|

De top 7 van de beste boeken over vliegvissen 2023

Vliegvissen is een tak van hengelsport / vissen waarbij gebruikgemaakt wordt van het gewicht van de lijn om het aas te werpen. Het aas bestaat meestal uit een haak waaraan veertjes en of haartjes op een speciale wijze zijn gebonden. Het aas en de manier van het laten bewegen van het aas heeft overeenkomsten met de aanwezige prooidieren.

Meer over vliegvissen lees je in de 7 boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast de boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek waaronder de waardering en de recensies. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Compleet Handboek Vliegvissen

Vliegvissen is een kunst. Met als ultiem doel de mooiste vissen te vangen meet de beoefenaar van deze sport zijn inzicht, kracht en behendigheid met de natuur.

Dit boek helpt u de uitdaging aan te gaan. Het is de meest complete gids voor het vliegvissen in zoet en zout water waar ook ter wereld. Het bevat een schat aan praktische informatie en inspirerende lectuur voor iedere liefhebber van deze unieke sport. Alle belangrijke technieken en vaardigheden, uitgelegd door vliegvissers van wereldnaam. Meer dan 100 zoet- en zoutwatervissen in detail beschreven: uiterlijke kenmerken, verspreiding, eetgewoontes en leefomgeving.

Alle nodige informatie over het -voedsel en de vliegen, verduidelijkt met meer dan 100 imitaties. Inzicht in de levenscycli en het gedrag van zowel de vissen als hun prooi, verklaard door vliegvisexperts. Een uitgebreid overzicht van de beste vliegvisgebieden ter wereld. Met prachtige foto’s, uitgewerkte tekeningen en overzichtelijke kaarten.


Vliegen, Vissen En Kunstvliegen

Vliegen, Vissen en Kunstvliegen, geschreven door Paul Blokdijk, is alweer het vierde boek in de reeks die de Vereniging Nederlandse Vliegvissers zijn leden en ook andere geïnteresseerden aanbiedt, een interessant boek over het onderwaterleven, mogelijke imitaties voor de vliegbinder en daarbij horende vistechnieken, iets wat elke vliegvisser en -binder zou moeten weten.


Vliegvis- en vliegbindtrucjes

Vliegvis- en vliegbindtrucjes. Dit boek is een verzameling van ideeën en tips die nuttig kunnen zijn voor vliegbinders. Vooral degenen die de eerste stappen hebben gezet op het pad van vliegbinden, zullen hier veel aan hebben. Het is echter zeker niet ondenkbaar dat ook de gevorderden uit dit boek nuttige tips kunnen halen.


Vliegvissen In De Lage Landen

Keurigvliegvissen in de lage landen ook informatie over het vliegvissen in Belgie, Denemarken, Zweden,Duitsland etc


Dubbelhandig vliegvissen met zinkende- lijnen en tips

Vissen met zinkende lijnen wordt nog veelal beschouwd als een specialiteit of gezien als een aanvulling op het bestaande assortiment. Drijvende WF Spey-lijnen en shooting heads hebben een algemene populariteit verkregen door het comfortabele werpen. De “drijvende” wordt doorgaans gezien als de standaard uitrusting.

Echter, al vele jaren pleiten bekende visgidsen voor “de zinkende” omdat zalm en forel niet altijd naar de oppervlakte zullen stijgen maar eerder grotere diepten prefereren. Feitelijk zou een zinkend assortiment als de standaard moeten worden gezien. Technische aspecten, hoe lijnen zinken, lijnsoorten en zo meer worden uitgebreid onder de loep genomen. Als aanvulling op het boek “Spey casting – handboek voor dubbelhandig vliegvissen” zou deze uitgebreide en inzichtelijke behandeling van deze materie ook de enkelhandige vliegvisser van dienst kunnen zijn.

Tijdens de boekpresentaties van Dubbelhandig vliegvissen met zinkende- lijnen en tips De diepte waarop we vissen en hoe ze te gebruiken, kunnen er exemplaren van het boek worden besteld bij de auteur.


Waarom vliegvissen

Jan Veenhuysen vertelt op meeslepende wijze over de meest sublieme momenten tijdens het vliegvissen. Hij voert u mee naar vele Europese stekken . Vol praktische tips. De auteur besluit zijn boek met een zeer persoonlijk gekleurd vliegvissers-ABC en ook daarin verstrengelen zich praktijk en vliegvissersfilosofie op onnavolgbare wijze…


Vliegvissen nieuwe stijl

Ongeveer vijfendertig jaar geleden wierp Schreiner voor het eerst een klein zwart vliegje in het water, met de bedoeling er een vis mee te vangen. Het lukte en die eerste ruisvoorn. een visje dat maar net de wettelijke maat haalde, legde de basis voor een nieuwe, machtige tak van sportvisserij waaraan hij tot op de dag van vandaag verslaafd is.

Schreiner deed. mondiaal gezien. natuurlijk niets nieuws of opzienbarends: eeuwen geleden waren er al vissers die met imitaties van insecten vissen trachtten te vangen, maar voor hem. en voor bijna geheel Nederland, was het toen zeer nieuw. Schreiner stelde zich met behulp van allerhande lectuur op de hoogte van deze tak van sport, maar langzaam aan groeide bij hem de overtuiging dat Nederland anders was dan de landen waarover werd geschreven en dat de visserij daarom ook anders moest zijn.

Stap voor stap – en in de loop van vele duizenden visuren – groeide hij langzaam maar zeker naar een Nederlandse visserij toe; een visserij met vliegen gericht op Nederlandse vissoorten, op Nederlandse omstandigheden, naar Nederlandse normen en maatstaven en aan de hand van een Nederlandse mentaliteit.

Schreiner toont aan dat wij, u en hij weldegelijk een eigen gezicht kunnen bezitten op dat gebied en een eigen identiteit. Hij toont aan wat voor kansen op vangen er in Nederland liggen en welke wegen men moet gaan om die vangsten te realiseren, hij predikt voornamelijk een sterke vereenvoudiging en daardoor een nieuwe stijl, met behoud van alle voorname eigenschappen en sportieve aspecten. Hij doet dat aan de hand van een grote ervaring en met de intentie u net zoveel van deze visserij te laten genieten als hij het doet.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *