De top 7 van de beste boeken van Marelle Boersma 2024

Marelle Boersma, geboren in 1957, is een Nederlandse bestsellerauteur en schrijfdocent met een indrukwekkende carrière van meer dan drie decennia. Ze begon haar reis met een graad in biochemie en toxicologie aan de Universiteit van Wageningen, waar ze ook werkte als onderzoeker en docent. Na een aantal jaren in de academische wereld besloot Marelle haar passie voor schrijven na te streven en er uiteindelijk haar fulltime beroep van te maken.

Marelle Boersma heeft een lange lijst thrillers geschreven, waaronder verschillende bestsellers. Haar schrijfstijl staat bekend om zijn aangrijpende plot, complexe karakters en verkenning van sociale kwesties. Naast haar succesvolle schrijfcarrière gebruikt Marelle haar uitgebreide onderwijservaring ook om aspirant-schrijvers te helpen hun dromen waar te maken. Ze biedt schrijfcursussen en workshops aan, zowel online als persoonlijk, waar ze haar expertise deelt en begeleiding en ondersteuning biedt.

Naast haar professionele prestaties staat Marelle Boersma ook bekend om haar filantropische bijdragen. Ze is betrokken geweest bij verschillende liefdadigheidsprojecten, waaronder het organiseren van een inzamelingsactie voor het KWF Kankerfonds.

Maar welke boeken van Marelle Boersma zijn nu aan te raden om te lezen? Om hier antwoord op te geven heb ik de 7 beste en leukste boeken van Marelle Boersma voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek.

Vals alarm

Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader? Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. Als Roderick opeens bij zijn jonge vriendin intrekt, blijft Janna berooid achter. Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van haar ex op de hals. Te laat beseft ze dat Roderick haar harder kan raken dan ze ooit had gedacht…


Moederziel

Josje is niet gecharmeerd van haar moeders nieuwe vriend. Ze trekt bij haar moeder in, om voor haar te zorgen. Zegt ze. Al snel neemt ze het hele huishouden over. De familieband wordt aangetrokken; strak en knellend. Dan wordt er in de tuin een dode vrouw gevonden…


Vertrek – Ciao Sicilia

Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk als chocolatier, haar echtgenoot Benny en haar vriendschap met Daan, alles moet ze achterlaten. Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië in de hoop dat ze daar niet gevonden wordt…


De lijst

De lijst brengt Erin, Charlotte en Max ongewild dichter bij elkaar. De gevolgen zijn dodelijk…

Erin werkt als archeologe in Naturalis in Leiden en houdt ervan om de geschiedenis tot leven te wekken via oude botten. Ze is net verloofd en het leven lijkt haar toe te lachen.

Charlotte is patissier in Orleans. Taarten bakken is haar passie en ze is zo goed in haar vak dat ze mag meedoen aan een belangrijke wedstrijd.

In Milaan tekent modeontwerper Max de mooiste jurk uit zijn carrière. Hij hoopt dat deze jurk het spektakelstuk zal zijn op de catwalk tijdens de fashionweek.

Dan wordt Erins geluk ruw verstoord door de plotselinge dood van haar adoptiemoeder. Haar moeder heeft niet de kans gekregen Erin te vertellen over De lijst. De lijst die Erin, Charlotte en Max ongewild dichter bij elkaar brengt en waarvan de gevolgen dodelijk zijn…

Wat zeggen lezers?

‘Een spetterend plot waarvan ik letterlijk een brok in mijn keel kreeg. Heel overtuigend en meeslepend sterk.’ ***** Moon Kager, Mustreads

‘Een indringend verhaal, het waargebeurde aspect is verschrikkelijk, een boek dat niet weg te leggen is. Een verhaal dat de lezer lang bij zal blijven. ‘ ***** Wendy Wenning, Vrouwenthrillers


Vertrekthriller – Enkele reis

Het definitieve vertrek van Suus naar Portugal heeft fatale gevolgen…

Het geluk lacht Suus toe als ze haar droom volgt en naar het buitenland verhuist. Samen met zus Anouk en dochtertje Sterre settelt ze zich in een oude boerderij op het platteland van Zuid-Portugal. Maar dan slaat het noodlot toe: Sterre verdwijnt spoorloos. Tijdens haar zoektocht merkt Suus dat er zaken voor haar verzwegen worden. Wie kan ze nog vertrouwen?


Nobody

Als je niemand meer hebt…

Vivian maakt zich zorgen over een van haar leerlingen in 5 HAVO. De 17-jarige Lynn is afwezig en stil tijdens de lessen en lijkt zich meer en meer terug te trekken. Vivian vermoedt dat het meisje seksueel wordt misbruikt. Maar omdat de vader van Lynn wethouder is, zal ze omzichtig te werk moeten gaan. Dan wordt er een jongen vermist en blijkt Lynn hem te kennen. Waarom blijft ze zwijgen? Is Lynn de sleutel tot een veel groter probleem?


Complex

Wie mooi wil zijn…

Marjet, is al sinds haar jeugd ontevreden over haar uiterlijk. Als ze wordt geselecteerd voor een nieuw make-over programma, lijkt een droom uit te komen. Voor het oog van heel televisiekijkend Nederland zal zij van een lelijk eendje veranderen in een mooie zwaan. Maar als de eerste kandidaat doodgaat, vreest Marjet voor haar leven.


Vergelijkbare berichten