De top 8 van de beste boeken van Linda Jansma 2024

Linda Jansma, geboren op 19 oktober 1967, is een veelgeprezen Nederlandse schrijfster die bekend staat om haar spannende Thrillers. Haar passie voor schrijven begon op jonge leeftijd en ze stuurde haar eerste manuscript op twaalfjarige leeftijd. Sindsdien is Jansma een productief auteur geworden, met meer dan 20 boeken op haar naam.

Jansma’s opmerkelijke werken oogstten lovende kritieken en erkenning, wat haar een plaats opleverde op de longlist van prestigieuze prijzen zoals de Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Haar thrillers gaan vaak over in psychologische thrillers met een maatschappelijk thema, waarbij ze zich laten inspireren door waargebeurde verhalen.

De verhaallijnen hebben een aangrijpende plot en de meeslepende karakters. Jansma’s vermogen om spannende verhalen te verweven met tot nadenken stemmende thema’s heeft lezers gefascineerd en haar reputatie als getalenteerd schrijver verstevigd.

Maar welke van de thrillers en andere boeken van Linda Jansma zijn nu echte aanraders en moeten gelezen worden? Om hier antwoordt op te geven heb ik een top 8 samen gesteld met de meeste aansprekende, interessante en beste boeken van Linda Jansma. Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een uitgebreide boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

BoekenBoeken

Slaap maar zacht

Als je wakker wordt, begint je nachtmerrie Op de IC-afdeling waar verpleegkundige Maud werkt, ligt een man in coma. Niemand weet wie hij is. De rechercheur die belast is met het onderzoek, regelt een item over de onbekende man in Opsporing Verzocht, waarna een getuige zich meldt. Maar voor deze vrouw gehoord kan worden, overlijdt ze. Als er dan ook nog eens onverklaarbare dingen op de afdeling gebeuren, begint Maud te vermoeden dat iemand haar patiënt dood wil. Maar wie? En waarom?


Tweestrijd

Hanna’s wereldje is perfect. Voor de buitenwereld althans, want al vanaf het begin van haar huwelijk met de rijke en gerenommeerde gynaecoloog Axel Kolman wordt haar leven beheerst door intimidatie, bedreigingen en geweld. Als Sonja, rechercheur bij de Utrechtse politie, tegenover haar komt wonen, raken hun levens ongewild met elkaarverstrengeld. Dit zet een kettingreactie in werking, die niet meer te stoppen is en ongekende gevolgen heeft…..


Zwarte leugens

Zij is niet dood

Zwarte leugens is de nieuwste thriller van bestsellerauteur Linda Jansma.

Ruby is een razendpopulaire vlogger. Sinds een aantal jaar blogt ze ook over cold cases waarbij ze de hulp van haar volgers inroept. Haar nieuwste zaak is de verdwijning van een baby die dertig jaar geleden uit de kinderwagen werd gestolen. Dan krijgt ze opeens een vreemde reactie: Ze is niet dood.

Ruby kan het bericht niet loslaten en duikt dieper in het onderzoek. Maar de zaak lijkt zich meer en meer te verstrengelen met haar eigen verleden.

‘Levensechte personages en een spannend verhaal met geweldige plotwendingen. De perfecte thriller!’ *****Vrouwenthrillers

‘Levensecht geschreven. Dit is weer één van de boeken die je niet weg kunt leggen. Je moet weten hoe het afloopt. Dan het plot. Dit meen je niet! Zo vreselijk, onbegrijpelijk en prachtig geschreven. Dit verhaal zal me nog lang bij blijven.’ ***** Marijo Bakker, Boekenwurmen

‘Eenmaal begonnen met lezen is er geen stoppen meer aan, liefst ging ik alleen maar door, door, door, tot ik alle antwoorden had! Heerlijk.’ Biebmiepje Judith

‘En dan kun je nog maar één ding doen: lezen. Blijven lezen. Wat een goede, boeiende en sterke thriller. Absolute aanrader om te lezen!’ Boekenbeschrijfster Kim


Cirkel van het kwaad 1 – Schaduwkinderen

Cirkel van het kwaad is een driedelige thrillerserie over de zoektocht naar de ware toedracht van een twintig jaar oude moord. Schaduwkinderen is hiervan het spannende eerste deel.

Wat is er twintig jaar geleden precies gebeurd? Jules’ herinneringen aan die avond zijn vaag, het enige wat ze weet is dat haar vader dood is. Haar broer is veroordeeld voor de moord, maar Jules gelooft in zijn onschuld. Of spelen er dingen waar zij geen weet van heeft?

Terwijl ze verbeten blijft zoeken naar antwoorden, stort ze zich op haar werk als officier van justitie en krijgt ze te maken met een zenuwslopende zaak die ze moet zien op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen.

Deel 2 van deze serie is Uitverkoren.

Deel 3 heet Bloedband

‘Boeiend, realistisch & spannend.’ – Hebban.nl ****


Verbroken

De geheime informatie die Mara ontdekt brengt haar leven ernstig in gevaar…

Tijdens een routineklus voor haar werk, ontdekt Mara de Wolff informatie die niet voor haar ogen is bestemd. De gegevens brengen niet alleen haarzelf, maar ook duizenden Nederlanders in gevaar. Ongewild raakt ze betrokken bij een complot dat haar voor een duivels dilemma stelt: meewerken of haar kinderen die door haar ex-man zijn meegenomen, nooit meer terugzien.


Kwetsbaar

Winnaar Schaduwprijs 2011!!! Janine is de jonge, mooie en ambitieuze eigenaresse van Club Mercury, een succesvolle dans- en eetgelegenheid in onze hoofdstad. Als haar man Albert voor de deur van de club wordt vermoord, stort haar wereld in. Wie wilde hem dood? Is haar leven en dat van haar dochter ook in gevaar? En waarom blijft haar verleden haar zo hardnekkig achtervolgen?

WINNARES SCHADUWPRIJS 2011! DE JURY: ‘HET BOEK BOEIT OP ELKE BLADZIJDE EN IS EEN ABSOLUTE PAGETURNER.’


Judaskus

Eén ongeluk. Twee gezinnen. Wat is de link? Barbara en Marcus van Brederoo wonen met hun twee dochters in een dorpje in Friesland, waar Marcus een huisartsenpraktijk heeft. Wanneer Barbara wordt lastiggevallen door een onbekende man, die het niet alleen op haar, maar ook op haar kinderen heeft voorzien, gaat ze de confrontatie aan. Maar dan lijkt het erop dat Marcus er meer vanaf weet…


Caleidoscoop

Winnaar Schaduwprijs 2011!!
Janine is de jonge, mooie en ambitieuze eigenaresse van Club Mercury, een succesvolle dans- en eetgelegenheid in onze hoofdstad. Als haar man Albert voor de deur van de club wordt vermoord, stort haar wereld in. Wie wilde hem dood? Is haar leven en dat van haar dochter ook in gevaar? En waarom blijft haar verleden haar zo hardnekkig achtervolgen?


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten