|

De top 7 van de beste boeken om Pools te leren 2023

Het Pools is een West-Slavische taal in totaal spreken er ruim ongeveer 40 miljoen mensen de Poolse taal. De meeste sprekers van de Poolse taal wonen in Polen. Omdat er ook grote groepen Polen naar andere landen zijn vertrokken voor bijvoorbeeld werk, word er ook in andere landen wel Pools gesproken, maar vaak alleen onderling. Ook in Nederland zijn vele Polen woonachtig, in 2019 werd er geschat dat er een half miljoen Polen in Nederland wonen en werken.

Heb jij bijvoorbeeld Poolse collega´s, buren, vrienden of kennissen. dan kan het een reden zijn om Pools te leren, maar ook i.v.m. werk, vakantie of een andere reden. De boeken op deze pagina helpen je bij het leren van de Poolse taal.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het boek. Denk hierbij aan de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Gemakkelijk Pools de eerste stap

Gemakkelijk Pools de eerste stap is een cursus voor Nederlandstaligen, die heel snel in het Pools willen communiceren. De grammatica is kort en concreet bewerkt dus een paar voorbeelden en heel weinig theorie. Verder is de grammatische stof in de oefeningen verwerkt.

Hans de Rijker is een Nederlander en een van de personages van het tekstgedeelte. Hij is in Polen voor zaken. Hans is Pools aan het leren. Hij leert de Poolse vrouw – Justyna Warska kennen.
Kasia – de dochter van Justyna Warska en Martin – de zoon van Hans komen ook in gesprekken voor.

Dankzij de leuke en spontane teksten kunnen de gebruikers van dit boek leren:

 • Kennis maken met Poolse mensen,
 • Alledaagse situaties beleven,
 • Iets over zichzelf en eigen familie vertellen.

“Laten we praten”( vaste rubriek in dit boek ) schiet te hulp bij conversaties. Er zijn uitdrukkingen aangegeven en hele zinnen met antwoorden, die iedereen kan gebruiken bij een gesprek.
Op de bijbehorende audio opnames is de uitspraak van de dialogen en de uitdrukkingen te horen. Er zijn ook uitspraakoefeningen van de Poolse klinkers en de medeklinkers.


Ik leer Pools

140 essentiële woorden en uitdrukkingen, 300 gemeenschappelijke uitdrukkingen, de 100 meest voorkomende werkwoorden, de 1000 essentiële woorden. Pools (polski) is een West-Slavische taal die voornamelijk in Polen wordt gesproken en de moedertaal van de Polen is. Pools is de officiële taal van Polen.

Er zijn meer dan 50 miljoen sprekers in de Poolse taal over de hele wereld. Onze leermethode: we hebben honderden sleutelzinnen en -woorden geselecteerd. Al tientallen jaren is herhaling op gebleken een effectieve leermethode te zijn. Het uiteindelijke doel is om een voldoende niveau in een taal te bereiken om eenvoudige gesprekken te hebben, eenvoudige uitwisselingen te begrijpen, te overleven in situaties van het dagelijks leven.


ANWB taalgids – Pools

ANWB Taalgids Pools
Maak je tijdens je vakantie in Polen verstaanbaar en leer de basis van de taal met de compacte ANWB Taalgids Pools!

Het Pools valt net als het Nederlands onder de Indo-Germaanse taalgroep. Toch verschillen de twee talen behoorlijk. Dat komt onder andere door de zeven naamvallen en verbuigingen in het Pools. Met de ANWB Taalgids Pools op zak wordt communiceren in Polen een stuk gemakkelijker.

In de gids komen woorden en uitdrukkingen in de volgende categorieën aan bod: Algemene uitdrukkingen, aan de grens, op de weg, openbaar vervoer, tanken & pech, overnachten, uitgaan, medische hulp, winkelen, toerisme. De woorden en uitdrukkingen zijn weergegeven in Nederlands-Pools en Pools-Nederlands. De uitspraak wordt fonetisch weergegeven.


Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands – Pools

Leer een taal door middel van beelden!

Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands / Pools

Leer een taal door middel van beelden!
Beelden helpen enorm bij het onthouden van de woordenschat. Ze bieden je direct houvast en maken het leren leuker en makkelijker!

Dit Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands / Pools bestaat uit:

 • Dertien thematische hoofdstukken (o.a. Thuis, Onderweg, Eten en drinken, Opleiding en beroep, Getallen en maten)
 • Een hoofdstuk met typisch Poolse gerechten, feestdagen, enz.
 • Een lijst met handige zinnen
 • Een overzicht van werkwoorden en hun vertaling

Het boek staat vol met afbeeldingen van staat vol met afbeeldingen van dingen die je in het dagelijks leven, op school en op vakantie tegenkomt, met het Nederlandse woord en de Poolse vertaling. Je breidt zo op een speelse manier je woordenschat uit.

 • Meer dan 12.500 woorden verbeeld in 3.000 fullcolourafbeeldingen
 • Met de essentiële woordenschat voor dagelijks gebruik
 • Dubbel register: zoek een woord op in het Nederlands of in het Pools
 • Zakformaat: handig om mee te nemen op vakantie

Leer Pools (taalcursus voor beginners)

Leer de belangrijkste uitdrukkingen in het Pools voor je vakantie of zakenreis. Je kunt naar deze audio luisteren in de trein, op werk, of voor het slapengaan, om alle belangrijke zinnen te leren die je nodig zult hebben tijdens je reizen. Oefen 20 minuten per dag, en in korte tijd zul je goed Pools kunnen spreken – in een hotel, restaurant, of tijdens het winkelen.

Je leert hoe je woorden en zinnen als ‘Hallo’ in het Pools kunt zeggen, of hoe je getallen (één, twee, drie tot tien) correct kunt uitspreken. En beetje bij beetje word je geïntroduceerd tot veelgebruikte zinnen. Zo zul je in staat zijn om in het Pools te communiceren. Met deze taalcursus ben je klaar voor de belangrijkste situaties die je op vakantie, in het dagelijks leven en op het werk zult tegenkomen. Er is geen voorkennis of extra lesboek nodig.


Thematische woordenschat Nederlands-Pools – 9000 woorden

T&P BOOKS WOORDENLIJSTEN

zijn bedoeld om u te helpen vreemde woorden te leren, te onthouden, en te bestuderen. De woordenschat bevat meer dan 9000 veel gebruikte woorden die thematisch geordend zijn.

DIT WOORDENBOEK BEVAT 256 ONDERWERPEN ZOALS:

basisconcepten, getallen, kleuren, maanden, seizoenen, meeteenheden, kleding en accessoires, eten & voeding, restaurant, familieleden, verwanten, karakter, gevoelens, emoties, ziekten, stad, dorp, bezienswaardigheden, winkelen, geld, huis, thuis, kantoor, werken op kantoor, import & export, marketing, werk zoeken, sport, onderwijs, computer, internet, gereedschap, natuur, landen, nationaliteiten en meer …

BIJZONDERE KENMERKEN VAN DE WOORDENSCHAT:

de woorden zijn gerangschikt naar hun betekenis, niet volgens alfabet, de woorden worden weergegeven in drie kolommen om bestudering en zelftesten te vergemakkelijken, woorden in groepen worden verdeeld in kleine blokken om het leerproces te vergemakkelijken, de woordenschat biedt een handige en eenvoudige beschrijving van elk buitenlands woord.

DEZE T&P BOOKS WOORDENSCHAT:

Is aanbevolen als aanvulling bij iedere taalcursus; geschiktvoor de beginnende en gevorderde student; is handig voor dagelijks gebruik, bestudering en zelftesten.


opSTAP Pools

opSTAP Pools is een praktische (vakantie)cursus. Met behulp van dit boek en het online materiaal maken de cursisten op een ongecompliceerde manier kennis met de Poolse taal. Dankzij de bondige, maar systematische uitleg van de grammatica biedt het boek snel inzicht in de structuur van het Pools. Hierdoor kunnen cursisten algauw eenvoudige zinnen formuleren. Het boek bevat tien lessen met dialogen, grammatica, vocabulaire en oefeningen. Daarnaast wordt in elke les beknopte informatie gegeven over het land en de cultuur, bijvoorbeeld over begroeten en de Poolse keuken.

Verder bevat het boek een Pools-Nederlandse woordenlijst en een overzicht van de basisgrammatica. De antwoorden op de oefeningen zijn te vinden op de website. Hierdoor is deze cursus geschikt voor gebruik door groepen onder begeleiding van een docent, maar ook voor zelfstudie. Wie zich met deze cursus voorbereidt op een reis naar Polen, zal zich daar goed kunnen redden in alledaagse situaties. Powodzenia! Succes! Je kunt aan de slag met het online studiemateriaal bij dit boek. www.coutinho.nl/opstappools o audio o antwoorden.

Drs. Hanna ’t Hart-Waślicka was beëdigd vertaler. Tot haar overlijden in 2013 was ze een gedreven taal- en cultuurdocent Pools, Russisch en NT2. Ze werkte onder meer voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam, voor het ROC in Utrecht en als zelfstandige voor managers en diplomaten.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *