|

De top 10 van de beste boeken met salades 2024

Salades werden vroeger vaak als bijgerecht of als groente geserveerd naast de aardappelen en het vlees. Tegenwoordig is de salade als (hoofd) gerecht niet meer weg te denken, en niet alleen als maaltijdsalade voor het diner, maar voor de lunch en zelfs het ontbijt misstaat de salade niet.

Salades zijn niet alleen lekker, maar in de meeste gevallen ook makkelijk te maken, gezond en kunnen heerlijk fris zijn. Een salade hoeft echt niet meer saai of eentonig te zijn, dit laten de 10 boeken die ik geselecteerd hebt voor deze pagina ook goed zien.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Het Laatste Tafeltje

Sla, easy salades

In SLA Easy vind je toegankelijke, lekkere salades die je dagelijks snel kunt maken. Dit kookboek van saladebar SLA, met recepten van Ida de Haart, geeft inspiratie voor gezonde en makkelijke gerechten.

Snelle salades voor elke dag is het eerste deel van de toegankelijke serie SLA Easy, met de beste saladerecepten van SLA. De hippe saladebar SLA (op social media te vinden als ilovesla) is hard op weg heel Nederland te veroveren, met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem.

Eerder verscheen het kookboek met recepten SLA: een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten.


Sensationele salades

‘Dit is een prachtig boek! Peter is meester in een zeer moeilijke kunst: het maken van innovatieve gerechten die ook nog eens tongstrelend zijn.’ Ottolenghi

Chef Peter Gordon’s salades met groente, granen, kaas, vlees of vis zijn stuk voor stuk een feest voor de zintuigen.

De perfecte combinaties van smaken en texturen zorgen voor verrassende smaaksensaties: zacht gaat samen met knapperig, zoet legt het accent op friszuur en pittig benadrukt zoet. Voor elke gelegenheid, stemming en ieder seizoen is er een sensationele salade: van lichte lunchsalades tot complete maaltijdsalades.

Probeer de rode salade met paprika, biet, granaatappel en sesamzaad, de linzen-quinoasalade met geroosterde druiven, tomaat, munt en basilicum of de salade van sashimi, komkommer en gember met yoghurt en amandel.


Salade – 100 recepten voor eenvoudige salades & dressings

Salades zijn enorm veelzijdig. Er kunnen eindeloos veel ingrediënten in!

Malse slablaadjes, natuurlijk, maar ook groenten, granen, pasta en rijst, peulvruchten, fruit en verse kruiden. Aangevuld met vlees, kip, vis, kaas of een eitje. Voor elk moment is er een salade. Lichter als lunch of juist voedzamer voor de avondmaaltijd.

Fris en luchtig in de zomer, steviger in de winter. Van de klassieke caesar salade en spinaziesalade met kokoskip tot salade met gefrituurd ei, Romeinse sla met buikspek en dumplingsalade.

En niet te vergeten zijn er veel simpele dressings, toppings, mozzarellabrood en meer voor erbij.


Super salade

Van frisse, zomerse salades tot stevige, winterse kommen: in ‘Super salade’ vind je genoeg inspiratie voor maaltijden waarin de heerlijkste groenten en kruiden centraal staan.

Met deze 60 verrassende recepten maak je van salades een doordeweekse feestmaaltijd, het hele jaar door.

In het voorjaar is een salade van meloen en komkommer met geitenkaas, pistache en munt een heerlijk gerecht.

’s Zomers is gebraden rundvlees met ananasrijst en chili in een uitgeholde ananas een gegarandeerde showstopper.

In de herfst warm je je aan een paddenstoelen-ricottasalade met warme peer.

“s winters geniet je van de aardse smaken van bloemkool met puylinzen, tahini en kurkuma. Het enige saladeboek met echt grote maaltijdsalades en salades om te delen.


Kookbijbels – Saladebijbel

Saladebijbel is hét naslagwerk voor elke saladeliefhebber

Saladebijbel, want salade is zoveel meer dan een blaadje sla met een beetje olie en azijn. In deze kookbijbel vind je natuurlijk alle klassiekers, maar ook verrassende, eigentijdse salades.

Van pompoen met pit in de herfst tot klassieke komkommersalade in de zomer.

Voor elk seizoen ruim 50 recepten met vis-, vlees-, en vega variaties én suggesties voor de stevige trek. De recepten zijn ingedeeld per seizoen om zo het hele jaar borden vol inspiratie te geven. Ook worden de basisbeginselen zoals het maken van krokante croutons, een kloppende dressing en simpele snijtechnieken helder uitgelegd.

Kortom, zowel voor de vlug-klaar-kok als de doorgewinterde chef hét boek om in de keuken te hebben.


Maaltijdsalades – Sophie Dupuis-Gaulie

en maaltijdsalade is een prima idee als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Een goede maaltijdsalade bevat verse groenten, vitamines, eiwitten, vetten en smaakmakers.

In dit boek vind je 100 overheerlijke recepten voor alle seizoenen. In de lente kun je denken aan een lekkere poké bowl of een salade met kip tandoori en broccoli. Ingrediënten voor een zomerse salade zijn onder andere mozzarella, tomaten en perziken. De herfst biedt ook volop mogelijkheden, b.v. voor een mesclunsalade met gegrilde ravioli en noten of een Indische wittekoolsalade. En dan de winter… Wat te denken van een bulgurrijstschotel met wintergroenten?

Maaltijdsalades biedt volop inspiratie voor salades met groenten en fruit, met of zonder vlees, vis of kip.


500 salades

Als u van snelle, gezonde en verse voeding houdt, is dit handboek vol koude of warme salades, salades als bijgerecht of als hoofdmaaltijd, pikante of romige salades, absoluut een must.

Als u ontdekt dat u altijd weer dezelfde salades maakt en nieuwe inspiratie nodig hebt, biedt 500 salades u talloze recepten waarin heerlijk ingrediënten worden gecombineerd.

Deze verleidelijke, uiteenlopende warme en koude salades zijn geschikt in ieder seizoen als lichte lunch, als hoofdmaaltijd of als bijgerecht.

In deze verrukkelijke saladerecepten worden heerlijke smaken gecombineerd, bijvoorbeeld pikante kip en mango’s met een pittige dressing, of broccoli en bloemkool met roquefort.

Uit 500 klassieke en eigentijdse recepten zult u altijd de juiste salade kunnen kiezen, zodat u slechts dit ene saladehandboek nodig hebt.


de Saladebijbel

Een presentatie van eindeloos veel salades, van voor- en bijgerechten tot indrukwekkende maaltijdsalades, met vlees, vis en vegetarische opties en meer dan vijfhonderd kleurenfoto’s. Salades voor elk seizoen, elke gang en elke gelegenheid – van warme, voedzame maaltijdsalades tot eenvoudige bijgerechten en lekkere combinaties voor een dinertje in de buitenlucht.

Extra informatie in de vorm van tips en variaties, om het beste uit ingrediënten te halen en eenvoudige technieken te leren gebruiken. De recepten worden in stap-voor-stap-instructies uitgelegd en geïllustreerd met prachtige kleurenfoto’s die inspireren en instrueren.

Elk recept is voorzien van overzichtelijke voedingswaarden – van het aantal calorieën tot de hoeveelheid vet, cholesterol, koolhydraten, suiker en eiwitten.


Frisse Salades

Of je nu een salade als hoofdgerecht eet of als bijgerecht, tijdens de lunch of als diner, een frisse salade is een goede toevoeging aan je eetpatroon. Daarom hebben we de vijftig vrolijkste recepten voor je op een rijtje gezet. Van een klassieker als de Ceasar-salade tot een funky bord met Peruaanse ceviche, van een Hongaarse draadjesvleessalade tot rauwe pad thai.


50x lunchen zonder brood

Lunchen zonder brood was nog nooit zo makkelijk.

Uitgekeken op die eeuwige boterham tijdens de lunch? Of wil je meer groenten eten op een dag? Met dit boek maak je in slechts 10 minuten een lekkere lunch zonder brood! De verse en kleurrijke salades zijn ideaal voor thuis, onderweg en op kantoor. De 50 recepten zijn simpel en verrassend en zitten boordevol gezonde ingrediënten. Zo wordt lunchen behalve lekker, ook gezond!

Jennifer & Sven zijn de oprichters van de populaire website voedzaamensnel.nl. Eerder schreven ze Het Groene Smoothie Boek, Gezond Leven doe je zo! en De 100 populairste recepten.
“Het leuke aan dit boek vind ik de tips die de auteurs geven. Welk eetgerei je bijvoorbeeld mee moet nemen als je de salade op je werk maakt, maar ook de alternatieven voor als je een ingrediënt niet lust of als het bijna niet te krijgen is door het jaargetijde.’ – Gezondheid&Co


Het Laatste Tafeltje

Vergelijkbare berichten