De boeken van Marja Boomstra (boekvolgorde en boekbeschrijving)

Marja Boomstra is nog niet bekend bij het grote publiek, haar fans beschrijven de schrijfstijl als meeslepend, ongrijpbaar met veel plot twists en cliffhangers. Marja debuteerde pas in 2019, maar maakte meteen indruk met daar debuut verhaal ¨Als het verleden toekomst wordt¨.

Eind 2021 kwam haar 6de boek uit ¨Verbroken Verleden¨. Maar wie is Marja Boonstra eigenlijk en welke boeken heeft ze geschreven. Dit lees je allemaal op deze pagina. Een korte biografie, een boekvolgorde en alles over haar geschreven.


De korte biografie van Marja Boomstra

Marja Boomstra is geboren in 1962 en had al een heel werkzaam leven achter de rug voordat ze haal debuut album heeft uitgebracht. Ze heeft een afwisselende carrière achter haar liggen. Ze heeft vele jaren gewerkt in het sociale maatschappelijke werk. o.a in aandachtswijken en als projectleider voor het Amerikaanse internationale programma Youth at Risk (YAR)

In 2019 debuteerde Marja met het boek ¨Als het verleden toekomst wordt¨. Het boek werd gelijk goed ontvangen Thijs van Assche (libelle.be) schreef dat het boek onder je huid gaat zitten. Zelf noemt het boek liefkozend ¨Beertje¨. Inmiddels heeft haar boeken het logo van een beertje gekregen.

In 2021 bracht Marja Boomstra haar 6de boek uit. 5 van de 6 boeken zijn uitgebracht door AmboAnthos (Loft Books).

Marja Boomstra vind het contact met haar lezers erg belangrijk. Haar leven wordt gebruik als grote inspiratiebron zowel de landen die ze heeft bezocht, haar werk met risicojongeren maar ook de bijzondere mensen die ze heeft ontmoet. Vooral de duistere kant van mensen intrigeert haar en dit is ook terug te lezen in haar psychologische thrillers.

De boeken van Marja Boomstra

Naast op zichzelf staande verhalen heeft Marja Boomstra ook serie verhalen. Hieronder vind je de boekvolgorde per serie en de datum van verschijning. Na de boekvolgorde volgt er per boek een uitgebreid boekomschrijving.

Op zichzelf staande verhalen

  • Als het verleden toekomst wordt – 2019
  • Slangengif – 2021

Lotte

  1. il Circolo: Duivelse dilemma’s – 2019
  2. Eligiode: uitverkorene – 2020
  3. Agonia: lijdensweg – 2021

Chaja

  1. Verbroken verleden – 2021

Als het verleden toekomst wordt

Letta is een jonge, introverte vrouw, die op veertienjarige leeftijd haar ouders heeft verloren. Als zij op een dag terugkeert naar de buurt waar ze opgroeide, is zij getuige van een angstaanjagende gebeurtenis. Wanneer ze kort daarna in haar flat een jong meisje dood aantreft, moet zij vrezen voor haar leven.

Op de hielen gezeten door de daders en niet altijd wetend wie zij wel of niet kan vertrouwen, wordt zij geconfronteerd met haar eigen duistere verleden. “Als het verleden toekomst wordt’ is een psychologische thriller, waarin complexiteit van relaties wordt afgewisseld met spanning.

Geleidelijk wordt het verleden van Letta onthuld en wordt de lezer meegenomen naar een aangrijpende ontknoping.


Slangengif

In de psychologische thriller Slangengif van Marja Boomstra reist fotografe Floor naar Egypte voor een fotoklus, maar dan bekruipt haar het gevoel dat ze onder valse voorwendselen is meegevraagd.

In de psychologische thriller Slangengif van Marja Boomstra vertrekt de jonge, onzekere fotografe Floor naar Egypte om met haar collega Veronica een brochure te maken voor een reisbureau. Tijdens de groepsrondreis valt het Floor op dat Veronica erg geheimzinnig doet en zij en de reisleider lijken geen onbekenden van elkaar te zijn. Floor gaat op onderzoek uit en komt erachter dat hun mysterieuze medereiziger Rayan hen, maar ook haar scherp in de gaten houdt.

Hamadi, een man die ze via Facebook kent, blijkt eveneens in Caïro te verblijven en hij staat erop Floor te ontmoeten. Wanneer Veronica gewond raakt en er zelfs een dode valt, besluit de reisorganisatie vervroegd door te reizen naar Riyad, de woonplaats van Hamadi. Floor voelt dat er iets voor haar verborgen wordt gehouden en ontdekt dat haar leven op het spel staat. Waarom is ze werkelijk meegevraagd op deze reis en ziet ze nog kans om te ontsnappen?


l Circolo

‘Il Circolo’ is in 2019 bekroond met The Indie Awards publieksprijs. Lotte is een 35-jarige vrouw die haar leven wijdt aan haar gezin en patiënten. Door een heftige gebeurtenis in haar privéleven besluit zij in te gaan op de laatste wens van haar ongeneeslijk zieke, gedetineerde patiënt Salvatore om zijn zoon Aldo op te sporen.

Deze zoektocht leidt haar naar Arizona, maar verloopt alles behalve vlekkeloos. Ze wordt op allerlei manieren belemmerd door een aantal mannen die kennelijk niet willen dat ze in haar missie slaagt. Wanneer zelfs haar dochters hierdoor in gevaar komen, keert zij terug naar Nederland. In de ziekenhuiskamer van Salvatore treft Lotte een onherkenbare, levenloze man aan. Vanaf dat moment komt Lotte voor duivelse dilemma’s te staan.

Ze raakt steeds meer verstrikt in een web van leugens en bedrog en om te overleven en levens te redden zal ze hoog spel moeten spelen.


Eligio

Als de zwangere Lotte in handen valt van Salvatore, een psychopathische maffiabaas, merkt ze al snel dat het hem te doen is om haar baby. Uiteindelijk weet ze te ontsnappen, maar kort daarna wordt ze gearresteerd op verdenking van moord.

Tot overmaat van ramp wil de vader van haar baby, Don Nijenhuis, niets meer van haar weten en hij gaat zelfs zo ver dat hij haar wil uitsluiten van het ouderlijk gezag. Lotte moet tot het uiterste gaan om alle dreigingen het hoofd te kunnen bieden.

Lukt het rechercheur Chris Römer om de waarheid boven tafel te krijgen, wanneer blijkt dat zowel Lotte als Don essentiële zaken verzwijgen?


Agonia

Steven de Wit is een corrupte politieagent die nauwe banden heeft met Aram, de leider van maffiaorganisatie ‘il Circolo’. Wanneer hij kort na zijn arrestatie dood in zijn cel wordt aangetroffen, weet de zwangere Lotte dat de nachtmerrie voor haar nog niet voorbij is en dat niet alleen haar grote liefde Don, maar ook Aram zijn pijlen op de baby in haar buik heeft gericht.

Wat doe jij als je net als Lotte op bent van de zenuwen? Als je al je nagels hebt afgekloven en niet meer weet waar je het zoeken moet? Wanneer het beklemmende gevoel steeds groter wordt en de kwelling maar niet ophoudt?

Als je erachter komt dat Aram is vergiftigd door een alles verzengende haat en maar één doel voor ogen heeft: de ondergang van zijn halfbroer Don en alles wat hem lief is.


Verbroken verleden

Chaja’s toch al wankele relatie met Jorik komt op losse schroeven te staan wanneer ze, tegen beter weten in, een cruisereis met hem en zijn collega’s onderneemt. Wat bedoeld was als een plezierreisje mondt al snel uit in een drama wanneer er iemand wordt vermoord.

Rechercheur Chris Römer, die zijn huwelijksreis op het schip doorbrengt, wordt gevraagd het onderzoek te leiden en al snel wijst het spoor in de richting van Chaja. Ze krijgt onverwacht hulp van een medepassagier, Reaven. Wanneer Chaja hem in vertrouwen neemt over de gebeurtenissen uit haar verleden, slaat hij om als een blad aan een boom.

Chaja bevindt zich opeens in een bizar kat- en muisspel, dat steeds meer sinistere vormen aanneemt.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *