|

De top 8 van de beste boeken over schapen en geiten 2023

Geiten en Schapen horen bij de boerderij. Als er aan dieren van de boerderij gedacht wordt, denken de meeste mensen aan varkens, koeien en kippen. Maar het schaap en de geit horen er zeker bij. Het schaap bijvoorbeeld geeft wol, zijn uitstekende grazers, maar kunnen ook melk geven. De Geit is ook zeer nuttig dier en levert ook nog eens melk waar naast melk ook heerlijk andere producten van gemaakt kan worden denk maar eens aan de kazen. Zowel zachte als harde kazen.

Op deze pagina vind je de beste boeken die over Schapen en Geiten gaan. Je vind hier boeken over de rassen, de eigenschappen, de mogelijkheden, maar ook hoe je het beste deze prachtdieren kunt houden. Kortom je leert met deze diverse boeken alles over de schaap en de geit.

De boeken worden uitgebreid omschreven, er is een foto van het boek en een link van Bol.com toegevoegd. Deze foto en link geven je meer informatie en een goed beeld over het boek. Wil je nog meer informatie of het boek kopen? Klik dan op de link, je vindt je naast extra informatie ook in veel gevallen recensies van de lezers.

Pets Place alles voor je dier

Schapen boeken.

Hieronder vind je de beste boeken over schapen van dit moment.

Schaapsignalen – praktijkgids voor diergericht schapen houden

‘Eén schaap is geen schaap’ Schapen zenden continu signalen uit en geven met deze signalen veel informatie over hun gezondheid, welzijn, voeding en gedrag. Voor iedere schapenhouder en hobbyhouder is het de kunst deze signalen op te vangen en er iets mee te doen.

Schaapsignalen is de ideale praktijkgids om beter naar gedrag, houding en fysieke kenmerken van groepen en individuele schapen te leren kijken. Omdat een schaap een echt kuddedier is, dient het altijd beoordeeld te worden in de context van de groep.

Het is belangrijk hierbij niet te snel conclusies te trekken, maar steeds opnieuw drie vragen te stellen: Wat zie ik? Hoe komt dit? Wat doe ik? Met deze kennis kun je vervolgens direct gerichte maatregelen nemen.

Weet je waaraan je een leverbotslak kunt herkennen? En dat de koperbehoefte per ras verschilt? Waaraan kun je zien of een schaap een kopervergiftiging of -gebrek heeft?

Op elke plaats en op elk moment zijn signalen op te vangen… Als je antenne er maar voor uitstaat. Met Schaapsignalen ontwikkel je deze antenne. Schaapsignalen is de eerste uitgave in de reeks Schaapsignalen©. Schaapsignalen© presenteert op toegankelijke wijze zeer praktische kennis van diergericht schapen houden.


Schapen in Nederland

In het boek “Schapen in Nederland” staan alle in Nederland voorkomende rassen, je verwacht het misschien niet maar Nederland heeft veel verschillende schapenrassen.

De indeling van het boek is heel duidelijk. Je krijg op de eerst pagina de rasbeschrijving van het schaap en op de andere pagina vind je een prachtige foto van het ras.

Het boek geeft je een inkijkje in de historie van de verschillende schapenrassen. Met een duidelijk informatie het is wel zo dat de informatie wel verschilt per ras. De ene ras heeft meer informatie dan het andere. Ondanks dit minpuntje is het een mooi naslagwerk als je alles over de Schapen wil weten die in Nederland voorkomen.


Schapen – Oorsprong En Historie Gedrag Rassen Voortplanting Huisvesting En Verzorging Wol Gezondheid

Schapen zijn multifunctioneel en erg waardevol voor de boer en de natuur. Ze produceren zowel wol als melk. Zijn schattig en aaibaar en niet onbelangrijk schapen zijn ook natuurlijk grasmaaiers. En kunnen ingezet worden voor de natuurbeheer.

Schapen zijn makkelijk dieren om te houden. Toch zijn er wel een aantal belangrijke aandachtspunten bij het houden van schapen. De voeding is erg belangrijk maar ook een schap moet één keer per jaar geschoren worden. Dit is een kunst die niet iedereen heel goed beheerst.

In Het boek schapen wordt vertelt hoe je het beste en verantwoordelijk met deze zachtaardige dieren om te kunt gaan. Zodat je hun gedrag en gewoontes ook kan respecteren.


Gezonde schapen – alles over voorkomen, herkennen en genezen van ziektes

Het boek “Gezonde Schapen” is een zeer praktisch boek over de meest voorkomende ziektes bij schapen. Dit is het meeste complete boek op dit moment over schapenziektes, het originele boek stamt uit 2008 maar is volledig geactualiseerd en uitgebreid met een aantal hoofdstukken, o.a. over het Schmallenbergvirus.

Gezonde Schapen omschrijft van iedere ziekte de symptomen, de behandeling en preventiemaatregelen.

Hoe herkent u de meest voorkomende ziektes? Hoe kunnen deze het beste worden voorkomen? En wat te doen bij constatering?

De maandkalender achterin het boek omvat praktische adviezen over de per maand uit te voeren (be)handelingen. Dit geeft iedere schapenhouder een praktisch overzicht en houvast gedurende het hele jaar. Het boek telt 176 pagina s.


Kijk Daar… Een Kudde Schapen!’ – geschiedenis van het Veluws Heideschaap, de schaapskooien, de herders en hun honden

Kijk daar…..een kudde schapen!
Van oudsher lopen er schapen op de Nederlandse heide. Vroeger was dit heel gewoon, maar in de vorige eeuw zijn veel kuddes verdwenen. Tegenwoordig zie je gelukkig weer meer schapen op de kuddes. Schapen op de kuddes wordt weer gezien als voordeel voor het beheer en onderhoud. Hierdoor is de kans toegenomen dat je op de heide hoort roepen:
‘Kijk daar….. een kudde schapen!’

De schrijfster van dit boek, Martine Otten, is zelf schaapherder bij de Rhedense schaapskudde en werkt al jaren met het Veluws Heideschaap. Vanuit deze ervaring en haar interesse in de geschiedenis van schaapskuddes in Nederland, ontstond het idee om een boek te schrijven over het leven van herders vroeger en nu.

Een zeer interessant boek over de schaapskuddes, de herder en alles wat er mee te maken heeft.

Geiten

Hieronder vind je de beste boeken over geiten van dit moment

Geitenoorsprong en historie, gedrag, rassen, voortplanting, huisvesting en verzorging, geitenmelk, gezondheid

Geiten houden is een leuke liefhebberij, Al weten deze ondeugende en vooral slimme dieren snel een gat te vinden in het hek, of knabbelen ze aan een boom wat jij niet wil hebben. . Dier eigen gedrag, gezondheid en welzijn zijn de uitgangspunten van deze praktijkgids Geiten.

Dit is een boek vol informatie over voeding, huisvesting en verzorging. Inclusief waardevolle informatie en tips voor het maken van boter, yoghurt en geitenkaas.

Geiten beschrijft tevens de populairste rassen en kleurslagen, ook van de dwerggeiten.


Geiten houden als liefhebberij – een praktisch boek voor het verzorgen, huisvesten, voeden en fokken van verschillende geitenrassen

Het boek Geiten houden als liefhebberij is het boek voor iedere geiten liefhebber en houder. Velen zijn veehouder in het diepst van zijn of haar gedachten. Om aan de behoefte tegemoet te komen aan voeden, fokken en verzorgen is een geit een ideale oplossing. Of liever gezegd: twee geiten, want een kuddedier behoort in een groepje.

Dit boek vertelt op onderhoudende toon over de huisvesting, de rantsoenen, gezondheid en ziekte, het gedrag en de verzorging van jonge en oude, mannelijke en vrouwelijke, melkgevende en droge, drachtige en guste geiten van verschillende rassen.

‘Geiten houden als liefhebberij” is een handleiding boordevol tips voor beginnende en gevorderde geitenliefhebbers. Met fraaie afbeeldingen in kleur en verklarende tekeningen.


Geiten houden

Geiten houden. Praktisch boekje voor iedereen die geiten houdt of overweegt te houden op een natuurlijke en verantwoorde wijze. Handzaam boek met alle informatie over rassen, eigenschappen, houderij en verzorging, voeding en huisvesting, gezondheidszorg en producten voor geiten. Met veel foto’s en tekeningen.


Pets Place alles voor je dier

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *