|

De top 10 van de beste boeken en reisgidsen over IJsland 2023

IJsland behoort tot de mooiste landen van Europa en de wereld. Dit komt mede door de vele natuurverschijnselen en de prachtige natuur die het land rijk is. Maar IJsland heeft ook een rijke geschiedenis.

In de 10 boeken die je vind in de top 10 van beste boeken over IJsland op deze pagina vind je naast de beste reisgidsen ook boeken over de geschiedenis en IJsland zelf. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft je veel extra informatie over het boek. Denk hierbij aan de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek over IJsland eenvoudig en snel bestellen.

IJsland wintervakanties van de gebaande paden met Voigt Travel

Dit is IJsland

IJsland staat bekend als ‘het land van vuur en ijs’, dankzij de machtige vulkanen en uitgestrekte gletsjers. Maar het indrukwekkende landschap is beslist niet de enige reden waarom het land al jaren voorkomt op de lijst van bestemmingen die je ooit gezien móet hebben. In dit boek vind je er nog veel meer.

Misschien heb je wel eens skyr gegeten en heb je Sigur Rós op je playlist staan, maar wat weet je nou echt van IJsland?

Nína Björk Jónsdóttir en Edda Magnus hebben de hoogtepunten van hun geboorteland voor je op een rijtje gezet, waaronder muziek, literatuur, natuur, culturele festivals, culinaire tradities en bijzondere winkels, zodat de rest van de wereld kan kennismaken met de bijzondere mix van traditionele Noordse wijsheden en moderne liberale opvattingen. Dit is IJsland biedt zo een uniek inkijkje in dit afgelegen en volstrekt unieke land.


ANWB Extra – Ijsland

ANWB Extra reisgids IJsland Beleef IJsland met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra IJsland! De ongerepte natuur is voor veel toeristen dé reden om naar IJsland af te reizen. Er is eigenlijk maar 1 hoofdweg. Deze leidt langs verlaten lavavelden, donderende watervallen en diepe fjorden. De ANWB Extra reisgids IJsland biedt naast veel praktische tips over vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Bezoek de musea in Reykjavík, pak de 4×4 naar de vulkaan Askja, of wandel langs meer Mývatn: een must see voor vogelliefhebbers. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.


Geschiedenis van IJsland

Wie aan IJsland denkt, denkt aan geisers, watervallen en natuur. Het is echter ook een land met een rijke geschiedenis. Dit boek vertelt de geschiedenis van IJsland vanaf de eerste bewoners tot en met 2019. Van de sagen tot de bankencrisis en de strijd voor onafhankelijkheid.Maak kennis met het land van ijs en vuur en ontdek hoe de IJslanders , tegen alle verwachtingen in, een succesvolle samenleving wisten op te bouwen.


Capitool Reisgidsen Top 10 – IJsland

Capitool Top 10 IJsland

– Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
– Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
– De schitterende foto’s brengen IJsland tot leven
– Compact formaat, ideaal om mee te nemen
– Diverse wandelroutes leiden je door het ruige en spectaculaire landschap van het eiland

Top 10 IJsland

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in IJsland te zien en te doen is, behandelen. Een mengeling van desolate vlakten, donderende watervallen, actieve vulkanen en imposante fjorden, wie wil er niet naar het meest ongerepte stukje Europa?

Top 10 IJsland bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat het eiland te bieden heeft. Zo zie je in een oogopslag waar je het beste het noorderlicht kunt zien, waar je kunt winkelen en welke 4WD-excursies de moeite waard zijn.

Deze Top 10-gids verdeelt het eiland in zeven gebieden:

– Reykjavik
– West-IJsland en Snaefellsnes
– De Westfjorden
– Noord-IJsland
– Oost-IJsland
– Zuid-IJsland
– Het binnenland

Het is heerlijk slenteren door het historische centrum van Reykjavik of dompel je onder in de surrealistische warmwaterbronnen van de Blue Lagoon. Geniet van verse zalm of kreeft in een restaurant aan zee, bedwing de Laugavegur-route tussen de warmwaterbronnen van Landmannalaugar en bewonder de diepblauwe ijsbergen rond Jökulsarlon.


IJsland: Kleine atlas voor hedonisten

De fjorden in het noordwesten, de woeste binnenlanden vol vulkanische resten en geisers, en de hoofdstad Reykjavík. Kaarten en lijstjes met hoogtepunten helpen je om niets te hoeven missen.

Auteur Bertrand Jouanne komt uit Frankrijk, maar woont al meer dan 25 jaar op IJsland. Hij neemt je mee naar de fjorden in het noordwesten, de woeste binnenlanden vol vulkanische resten en geisers, en de hoofdstad Reykjavík. Kaarten en lijstjes met hoogtepunten helpen je om niets te hoeven missen tijdens je bezoek. Uitleg over flora en fauna én de inspirerende fotografie door fotograaf Gunnar Freyr maken het boek compleet. De fotograaf woont in Denemarken, heeft IJslandse ouders en is verliefd op dit prachtige eiland.


Lannoo’s autoboek – IJsland

Lannoo’s autoboek – IJsland on the road is een praktische gids om de natuurwonderen van het land met de auto te verkennen. Het boek bevat uitgestippelde dagprogramma’s met informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg. Je kunt de voorgestelde routes overnemen of ze op een persoonlijke manier met elkaar combineren.


IJsland reisgids magazine 2023 + inclusief gratis app

Het onmisbare reisgids magazine voor wie naar IJsland reist. Bekende en minder bekende plekken, tips, reisverhalen, slaapplekken, natuur, hoogtepunten en geschiedenis. Incl. gratis mobiele app.

Geschreven door de ervaren reisgidsmakers en bestseller-auteurs van REiSREPORT.

In het kort

  • Compleet geactualiseerd
  • Voorbeeld reisroutes + gratis mobiele app voor onderweg
  • Hoogtepunten, slaapplekken, reisverhalen, praktische tips en nog veel meer
  • Bekende en onbekende plekken & regio’s
  • Mooi cadeau, ook voor jezelf

Geactualiseerde populaire reisgids

Start je reis naar IJsland, met het inhoudelijke reisgids magazine speciaal voor IJsland reizigers. Compleet geactualiseerd en boordevol voorbereidingstips, kaarten, uitvoerige reisverhalen en reportages van bekende alsook onbekende plekken. Het hele land en alles wat je moet weten bij elkaar, verrijkt met prachtige foto’s.

Ontdek de vele vulkanen, watervallen, ruige aardscheuren en indrukwekkende kloven langs routes per auto, te voet en zelfs per schip. In dit magazine reis je met ons mee het hele land door. Van de Westfjorden, tot het minder bezochte oosten, het schiereiland Snæfellsnes (ook wel Klein-IJsland genoemd) maar ook langs de prachtige plekken die je ontdekt via bekende routes als de Golden Cirle en de Diamond Circle.

De mooiste natuur

IJsland doet met sneeuw, ijs en gure wind zijn naam geregeld eer aan maar is het ook het land met de meeste actieve vulkanen ter wereld. De bijnaam “het land van vuur en ijs” is dan ook zeker treffend. Maar vergeet zeker de dieren niet. We nemen je naast tal van watervallen ook mee langs goede plekken om jan-van-genten, papegaaiduikers, zeehonden en walvissen te spotten. Alsook vele andere vogels en dieren die op IJsland een (tijdelijk) thuis hebben gevonden.

Reisgids, gratis app en video’s

Een luxe uitgave van het Nederlandse reisplatform REiSREPORT dat zowel los als in combinatie met de gratis mobiele app te gebruiken is. Bovendien stopt het niet bij de laatste bladzijde. Met de gratis app voor mobiel of tablet, vind je nog bijzondere extra’s. Zoals tientallen informatieve Nederlandstalige video’s. Kijk hiervoor zeker op www . reisreport . nl.


ANWB Ontdek reisgids – IJsland

ANWB Ontdek reisgids IJsland Verken IJsland op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids IJsland! Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals de geisers in Haukadalur en vulkaan Hekla niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en ga op zoek naar de elfjes in Bakkageroi, wandel over het rode strand Raudasandur of struin door de natuurlijke beeldentuin van Raufarhöfn. Deze reisgids biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je vakantie door IJsland.


Rother Wandelgidsen – IJsland

Wandelen in IJsland?

De Rother wandelgids IJsland telt maar liefst 55 wandelingen door dit ruige gebied van vuur en water. Van eenvoudige wandelingen tot zwaardere hoogtetochten voor de gevorderde wandelaar. De wandelroutes zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en informatieve hoogteprofielen.

Langs de ringweg naar de verste westelijke en oostelijke fjorden, in Þórsmörk, in Landmannalaugar en Skaftafell, in de Ásbyrgi en het Mývatn.

Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een inleiding waarin u informatie vindt over het gebied, de bezienswaardigheden, de recreatiemogelijkheden en eet- en slaapgelegenheid. De gedetailleerde wandelkaarten met hoogteprofielen zorgen voor een goed overzicht. Een uitstekende wandelgids om mee te nemen op uw vakantie naar IJsland.


Ijsland Ontploft

IJsland was eeuwenlang straatarm, de trotse bewoners leefden van visserij en landbouw. Totdat het land zich rond 2000 in een riskant avontuur stortte met als doel: het rijkste land ter wereld worden. Het liep uit op een ongekend fiasco. In oktober 2008 gingen drie grote IJslandse banken ten onder.

Anderhalf jaar later verscheen in IJsland een vuistdik rapport over de oorzaken van de crisis waar het land nog jaren mee zal worstelen. De samenvatting: de banken faalden, het systeem van toezicht faalde, de politiek faalde, de regering faalde, de media faalden en de ideologie van de ongereguleerde vrije markt faalde volkomen.

Maar IJsland is veel meer dan Icesave, het is een land van sagas, en vertellers, van popster Björk en van een unieke ongerepte natuur. En van vulkanen als de Eyjafjallajökull, die in het voorjaar van 2010 miljoenen tonnen as over Europa spuwde – ook die aspecten komen in dit boek aan de orde.

Jan Gerritsen was ruim 20 jaar redacteur bij NRC Handelsblad. Voor de krant was hij correspondent in Frankrijk en voor de Gemeenschappelijke Persdienst (GPD) werkte hij in Brussel. Sinds 2002 woont hij in IJsland.


IJsland wintervakanties van de gebaande paden met Voigt Travel

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *