|

De top 7 van de beste boeken om Spaans te leren! 2023

Spaans is een Romaanse Taal, en een echte wereldtaal. Spaans wordt door ongeveer 500 miljoen mensen gesproken. Naast Spanje wordt er ook Spaans gesproken In de meeste landen in Zuid-Amerika wordt Spaans gesproken, ook in veel landen in Noord-Amerika. Kijk alleen maar na de Verenigde Staten hier wordt de laatste jaren ook steeds meer Spaans gesproken.

De Spaanse taal is erg beïnvloed door het Latijns en de Arabische taal, dit geldt zowel voor het geschrift als het woord. Voor een Nederlander is Spaans wel moeilijker aan te leren dan een Franstalige. Als je een woordje Frans spreekt wordt het uitdrukken in het Spaans ook makkelijker.

Zelfstudie Spaans is een goede keuze als je Spaans wil leren dit kan doormiddel van een LOI cursus Spaans. Je hebt beginners cursussen, maar ook voor gevorderde. Ook zijn boeken een goede optie. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de beste boeken die je kan helpen bij het leren van de Spaanse taal.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed te geven van de boeken is er ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen (kopen).

Snel en vlot Spaans leren spreken en begrijpen

Je zou graag Spaans spreken, maar hebt niet veel tijd om het te leren? En Je hebt een hekel aan saaie handboeken? Je wilt snel resultaat boeken? Herken jij je in deze vragen, dan is dit het ideale boek voor jou!

Dankzij de nieuwe studiemethode die dit boek hanteert, hoef je gedurende zes weken slechts 35 minuten per dag te studeren. Aan het eind van de cursus is je woordenschat voldoende en heb je een goede zinsconstructies om de Spaanse taal vlot te gebruiken en te verstaan. Zo kunt je bij zakelijke besprekingen of op reis in Spanje moeiteloos jouw zegje doen! Wat maakt dit boek zo bijzonder?

 • Je leert veelgebruikte, dag dagelijkse woorden en zinnen
 • De Flitskaarten achter in het boek helpen je om spelenderwijs de woordenschat onder de knie te krijgen
 • Je hoeft zich niet door ingewikkelde grammaticaregels te worstelen. Enkel de beginselen van de spraakkunst worden op humoristische wijze uitgelegd en in uiterst eenvoudige bewoordingen.
 • Vanaf de eerste week spreek je meteen zelf een mondje Spaans!.

10 minuten Spaans per dag

In 10 minuten per dag je kennis van het Spaans ophalen met oefeningen over woordenschat en grammatica. Inclusief oplossingen en uitleg van de stof.

Doelgroep: Beginners met een basiskennis van de taal en halfgevorderden.

In 10 minuten per dag je kennis van het Spaans ophalen? Dat kan met 10 minuten Spaans per dag! De boekjes bieden meer dan 70 rechterpagina’s met afwisselende oefeningen over woordenschat en grammatica.

Op de volgende pagina vindt je de oplossingen, en een uitleg van de stof, zodat je begrijpt waarom jouw antwoorden juist of onjuist waren. Elke oefening is in slechts 10 minuten te maken. Zo is er altijd wel een moment om even met de taal bezig te zijn. De makkelijkere oefeningen worden gemarkeerd met één sterretje: * De wat moeilijkere oefeningen met twee sterretjes: **

Je herhaalt en oefent met deze boekjes verschillende onderdelen van de taal: grammatica, woordenschat, conversatie. Ook krijgt je informatie over land en volk.

De oefenvormen zijn zeer divers: invuloefeningen, combinatieoefeningen, woordzoekers, woordslangen, kruiswoordpuzzels en meerkeuzevragen. De vele, kleurrijke illustraties ondersteunen het didactisch concept van het boek.


Prisma Taaltraining – Spaans voor zelfstudie

Met deze cursus maak je je snel en efficiënt de grondbeginselen van het Spaans eigen. Leer in je eigen tempo of gebruik het boek bij je studie op een taalinstituut of volksuniversiteit.

Alle facetten van het Spaans komen aan de orde in 16 praktische lessen, van uitspraak en spelling tot uitdrukkingen en grammatica. Tussendoor krijg je extra informatie over de Spaanse taal en cultuur.

Met de levendige dialogen, ingesproken door native speakers, oefen je je uitspraak, zodat je een eenvoudig gesprek in het Spaans kunt voeren.

Na bestudering van het boek heb je een degelijke basiskennis van het Spaans. Je kunt krantenartikelen en eenvoudige literaire teksten lezen, zij het met een woordenboek bij de hand.

 • 16 lessen rond thema’s als: kennismaken, thuis, het werk, de winkel, het restaurant
 •  ruim een uur audiomateriaal met gesprekken over alledaagse situaties
 • gevarieerde opdrachten om woordenschat, grammatica en uitspraak te oefenen
 • duidelijke en overzichtelijke grammatica
 • uitgebreide woordenlijst
 • leidt op tot niveau A2/B1 van het Europees Referentiekader.

Spaans leren en oefenen

Eenvoudige oefeningen om vlot Spaans te leren.

De oefeningen in dit boek behandelen op een eenvoudige manier de basiskennis Spaans. Door ze te maken oefen je zo de kennis die nodig is om vlot Spaans te kunnen spreken. Zo krijg je de vervoeging van werkwoorden zoals haber’ en ser’ onder de knie, je leert jezelf voorstellen, je raakt vertrouwd met de woordenschat in verband met de beroepen, de kleuren en nog veel meer! De oefeningen zijn onderverdeeld in verschillende thema’s.

Voor elke opdracht staat een symbool dat aangeeft tot welk thema de oefening behoort.


Van Dale taalcursus Spaans

Bij het leren van een taal zijn beelden heel handig! Deze visuele, inspirerende en leuke Van Dale Taalcursus Spaans is gemaakt om zelf spelenderwijs Spaans te leren. Het niveau is voor beginners, maar gaat écht verder dan de bestaande taalgidsjes.

Er is niet alleen beeld, maar ook geluid. Deze audio helpt bij het verstaan, begrijpen en de uitspraak van de nieuwe taal. De boeken zijn slim opgezet met veel oefeningen. De antwoorden staan dicht bij de oefeningen, geen gedoe met heen en weer bladeren.


Voor Dummies – Spaans voor Dummies

Miljoenen mensen hebben zich via de Berlitz-methode een vreemde taal eigen gemaakt. Met deze toegankelijke gids van de experts van Berlitz leer je snel en gemakkelijk Spaans spreken. Of je nu student of toerist bent, of gewoon wat elementair Spaans wilt oppikken, ‘Spaans voor Dummies’ biedt voor ieder wat wils: van praktische lessen, culturele weetjes en handige verwijzigingen tot een Spaans-Nederlands miniwoordenboek, werkwoordlijsten en nog veel meer.

Extra: beluister de voorbeelddialogen online terwijl je de tekst in het boek meeleest! Susana Wald is auteur, tolk, literair vertaalster en docente Spaans, Hongaars, Engels en Frans.


Ik leer Spaans – 90 kaarten – mindmaps

90 kaarten om gemakkelijk Spaanse grammatica, vervoegingen en woordenschat te leren. Gebruik deze ludieke doos met kaarten om op een toegankelijke manier de basis van het Spaans te leren of op te frissen. Dankzij de overzichtelijke schema’s met kleuren en tekeningen begrijp en onthoud je zonder moeite de essentie. Geschikt voor jong en oud.

 • Grammaticaregels eenvoudig en visueel uitgelegd
 • De belangrijkste vervoegingen
 • Meer dan 400 woorden in verschillende thema’s
 • Je uitdrukken in het dagelijks leven

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *