|

De top 7 van de beste boeken over muziektheorie 2024

Muziektheorie is de fundamentele kennis die nodig is om muziek te begrijpen en te waarderen. Het begrijpen van de basisnotatie en terminologie is de eerste stap bij het leren van muziektheorie. Het omvat het leren van de namen van noten, hun waarden en hoe ze op een notenbalk moeten worden gelezen. Het omvat ook het begrijpen van muzikale symbolen zoals sleutels, toonsoorten en maatsoorten.

Meer over de muziektheorie lees je in de 7 boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina. De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft extra informatie waaronder de waardering en de recensies van de lezers.

MuziekMuziek

Muziektheorie voor Dummies

Muziektheorie voor Dummies biedt je alle informatie die je nodig hebt om beats te produceren als een pro, om partituren te kunnen lezen en om te zien waar een muziekstuk thuishoort in het muzikale spectrum – of je nu zelf een stuk schrijft of dat van een ander leest. Componeer harmonieën en begeleiden melodieën voor instrumenten en stemmen, schrijf je eigen akkoorden en beheers toonladders, intervallen en tempo.

Of je nu een carrière in de muziek ambieert of gewoon graag muziek luistert, met Muziektheorie voor Dummies zul je muziek niet alleen nog meer waarderen, maar zullen je handen gaan kriebelen om zelf aan de slag te gaan! Michael Pilhofer voltooide een universitaire opleiding muziekeducatie en een opleiding tot uitvoerend jazzmuzikant. Holly Day is muziekjournalist. Ze schreef diverse boeken en artikelen.


Algemene Muziektheorie Examen A

De exameneisen voor de opleidingsfasen A tot en met D zijn geformuleerd volgens het nieuwe raamleerplan hafabra-opleiding. Dit overzichtelijke UNISONO-theoriewerkboek is onmisbaar voor docenten die hun leerlingen volgens de nieuwe eisen theoretische …


Muziektheorie & Muziekgeschiedenis

Dit boek heeft tien hoofdstukken waaronder één over harmonieleer en een hoofdstuk waarin de muziekgeschiedenis beknopt wordt behandeld. Het is voor beginnende en gevorderde muziekbeoefenaars, en is geschikt voor zelfstudie. De kennis in dit boek komt van pas bij het lezen, instuderen, arrangeren, componeren en improviseren van muziek. Vanaf de jaren zestig speelt de auteur klassieke en populaire pianomuziek. Hij gebruikt meer dan 30 jaar diverse digitale mogelijkheden op muziekgebied. Ervaring in kennisoverdracht deed hij op in het voortgezet onderwijs waar hij 40 jaar werkzaam was. Interesse in de theoretische kant van de muziek had hij al vroeg. Een kritische studie van de muziekkunde heeft tenslotte tot dit boek geleid.


Maak indruk met muziektheorie

Je ontwikkelt een basiskennis van de muziektheorie zonder al die ingewikkelde klassieke notatie te hoeven leren, maar je leest ook over opbouw van akkoorden, gehoortraining, toonladders en toonsoorten. Alle muzikale vaktaal die je tegenkomt wordt omgezet in duidelijk Nederlands. Op deze manier kan iedereen muziek leren lezen


Algemene Muziektheorie A

Het A-deel van deze methode bestaat uit een boek van 80 pagina’s verdeeld over 9 hoofdstukken. Bij het boek hoort een gratis te downloaden computerprogramma dat exact op het niveau aansluit. Als je zelfstandig muziektheorie wilt leren is deze methode daardoor dè oplossing.

De methode sluit aan bij het raamleerplan muziek examenniveau A van Kunstfactor. De methode is geschikt voor alle instrumenten.

INHOUD BOEK: De hoofdstukken behandelen telkens een onderwerp van de muziektheorie. Er is geen basiskennis vereist. Alle theorie wordt van de grond af uitgelegd. De uitleg wordt zeer duidelijk ondersteund met behulp van zeer overzichtelijke afbeeldingen. In elk hoofdstuk vind je opdrachten, oefeningen en verwijzingen naar het computerprogramma.

INHOUD COMPUTERPROGRAMMA: In het bijbehorend computerprogramma vind je bij elke les aansluitende muziekvoorbeelden en uitleg en kan met een groot aantal uiteenlopende oefeningen de noodzakelijk training doorlopen worden.


Muziekleer in theorie en praktijk

Dit boek kan worden beschouwd als het vervolg op Eenvoudige muziekleer en is geschreven voor aanstaande musici en amateurs die op professionele wijze actief willen zijn in de muziek. Door zijn grote ervaring als muziekpedagoog weet Hennie Schouten als geen ander waar voor de meeste studenten de moeilijkheden tijdens het muziekonderricht liggen. Als auteur van vele muziekhandboeken is hij erin geslaagd een compleet en duidelijk leerboek te schrijven, waarmee studenten zich de theorie met succes eigen kunnen maken.


Spelen met Bladmuziek 1 – Noten leren lezen en spelen

Leer snel en verantwoord noten lezen en spelen. Een laagdrempelige pianomethode voor alle leeftijden. Geschikt voor zelfstudie en lessen. Spelen met bladmuziek is een serie laagdrempelige studieboeken voor de muziekliefhebber van elke leeftijd. In dit eerste deel leer je noten lezen en spelen vanaf bladmuziek.

De oefeningen brengen je stap voor stap verder. Voor je het weet speel je noten van papier. Je leert de meest gebruikte basisnoten voor toetsinstrumenten zoals piano, keyboard en orgel. Noten leren lezen en spelen is een verantwoorde methode voor iedereen die zich muzikaal verder wil ontwikkelen door noten te leren lezen.

Dit boek komt tegemoet aan de behoefte van liefhebbers, leerlingen en docenten die een methode willen voor het puur lezen en spelen van noten. Geschikt voor zelfstudie en lessen. Door de vele eenvoudige oefeningen leer je als vanzelf alle noten spelen vanaf bladmuziek. De oefeningen zijn vanuit de praktijk van het muziekonderwijs ontwikkeld. Toch zijn ze anders dan de meeste methoden, omdat je geen melodieën en liedjes leert spelen.

In dit boek oefen je noten, noten en nog eens noten. Wist je dat de meeste musici het meeste plezier hebben in het doen van oefeningen? Dat is hun dagelijkse werk, en precies dat is wat deze methode je aanreikt: talloze praktische oefeningen die je met plezier zult doen. We hopen dat je veel zult leren van de oefeningen, die voor en door musici zijn gemaakt. Succes!


MuziekMuziek

Vergelijkbare berichten