurtenissen de afspraken van vroeger op scherp. De vondst van een lichaam. Een stem uit het verleden. Iemand stalkt de vrouwen en ze denken te weten wie het is. Maar dat is niet mogelijk. Dat weten ze zeker…

De vriendinnen van vroeger worden gedwongen weer contact met elkaar op te nemen. Op Sardinië, waar Gemma aan haar nieuwe thriller werkt, komen ze samen om hun gezamenlijke geheim onder ogen te zien.


Winternacht

Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa.

Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween.

Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *