De top 7 van de beste boeken van John van den Heuvel 2024
John van de Heuvel is een bekende Nederlandse misdaadjournalist, auteur, columnist en televisiepresentator, geboren op 8 november 1962 in Amsterdam. Na het afronden van de middelbare school begon hij zijn loopbaan bij de Amsterdamse politie en werkte hij als rechercheur bij de recherche. Na zijn werk bij politie is John gaan werken als misdaadjournalist, en sindsdien is hij bekend geworden door zijn berichtgeving over spraakmakende strafzaken.
Als misdaadjournalist heeft van den Heuvel verslag gedaan van vele spraakmakende zaken, waaronder die van de Hells Angels, Willem Holleeder, de Deventer moordzaak en de Zwarte Cobra . Ook produceerde en presenteerde hij verschillende televisieprogramma’s, zoals Kidnapped, Crime Desk en RTL Boulevard .
In 2018 sprak Van de Heuvel openlijk over de tol die zijn beroep van zijn privéleven kan eisen, waarbij hij stelde dat “niets meer privé is” . Desondanks blijft hij gepassioneerd over zijn werk en blijft hij informatieve en boeiende inhoud produceren voor zijn publiek .
Sinds 1998 brengt John van den Heuvel diverse boeken uit over de (Nederlandse) misdaad. De boeken zijn heel divers en vaak zeer spraakmakend. Hieronder vind je de boekvolgorde van de uitgebrachte van John van den Heuvel. Later op de pagina vind je ook nog de top 7 van beste boeken van John van den Heuvel. De boeken worden aangeboden met een link van Bol.com. De link geeft veel extra informatie over het boek.
- 1998 – Recht in de ogen van mr Abraham Moszkowicz
- 1999 – De jacht op Desi Bouterse – Hoe het Suri-kartel de Nederlandse drugsmarkt veroverde
- 2002 – Sneeuw over Curaçao
- 2005 – Vergelding, verduistering en verraad
- 2006 – Moorden Op Bekende Mensen
- 2006 – Moordkoppels
- 2007 – Doden liegen niet – spraakmakende misdaden in Nederland (in samenwerking met Bert Huisjes)
- 2007 – Dossier Van den Heuvel
- 2008 – Tijdperk Willem Holleeder – 25 jaar poldermaffia (in samenwerking met Bert Huisjes)
- 2009 – De Gevallen Engel Angelo Diaz – Eén man tegen de beruchtste motorclub ter wereld (in samenwerking met Bert Huisjes)
- 2010 – Moorden op bestelling
- 2010 – Ontvoering (in samenwerking met Bert Huisjes)
- 2010 – Jorans Moordmysteries (in samenwerking met Bert Huisjes)
- 2010 – Willem Holleeder – 25 jaar poldermaffia
- 2012 – Berichten uit de bajes
- 2014 – De moord die niet veel aandacht trok
- 2015 – De spiegel van het recht
- 2016 – Kogels voor de kroongetuige
- 2022 – John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging (door Bert Dijkstra)
- 2023 – Moord, martelkamers en andere misdaad
(Bron: Wikipedia)
Tijdperk Willem Holleeder
Misdaadverslaggever John van den Heuvel en Bert Huisjes geven in Tijdperk Willem Holleeder een intrigerend overzicht van de misdadige carrière van Willem Holleeder vanaf zijn jeugd tot en met heden, en van de ontwikkelingen in de criminele wereld in Amsterdam en Nederland.
Willem Holleeder en Cor van Hout ontvoeren in 1983 Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer.
Hoewel de daders na een lang juridisch steekspel zijn opgepakt en veroordeeld, is een groot deel van de buit nooit teruggevonden. Na hun vrijlating in 1992 stappen Holleeder en Van Hout in de drugshandel en vervolgens in de vastgoedwereld. Daar ligt niet alleen het grote geld, maar loert ook gevaar. Want steeds meer mensen uit hun directe omgeving komen om het leven door brutale liquidaties. Als de teller op 25 staat, grijpt justitie eindelijk in.
Berichten uit de bajes
Misdaadverslaggever John van den Heuvel (49) schrijft al meer dan twee decennia over de onderwereld. In spraakmakende reportages doet hij verslag van de achtergronden van moordzaken, witwasoperaties, afpersingen, oplichting, drugshandel en andere ernstige misdrijven. Ook onthult hij hoe het er bij politie en justitie én in de onderwereld aan toegaat. Berichten uit de bajes bevat geactualiseerde columns en reportages over misdaad in Nederland:
- De zaak Joran van der Sloot en de aanslag op Stanley Hillis
- De vrijlating van Willem Holleeder en de veroordeling van Greg R.
- De strijd tussen de Hells Angels en de Satudarah
- Kroongetuige Peter La Serpe en het Passageproces
- De drugsstrijd op Curaçao en het raffinement van Desi Bouterse
- Cybercrimineel Robert-Jan van der Zwaan, drugsbaron Mink Kok en Keith Bakker
- De netelige positie van Tanja Nijmeijer en de val van Jan Dirk Paarlberg
- De raketaanval op justitie en de overval op Brinks waardetransport
John van den Heuvel begon zijn carrière bij de Amsterdamse politie, waar hij werkte als agent en later betrokken was bij politie-infiltraties in de drugswereld. Vanaf 1998 publiceerde Van den Heuvel elf true crime boeken, die allen bestsellers werden. Sinds 2004 analyseert en becommentarieert hij in wekelijkse columns in De Telegraaf de ontwikkelingen in het criminele milieu. Hij is misdaaddeskundige van RTL Boulevard en Radio 538, en presenteert zijn eigen televisieprogramma Recht Gezet (2012).
De gevallen engel
Één man tegen de Hells Angels
Niet eerder sprak een insider zo gedetailleerd over het geheime beschermingsprogramma van justitie, én over dodelijk geweld, drugshandel en de verborgen wereld van de Hells Angels.
Hij was voor justitie de gedroomde kroongetuige. Angelo Diaz, aspirant-lid van de Hells Angels, zou de nationale recherche helpen in de oorlog tegen de meest beruchte motorclub ter wereld. In het diepste geheim legde Diaz onthullende verklaringen af over moorden, afpersingen en grootschalige drugshandel. Hij verbrak daarmee de ómerta, ofwel de onderwereld-zwijgplicht, die de ‘brothers’ van de club elkaar hebben opgelegd. Om wraakacties te voorkomen, plaatste justitie kroongetuige Angelo Diaz in een met veel geheimzinnigheid omgeven beschermingsprogramma.
Tientallen Hells Angels werden gearresteerd en achter de tralies gezet, maar door geblunder bij justitie liepen de megaprocessen op niets uit en ontsprongen alle verdachten de dans. Angelo Diaz werd in 2009 aan de kant gezet en vluchtte naar Latijns-Amerika.
Misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Bert Huisjes bezochten in april 2009 voor De Telegraaf Angelo Diaz op zijn schuiladres en spraken dagenlang met de man die de Hells Angels moest elimineren maar uiteindelijk zelf een gevallen engel werd.
John van den Heuvel
John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging geeft een persoonlijk en indringend beeld van een misdaadverslaggever die sinds vijf jaar zijn vrijheid kwijt is, omdat hij bovenaan de dodenlijst van de Mocro-maffia staat.
Collega-journalist Bert Dijkstra ging maanden lang mee op pad met John van den Heuvel en zat naast hem op de achterbank van gepantserde bolides op weg naar onder meer de RTL Boulevard-studio, de extra beveiligde rechtbank De Bunker, het PSV-stadion en rechtbank Amsterdam voor het proces tegen de moordverdachten in de zaak van Peter R. de Vries.
John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging geeft een onthullende inkijk achter de schermen van een leven met voortdurende dreiging, maar is vooral ook het verhaal van een geboren positivo die er in slaagt te blijven genieten van het leven. En te blijven scoren met zijn onthullingen in De Telegraaf en bij RTL Boulevard.
Een ontwapenend boek over harteloze misdaad en een misdaadverslaggever die zijn hart laat spreken.
Moord, martelkamers en andere misdaad
John van den Heuvel (60) is al bijna drieëndertig jaar misdaadverslaggever van De Telegraaf. Daarvoor werkte hij bij de politie in Amsterdam. In Moord, martelkamers en andere misdaad bundelt hij zijn meest spraakmakende columns.
Over moorden in de onderwereld, foute advocaten, kroongetuigen, de jacht op de mocromaffia, kinderontvoeringen, georganiseerde misdaad, blunders en successen van politie, witwassen, kaalplukken en cybercriminaliteit.
Onverbloemd, kritisch, recht door zee, opiniërend, maar altijd met kennis van zaken beschrijft Van den Heuvel de opkomst van de drugskartels, de gevaren van ondermijnende criminaliteit en de strijd tegen misdaadkopstukken als Ridouan Taghi, Willem Holleeder, Rico de Chileen en andere leiders van misdaadbendes. Voor zijn directe aanpak betaalt Van den Heuvel een zware tol. Hij wordt al meer dan vijf jaar streng beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging.
Jorans moordmysteries
Het complete verhaal over de werkelijke rol van Joran van der Sloot bij de verdwijning van Natalee en de moord op Stephany.
Op basis van eigen onderzoek onthullen misdaadjournalisten John van den Heuvel en Bert Huisjes van Dagblad De Telegraaf nieuwe feiten over de verdwijning van Natalee, het complot achter de moord op Stephany Flores, intriges bij politie en justitie op Aruba, de rol van de FBI op Aruba en in Peru en het werkelijke leven van Joran in de beruchte Castro Castro gevangenis.
De spiegel van het recht
‘Het abstracte beeld dat ik als piepjong agentje ooit had van een strakke lijn tussen goed en kwaad, is na bijna tien jaar politiedienst en een kwart eeuw misdaadverslaggeving inmiddels vertroebeld. Misdaadbestrijders hebben lang niet altijd het morele gelijk aan hun zijde en boeven zijn zeker niet in alle gevallen intrinsiek slechte wezens, die het louter verdienen te worden opgesloten. Regels en wetten – geschreven of ongeschreven – hebben vaak een keerzijde. Je zou het ook de spiegel van het recht kunnen noemen.’ – John van den Heuvel
25 jaar misdaadjournalistiek – met zijn ervaringen met de dood van Klaas Bruinsma, met Willem Holleeder, en uiteindelijk met de opmars van nieuwe en nog gewelddadigere criminele groepen – maakt John van den Heuvel duidelijk dat het recht vaak een keerzijde heeft.