|

De 10 beste boeken om piano / keyboard / orgel te leren spelen 2023

Als iemand goed een instrument kan bespelen wordt dat altijd als bijzonder gezien. Of het nu piano, viool op gitaar is, maakt in feite niet uit. Om goed te kunnen spelen moet je eerste de basis elementen onder de knie krijgen en in veel gevallen noten leren leren.

Gelukkig zijn er ook veel methodes waarbij noten lezen niet meer van belang is of het juist heel makkelijk wordt. Op deze pagina vind je de 10 beste boeken die jouw orgel, gitaar of keyboard leert spelen.

De boeken worden uitgebreid beschreven, om je gelijk een goed beeld te geven heb ik er ook een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft onder andere de waardering van de lezers weer. Als je de recensie wilt lezen of het boek wilt bestellen klik dan op de link van Bol.com.

Liever online piano les? Cursus Piano Spelen: Is de nummer #1 Online Cursus Piano Spelen van Nederland met 22 Lesweken (E-books) + 20 bijbehorende instructievideo´s (incl. E-mail support). Nu inclusief 70+ tutorial video’s en metronoom thuis gestuurd!


Spelen met Bladmuziek 1 – Noten leren lezen en spelen – Praktische oefeningen voor moeiteloos noten lezen

Leer snel en verantwoord noten lezen en spelen. Een laagdrempelige pianomethode voor alle leeftijden. Geschikt voor zelfstudie en lessen.

Spelen met bladmuziek is een serie laagdrempelige studieboeken voor de muziekliefhebber van elke leeftijd. In dit eerste deel leer je noten lezen en spelen vanaf bladmuziek. De oefeningen brengen je stap voor stap verder.

Voor je het weet speel je noten van papier. Je leert de meest gebruikte basisnoten voor toetsinstrumenten zoals piano, keyboard en orgel.

Noten leren lezen en spelen is een verantwoorde methode voor iedereen die zich muzikaal verder wil ontwikkelen door noten te leren lezen. Dit boek komt tegemoet aan de behoefte van liefhebbers, leerlingen en docenten die een methode willen voor het puur lezen en spelen van noten.

Geschikt voor zelfstudie en lessen. Door de vele eenvoudige oefeningen leer je als vanzelf alle noten spelen vanaf bladmuziek. De oefeningen zijn vanuit de praktijk van het muziekonderwijs ontwikkeld.

Toch zijn ze anders dan de meeste methoden, omdat je geen melodieën en liedjes leert spelen. In dit boek oefen je noten, noten en nog eens noten.

Wist je dat de meeste musici het meeste plezier hebben in het doen van oefeningen? Dat is hun dagelijkse werk, en precies dat is wat deze methode je aanreikt: talloze praktische oefeningen die je met plezier zult doen. We hopen dat je veel zult leren van de oefeningen, die voor en door musici zijn gemaakt. Succes!


Mijn Eerste Pianoboek

Met XYZ Folk Dean IMijn eerste pianoboek/I zet u een uitstekende eerste stap op de weg van beginneling naar geoefend pianist.

Dit duidelijke boek helpt u stap voor stap op weg met maar liefst 110 eenvoudige oefeningen voor de linkeren rechterhand.

Bij elke vingerzetting is de toon duidelijk aangegeven en complexe teloefeningen zijn achterwege gelaten zodat de stof goed te behappen is.

De moeilijkheidsgraad wordt zeer geleidelijk opgeschroefd en dankzij de leuke melodieën en voordrachtstukjes kruipt u telkens met plezier achter de toetsen.


Keyboard voor beginners – leer snel keyboard spelen dankzij duidelijke foto’s

Het keyboard boek voor beginners is een geweldig boek als je keyboard of piano wil leren spelen.

Aan de hand van duidelijke foto’s wordt je geleerd hoe je piano en keyboard kan spelen.

Ook wordt er een cd meegeleverd waar je mee kunt spelen op deze manier leer je het gevoel en ritme te krijgen.

Alle basis elementen komen aan bod in het boek. Het boek is wel geschikt voor beginners die geen of heel weinig ervaring hebben.


ATMERCE Piano Bladmuziek met Lesboek en Gekleurde Stickers voor Witte en Zwarte toetsen – voor Beginners en Gevorderden

Piano stickers: snel én leuk leren spelen
Pianospelen is een uitdaging. Noten lezen is lastig. Moet je het allebei nog leren? Dan kan het zomaar zijn dat je het je veel tijd en frustratie kost om vooruitgang te boeken. Maar zo hoeft het gelukkig helemaal niet te gaan! ATMERCE Piano Stickers maken het leren bespelen van een piano of een keyboard leuker, eenvoudiger en effectiever dan ooit!

Belangrijke voordelen:

  • Complete set; voor witte én zwarte toetsen
  • Dubbele luxe coating; beschermt de inkt tegen slijtage
  • Eenvoudig op de toetsen te plaatsen
  • Zonder lijmresten te verwijderen; dankzij duurzaam kleefmateriaal
  • Multi-color en Makkelijk te lezen
  • Inclusief 2 e-books; een uitgebreid handboek & 100 prachtige pianonummers

Waarom steeds meer beginners kiezen voor ATMERCE Piano Stickers:
Het onder de knie krijgen van bepaalde noten, akkoorden en liedjes kan tot veel frustratie leiden. Atmerce Piano Stickers helpen je om noten sneller te herkennen en om bepaalde toetsencombinaties een stuk logischer te maken. Zo behoud je wél de uitdaging die bij een nieuwe hobby komt kijken, maar maakt de frustratie plaats voor plezier en vooruitgang.Waarom zou je het jezelf onnodig moeilijk maken? Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden! Al talloze beginnende pianospelers gingen je voor.

Inclusief 2 waardevolle e-books
Pianostickers komen pas volledig tot hun rechts als je precies weet hoe je jouw instrument het best kunt bespelen. Waar plak je de stickers? Hoe krijg je de noten het best onder de knie? Wij laten je niet zomaar in het diepe springen! Met behulp van ons begeleidende e-book leer je stap voor stap hoe je de juiste theorie combineert met techniek, zodat je een sterke basis legt voor jouw pianospel. Maar niet alleen de theorie helpt je verder: spelen leer je vooral door te doen! Daarom ontvang je óók ons tweede e-book: gevuld met 100 leerzame nummers. Klaar om te starten? Wees gewaarschuwd: je zult de rest van je leven willen spelen!

Inhoud
▶ 1x gekleurde Piano Stickers (geschikt voor toetsenborden van 49, 54, 61, 76 of 88 toetsen) voor witte en zwarte toetsen.


Alfred’s Piano Methode voor Volwassen Beginners Niveau 1

Alfred’s Piano Methode voor Volwassenen Beginners is opgezet voor de leerling die snel piano wil leren spelen door middel van de akkoorden-aanpak.

De methode biedt een aantal methodieken die er toe bijdragen dit doel met succes te bereiken.

Je leert niet alleen pianospelen maar ook het noten lezen. Je kunt al vrij snel na het gebruik maken van het boek de eerste liedjes spelen.


Piano voor Kinderen Boek 1

Een zorgvuldig opgebouwde, stap voor stap uitgespreide leermethode voor kinderen. Het boek is zeer leuk opgezet en leert je kinderen op een leuke manier de eerste basis vaardigheden.

Het boek bevat veel plaatjes en aantrekkelijke kleuren in een leuke vorming. Een goede toevoeging zijn de stickers die mee geleverd worden. Op een leuke speelse manier kun jij je kinderen piano leren spelen.

In het boek staat leuke populaire kinderliedjes.


Voor Dummies – Pianospelen voor Dummies

In deze nieuwe editie van ‘Pianospelen voor Dummies’ vind je alle informatie die je als beginnende of gevorderde pianospeler nodig hebt.

Het boek biedt je online bovendien tientallen audioclips en video’s die je helpen je pianoskills uit te breiden. Als je begint met pianospelen, is deze gids een volledige inleidende cursus.

Heb je meer ervaring, dan is het een handig naslagwerk om je kennis en vaardigheden mee op te frissen.

Of je nu klassieke muziek, rock, blues of country wil spelen, met ‘Pianospelen voor Dummies‘ kun je vandaag nog aan de slag!

Adam Perlmutter is freelance muziekschrijver en heeft verschillende Voor Dummiesboeken over muziek geschreven.


Leerboek voor keyboard

Joop van Houtens frisse methode voor de absolute beginner heeft al menig keyboardbezitter wegwijs gemaakt op dit instrument.

Met behulp van bekende volksliedjes en songs worden spelenderwijs de eerste beginselen van het notenschrift en de belangrijkste akkoorden voor de linkerhand behandeld.

Gaande weg wordt op deze manier een stevige basis gelegd voor een interessante, steeds weer boeiende hobby.


Leer piano spelen – Beginners lesboek

Leer piano spelen; Piano en keyboard lesboek en naslagwerk op basis van akkoorden en toonladders.

Leer piano spelen is een compleet lesboek en naslagwerk voor het leren spelen van piano op basis van akkoorden en toonladders.

Het boek neemt de absolute beginner mee in het leren bespelen van de piano. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is het niet nodig om kennis van muziektheorie te hebben of noten te kunnen lezen.

In dit piano lesboek wordt gebruik gemaakt van akkoorden die in plaatjes worden afgebeeld om op deze manier makkelijk piano te leren spelen door te kijken en na te spelen.

Met een kwartiertje oefenen per dag kan je al na twee tot vier weken je eerste liedje spelen.

Zelfstandig piano leren spelen

In Leer piano spelen komt alles aan bod wat je nodig hebt om geheel zelfstandig liedjes te kunnen spelen op basis van akkoorden. Daarnaast wordt ingegaan op het leren spelen van blues, boogie woogie en andere stijlen én maken we je vertrouwd met het improviseren.

Naslagwerk

Het boek is tevens een naslagwerk met een overzicht van meer dan 300 akkoorden en de meest gebruikte (blues) toonladders. Daarnaast wordt de logica achter het spelen van piano uitgelegd zodat je leert begrijpen hoe je door middel van trucjes goed kunt leren spelen en improviseren.

Bestel Leer Piano Spelen nu en ontvang een compleet piano lesboek én naslagwerk inclusief audio voorbeelden (via aparte download), zodat ook jij over een tijdje met recht kunt zeggen; Ik speel piano!


Muziek in kleur 1- Spelen zonder Notenkennis

Muziek in kleur deel 1 Spelen zonder notenkennis.

Voor Iedereen Spelen Zonder Enige Notenkennis

Notenbalken met gekleurde blokjes in plaats van noten!

Een fantastische kennismaking met muziek voor kleuters maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking.

Doorstromen naar ‘gewone’ noten is altijd mogelijk.

Een kleuren-stickervel per boek bijgeleverd.


Vergelijkbare berichten