| |

De top 5 van de beste boeken voor snellezen 2023

Snellezen kan erg handig zijn als je veel teksten door moet lezen en snel klaar wilt zijn. Bij het snellezen is het heel belangrijk dat je wel de tekst begrijpt, daarom is het goed aanleren van snellezen ook belangrijk, zodat je leest zonder begripsvermindering. De gemiddelde snelheid van het lezen is ongeveer 240 woorden per minuten. Met het snellezen kun je dit verhogen.

De boeken op deze pagina gaan over het snellezen hoe je snel kunt lezen en toch de tekst kunt begrijp. Om je een goed beeld te geven van de methodes en het boek heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek over snellezen eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Win tijd door snellezen

Het boek is het resultaat van elf jaar onderzoek naar snellezen, technieken om te onthouden, leertechnieken, mindmappen. Het begeleidt je in tien duidelijke stappen naar een leessnelheid die factor drie tot zes hoger ligt. Je begrip van de tekst verbetert ook direct.

Het boek ¨Win tijd door snellezen΅ is een Werk- en oefenboek voor snellezen en andere technieken om informatie snel op te nemen.


Leren snellezen in weinig tijd

Ontdek Tony Buzans baanbrekende technieken voor succes!
Zou u graag:

  • 1000 woorden per minuut kunnen lezen?
  • Uw concentratie en begripsvorming verbeteren?
  • Uw vermogen om informatie op te slaan overtreffen?

In dit boek, dat speciaal geschreven werd voor drukbezette mensen, maakt u kennis met de snelleestechnieken van Tony Buzan. Ze zullen u helpen uw leessnelheid te verbeteren en meer informatie te verwerken tijdens het werk, de studie of in uw vrije tijd. Tony Buzan beschrijft hoe uw ogen en hersenen informatie opnemen en schetst handige technieken en oefeningen waarmee u uw nieuwe vaardigheden direct in de praktijk kunt brengen.

Tony Buzan is de uitvinder van Mind Maps® en ’s werelds beroemdste autoriteit op het gebied van efficiënt breingebruik en leren. Zijn boeken kennen een enorm succes in meer dan 100 landen en zijn inmiddels in 30 talen vertaald. Hij geeft lezingen over heel de wereld en advies aan talrijke multinationals en regeringen.


Voor Dummies – Snellezen voor Dummies

De informatie-explosie is in volle gang. In deze ‘snelle’ wereld krijgen we meer informatie tot onze beschikking en ook steeds meer kennis te verwerken. In dit boek geven Richard Sutz en Peter Weverka volop tips en trucs om snel maar grondig teksten, boeken en andere documenten te lezen en te onthouden.

Krantenartikelen, magazines, romans en technisch gerelateerde artikelen kunnen niet slechts op één manier ‘snel’ gelezen worden. Dit boek bevat daarom de verschillende technieken die je kunt toepassen op verschillende soorten teksten zodat je snel en succesvol leest!


Lees!

Zoveel informatie en zo weinig tijd. De toename van informatie zorgt dat steeds meer mensen last hebben van informatiestress. Wat kunt u doen om informatie sneller te verwerken, waardoor u tijd wint en kunt zorgen voor een betere balans in uw leven? Snellezen is daarvoor een belangrijke techniek.

Voor de meeste mensen is het mogelijk hun leessnelheid op te voeren met een factor drie à vier. Tegelijkertijd kunt u daarbij uw begrip van de inhoud aanzienlijk verbeteren. Leer de technieken zoals ze gebruikt worden door de wereldkampioen snellezen en combineer ze met andere
technieken om de stof ook beter te onthouden.

Dit boek geeft, naast 137 praktische tips, een bondige samenvatting van wat u kunt doen om:

  • Uw concentratie te verbeteren
  • Sneller te lezen van papier en beeldscherm
  • Uw informatie breinvriendelijk aan te bieden
  • Informatie en kennis beter te onthouden

Snellezen

Ondanks de opkomst van de nieuwe media krijgen we nog steeds de meeste informatie in geschreven vorm aangeboden. Elke dag nemen we kranten, rapporten, boeken en e-mails door om daar de gegevens uit te halen die voor ons van belang zijn. Wie niet ondergesneeuwd wil raken door de stortvloed van beschikbare informatie, zal op een efficiënte manier met teksten moeten omgaan. Een goede manier om dat te doen, is vaardigheid in het snellezen te ontwikkelen. Dit boek stelt u in staat deze vaardigheid stapsgewijs, zonder begeleiding en in betrekkelijk korte tijd onder de knie te krijgen.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *