|

De top 7 van de beste boeken om Blokfluit te leren spelen 2023

De blokfluit is vaak één van de eerste instrumenten die kinderen krijgen, het word daarom ook vaak gezien als kindermuziekinstrument, maar dat is zeker niet het geval. De blokfluit is een prachtig muziekinstrument en uitdagend genoeg voor volwassenen.

Maar hoe leer je nu blokfluit spelen, door veel te oefenen, maar een beetje theorie en tips zijn zeker aanbevolen. De boeken op deze pagina kunnen je hierbij zeker helpen. Om je een goed beeld te geven van de boeken om blokfluit spelen te leren of te verbeteren, heb ik naast een uitgebreide boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

MuziekMuziek

Blokfluit, dat is leuk! 1

Met de blokfluitboeken van Tom Stone gaat blokfluit leren spelenderwijs. Met behulp van duidelijke uitleg, leuke oefeningen, bekende liedjes en grappige spelletjes maakt Tom Stone van blokfluiten een feest. De liedjes uit deze methode vind je gratis op You Tube! Meespelen met bijv. gitaar of keyboard is ook mogelijk omdat bij alle liedjes akkoordsymbolen staan.


Blokfluit Starter deel 1

Buskens Blokfluit Starter deel 1 met cd is een populaire lesmethode, die de jonge, beginnende leerling op een eenvoudige manier de techniek van het blokfluit spelen bijbrengt. Tevens wordt het gehoor en gevoel voor ritme ontwikkeld. De auteurs Noortje Buskens en Gil Masters willen met deze leerwijze de blokfluit uit het stoffige hoekje halen en tot een hip instrument maken. Dit wordt ingevuld met een ruim aanbod aan speelmateriaal met moderne arrangementen in vele verschillende muziekstijlen.

Buskens Blokfluit Starter deel 1 met cd laat de kinderen niet alleen klassieke muziekstukken spelen, maar ook pop, folk en swing. Op de cd staat de orkestbegeleiding. Dit maakt het oefenen nog leuker. Door de orkestbegeleiding zijn de jonge leerlingen in staat om ritme te houden. Bovendien klinken de eenvoudige stukjes hierdoor al snel heel mooi. Boven de notenbalken staan akkoordsymbolen vermeld, zodat er ook de mogelijkheid van live-begeleiding is.

Buskens Blokfluit Starter deel 1 met cd stimuleert de jeugdige blokfluitisten om goede studieresultaten te behalen, mét maximaal speelplezier. Het is een complete lesmethode voor het leren spelen op blokfluit. Bestel Buskens Blokfluit Starter deel 1 met cd bij Broekmans & Van Poppel.


Blokfluit, dat is leuk! 2

Met de blokfluitboeken van Tom Stone gaat blokfluit leren spelenderwijs. Met behulp van duidelijke uitleg, leuke oefeningen, bekende liedjes en grappige spelletjes maakt Tom Stone van blokfluiten een feest. De liedjes uit deze methode vind je gratis op You Tube! Meespelen met bijv. gitaar of keyboard is ook mogelijk omdat bij alle liedjes akkoordsymbolen staan.


Speel Blokfluit Direct

Welkom bij SPEEL BLOKFLUIT! DIRECT! Hiermee leg je de basis voor het spelen in iedere stijl, van rock tot blues en van jazz tot klassiek. Welke smaak je op muziekgebied ook hebt, SPEEL BLOKFLUIT! DIRECT! zorgt voor een goed begin. Docent op CD 64 demo tracks. 32 pag.


34 WELL-KNOWN CLASSICS voor sopraanblokfluit

42 pagina’s met audiobegeleiding. Speeltijd ruim een uur! Het meest uitgebreide verzamelalbum van de bekendste en meest geliefde klassieke stukken waaronder: Het Zwanenmeer, De Parelvissers, De Notenkraker, Sheherazade en Midzomernachtsdroom. Alle stukken zijn technisch met elkaar in evenwicht en staan in volgorde van moeilijkheidsgraad. Speciaal gearrangeerd voor sopraanblokfluit. De stukken staan dan ook in de voor sopraanblokfluit het prettigst te spelen toonsoorten. Geschikt voor iedereen die langer dan één of twee jaar speelt.


Blokfluit voor Kinderen Boek 1

Een zorgvuldig opgebouwde, stap voor stap uitgespreide leermethode voor kinderen, met eenvoudige arrangementen van populaire kinderliedjes. Introduceert vijf noten voor de linkerhand. Volledig geïllustreerd met mooie kleurplaatjes.


METHODE VAN DE 21ste EEUW voor sopraanblokfluit,

Blokfluitspelen is een avontuur, want als je dit boek openslaat en de audiobegeleiding aanzet kom je onder meer in aanraking met een ochtend in het sprookjesbos, bromvliegen, een riddertoernooi en een lachende heks.

Deze thema’s worden afgewisseld met bekende stukken zoals: Schipper mag ik overvaren, Ode an die Freude, Musette van J.S. Bach, enz.

Daarnaast worden ook relaties gelegd met muziek uit andere landen. Bijvoorbeeld: Chinese nachtegaal, Russisch klaaglied en China rock.

De methode bestaat deels uit duetten. De tweede stem is gelijkwaardig aan de eerste stem en volgt eveneens de methodische ontwikkeling.

De oefeningen zijn verwerkt in de speelstukken.

  • Akkoordsymbolen staan er ook bij.
  • Voor 1ste jaars leerlingen.
  • 49 speelstukken met audiobegeleiding, 42 pagina’s.

MuziekMuziek

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *