|

De top 7 van de leukste en beste boeken over haaien 2024

Bij haaien wordt vaak gedacht aan gevaarlijke en zelfs dodelijke dieren. Van de ongeveer 400 soorten haaien zijn er slecht 4 of 5 soorten als gevaarlijk aan te merken voor de mens. Haaien zijn bijna allemaal predatoren, oftewel roofvissen die vissen, vogels, zeezoogdieren, grote kreeftachtigen en weekdieren eten.

Meer over de Haaien en hun leefgebieden lees je in de boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina. Om je een goed beeld te geven van de 7 beste en leukste boeken over haaien, heb ik naast de boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het haaien boek, waaronder de recensies en de waardering van de lezers van het boek. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Haaien

Vooral het uiterlijk van veel haaien spreekt tot de verbeelding. Toch leeft bij de meeste mensen een beperkt en verkeerd beeld van deze fascinerende dieren. Dit zeer ruim geïllustreerde boek geeft een compleet en gevarieerd overzicht. Het beschrijft de evolutie, de bouw en fysiologie, hun onderlinge gedrag en voortplanting, alsmede hun overlevingsstrategieën en jachtmethodes.
Tevens komt uitvoerig de relatie tussen mens en haai aan bod: mythen en legenden, voorzorgsmaatregelen, toerisme en soortbescherming.


Allermooiste boeken – Het allermooiste boek over haaien

‘Het allermooiste boek over haaien’ is een prachtig groot cadeauboek met 36 bekende en minder bekende haaien, van de kust tot de diepzee. In dit informatieve kinderboek staan haaien in alle soorten en maten, van groot en stoer tot klein en stiekem best een beetje schattig. Van bekende zeemonsters als de grote witte haai tot minder bekende haaien zoals de stierhaai, en van de grote walvishaai tot de lenige zwartpunthaai, alles komt voorbij.

De hyperrealistische illustraties lenen zich er uitstekend voor om deze mysterieuze jagers uit de zee van dichtbij te kunnen bekijken, en je vindt op elke pagina van dit stoere kinderboek leuke en interessante feiten en weetjes. ‘Het allermooiste boek over haaien’ is een onderdeel van de opvallende non fictie-boekenserie over de coolste, stoerste, mooiste en meest bijzondere dieren op onze planeet.


Insiders – Haaien

Insiders Haaien bevat alles wat je over haaien wilt weten. Naast Insiders Haaien zijn er nog veel meer boeken in deze serie. Deze serie brengt alle favoriete onderwerpen op een verfrissende, moderne manier. Het indrukwekkende artwork, dat gecreëerd wordt met behulp van de modernste technologie, en de opvallende computerillustraties geven een duidelijk en realistisch beeld.


Haaien

Haaien hebben alle oceanen van de wereld veroverd. Er zijn momenteel 350 soorten bekend, maar er zijn waarschijnlijk nog meer. Deze grote verscheidenheid is het resultaat van een evolutie die zo’n 250 miljoen jaar geleden begon. In dit boek wordt hun geschiedenis verteld en wordt een compleet beeld geschetst van-deze bijzondere wezens met hun verschillende eigenschappen en levensstijlen. De vele fraaie foto’s tonen dit dier in al zijn facetten.


Haaien – Vanaf de oertijd tot nu

Haaien zijn bij het grote publiek bijna net zo populair als dinosaurussen. Het zijn dan ook fascinerende dieren. Dit boek biedt je de volledige evolutie van deze diergroep – van 400 miljoen jaar terug tot tegenwoordig. ‘Vliegende’ haaien, haaien met borstels op hun rug, met enterhaken op hun kop of met een cirkelzaag in hun bek.

Je komt creaturen tegen met een ongelooflijk bizar uiterlijk. Verder zet de auteur een aantal zogenaamde feiten op de helling: nee, haaien zijn geen ‘levende fossielen’ die sinds de oertijd nauwelijks veranderd zijn. En nee, haaien zijn lang niet allemaal van die bloeddorstige en moorddadige geweldenaren. Sommige uitgestorven soorten hadden niet eens tanden…

Auteur en tekenaar leveren sterke staaltjes waar je versteld van staat. Neem bijvoorbeeld de soort Carcharocles megalodon, de grootste haai die ooit geleefd heeft. In de kaken van dat beest steken tanden van wel 17 centimeter, als forse vleesmessen.

Met ruim 150 originele beeldreconstructies en tekeningen, en geschreven door een uiterst deskundige insider op dit gebied vormt dit boek een schitterende reis door de tijd voor iedereen met een fascinatie voor verdwenen werelden en de evolutie van het leven.


Alles wat je weet over haaien is fout!

Weet jij alles wat er over haaien te weten valt?

  • Haaien zien er allemaal hetzelfde uit
  • Haaien bestuderen is gevaarlijk
  • De wereld heeft geen haaien nodig

Dit boek bewijst dat je het FOUT hebt! Haaien zijn niet allemaal gigantische, koudbloedige monsters die graag mensen eten. Maar maak je geen zorgen, zelfs de experts kunnen niet altijd gelijk hebben…

Laten we de waarheid ontdekken! Van angstaanjagende tanden tot briljante hersenkracht: dit ingenieuze boek staat vol met zoveel onderwaterwonderen dat je al snel een échte haaienexpert bent.


Man & Haai

Haaien zoals je ze nog nooit zag ‘Ik ben geen wetenschapper, geen kunstenaar, geen schrijver. Mijn enige verdienste is dat ik in het water gesprongen ben, mijn angsten heb overwonnen en mijn leven in handen heb genomen.’


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten