| |

De top 7 van de beste kookboeken van Julius Jaspers 2024

Julius Jaspers is een Nederlandse chef-kok, kookboekenschrijver en televisiepersoonlijkheid, geboren op 11 oktober 1962 in Rotterdam. Hij staat bekend om zijn passie voor koken en zijn toegankelijke benadering van culinaire kunsten.

Jaspers begon zijn culinaire carrière in verschillende gerenommeerde restaurants, waar hij zijn vaardigheden verfijnde en zijn liefde voor koken ontwikkelde. Hij heeft in verschillende keukens gewerkt en heeft een brede ervaring opgedaan in de culinaire wereld.

Julius Jaspers is ook een bekend gezicht op de Nederlandse televisie. Hij heeft deelgenomen aan en gepresenteerd in verschillende kookprogramma’s, waar hij zijn enthousiasme voor koken deelt en zijn kennis overbrengt aan een breder publiek.

Naast zijn werk in restaurants en bij voor de televisie heeft Julius Jaspers naam gemaakt als auteur van kookboeken. Zijn boeken zijn geliefd vanwege hun praktische benadering en variatie aan recepten. Ze zijn gericht op zowel beginnende koks als meer ervaren culinaire liefhebbers.

Op deze pagina vind je de beste kookboeken van Julius Jaspers, om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het kookboek.

BoekenBoeken

Kookbijbels – BBQbijbel

BBQbijbel is hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber
Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een barbecue uit spareribs en worst bestond, bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten prijs.

  • BOORDEVOL HANDIGE BBQTRUCS
  • UITLEG VAN BBQBENODIGDHEDEN EN -BEGRIPPEN
  • HELDERE HOW-TO’S EN BBQTECHNIEKEN
  • DUIDELIJKE STAP-VOOR-STAPFOTO’S
  • MEER DAN 250 BBQRECEPTEN
  • DIVERSE CONDIMENTEN

Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL’s ‘Topchef’. Nu schrijft hij kookboeken, BBQbijbel is zijn tiende boek, en heeft hij twee restaurants in Amsterdam waaronder Julius Bar & Grill.


Oriental Streetfood

Streetfoodgerechten om thuis te maken én te delen

Oriental streetfood staat vol Aziatische gerechten om zelf te maken. Het boek is samengesteld uit een grote selectie lichte, gezonde en lekkere Aziatische hapjes, veelal bedoeld om te delen met je tafelgenoten. Want zo doen ze dat in Azië. Met gerechtjes als Xiao long pao, Nahm jim-oesters en Sichuan Dan Dan Mian waan je je even in dit werelddeel met zijn spannende mix van zoet, zuur, zout, bitter en umami. De culinaire ontdekkingen van Julius Jaspers brengen wereldse avonturen in de keuken van elke thuiskok.


Het ultieme hamburgerboek

Maak zelf de ultieme hamburger!

Nog nooit heb je zoveel over hamburgers kunnen lezen als in Het complete hamburgerboek van chef-kok en restaurateur Julius Jaspers. Hij vertelt je de historie van het populaire broodje en leert je de perfecte hamburger te maken, met alle mogelijke bereidingen en ingrediënten. Van rund, kalf, varken en lam tot vis, schaaldieren en vegetarisch. Met meer dan 80 recepten van Julius en 12 grote chefs zoals Ron Blaauw en Jonnie Boer maak je de ultieme hamburger.


Stoofbijbel

Stoofbijbel is hét naslagwerk voor de stoofliefhebber

Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto’s en how-to’s laat Julius Jaspers zien hoe je de allerlekkerste stoofgerechten maakt. Van klassiekers als boeuf bourguignon, hazenpeper en gekonfijte eend tot verrassende nieuwe recepten als bloemkool provençale, zeebaars met Ricard en ananas met vanille en cognac toe.

Meer dan 150 stoofrecepten
Heldere how-to’s en technieken
Duidelijke stap-voor-stapfoto’s
Uitleg van benodigdheden en -begrippen

‘Goed voorbereiden, de hitte zijn werk laten doen en vaak een stuk later regenereren (een mooi woord voor opwarmen), waarbij je gelijk proeft dat de smaken nog beter zijn geworden. Op mijn lijf geschreven dus, dit thema!’


BBQ recepten voor op een kamado

BBQ recepten voor op de kamado

In dit boek staan meer dan 100 BBQ-recepten voor op een kamado. Een kamado is een keramische BBQ met deksel. Hierdoor werkt het als een oven en kun je er de temperatuur perfect mee regelen. Een kamado is geschikt voor slowcooking en om te grillen, bakken en stomen. Julius neemt je aan de hand en leert je alle technieken en de lekkerste gerechten maken!


Kampeerkoken

65 recepten voor in en om de caravan, tent, boot of camper.

Juist als je op vakantie bent, weg met de caravan, camper, tent of boot, wil je lekker eten. Maar hoe doe je dat met beperkte ruimte en middelen? Julius Jaspers laat zien dat het niet veel tijd hoef te kosten en dat je niet veel nodig hebt om de lekkerste gerechten te maken. Van makkelijke salades en soepen tot een smaakvolle lunch en overheerlijke maaltijden!


Smart BBQ

In Simple Smart BBQ laat Julius Jaspers zien hoe je op de meest eenvoudige manier de beste resultaten kan halen uit je BBQ. Door te werken met goede ingrediënten en aan de hand van alle tips van Julius kan iedereen de lekkerste BBQ gerechten voorschotelen. De vlees-, vis-, groente-, rubs-, marinade- en sausrecepten die in dit boek aan bod komen zijn geschikt voor diverse BBQ’s en op verschillende momenten in het jaar.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten