|

De top 5 van de beste boeken over snoep / snoepgoed 2023

Niet alleen kinderen zijn gek op snoep, ook veel volwassenen hebben een favoriet snoepgoed. De keuze is groot als het om snoep en snoepgoed gaat. Bij de supermarkt is er vaak een heel groot schap gevuld met lolly´s, drop, zuurtjes, chocolade en nog veel meer. Het bijzonder aan snoep is dat wij het zelf niet tot nauwelijks maken. We zijn wel vaak druk met het bakken van taarten, cakes en koekjes, maar zelf snoep maken, daar branden we onze vingers niet aan.

Het ene snoepje is wel makkelijker te maken dan het andere, maar toch is snoep in het algemeen met een goede beschrijving en de juiste ingrediënten vrij makkelijk te maken. Vooral als je één van de 5 boeken uit onze top 5 over snoepgoed maken. De 5 boeken in de top 5 zijn heel divers en voegen allemaal iets toe.

Om je een goed beeld te geven heb ik naast de boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het boek. Via de link kun je het boek over snoepgoed ook eenvoudig en snel bestellen (kopen).

Snoep en zo

Snoep! Wie is er niet mee opgegroeid? Zelf snoep maken is, met of zonder kinderen, een geweldig leuk tijdverdrijf waar groot en klein van geniet!

Dit boek bevat 35 recepten om zelf snoep te maken. Spekjes, babbelaars, lollies, karamels en gomballen, het ene snoep is nog leuker om te maken dan het andere. Geniet van de heerlijke kokosspekjes, uw zelfgemaakte fudge of nougat. Of verras uw visite met chocotruffels uit eigen keuken.


Atelier Confiserie

Wat is er leuker en lekkerder dan zelf snoep maken? Atelier Confiserie is het perfecte handboek om zelf aan de slag te gaan. Maak je eigen drop, fondant, toffees, nougat, karamels, marsepein, lolly’s en chocoladerepen…

Hoe maak je een klassieke fondant en wat is het basisrecept voor marsepeinbereidingen? Leer tableren en het verschil tussen een ‘harde’ en ‘zachte kraak’. Waarom heb je voor het maken van meringues fijne kristalsuiker nodig en voor suikersiroop juist gewone kristalsuiker? ‘Atelier Confiserie’ geeft hierop antwoord: met stap voor stap uitleg van de technieken over de bereiding van gekookte en getrokken suiker en van tempereren, tableren en mouleren van chocolade.


Choco, noga & fudge

In dit boek onthult Sara Aasum Hultberg alle geheimen van de patissier, zodat je thuis de perfecte zelfgemaakte noga, karamel, fudge, toffee en chocoladebrokken kunt serveren.

Maak je eigen toffee en karamel in plaats van snoep uit de winkel. Neem als verjaardagscadeautje heerlijke Franse noga mee en presenteer chocoladetruffels met gekaramelliseerde noten bij de koffie. Maak je ijs helemaal af met witte chocoladebrokken met rood fruit & citroen en zelfgemaakte karamelsaus. Of maak klassieke toffee in een modern jasje. Dit boek bevat recepten voor zowel klassieke als moderne traktaties die gemaakt zijn van boter, suiker, slagroom, chocolade, noten en vruchten – allemaal puur natuur!


Snoep, bonbons & co

Lekkerbekken, opgelet! Deze snoepjes, bonbons, winegums en zoete lekkernijen met noten zijn heel eenvoudig zelf te maken. Ze vormen ware kunstwerkjes, zijn leuk om cadeau te doen – ze zijn gewoon onweerstaanbaar!

Van prikkelende bruissnoepjes, zachte roomcaramels en fraaie lavendeltruffels tot hemelse marshmallowpralines, frambozenblokjes, witte amandelnoga en cashewballetjes: dit boek bevat de beste recepten voor snoepkonten en zoetekauwen.


Zoet…

Dol op snoep? Kun je niet genoeg krijgen van chocolade? In Zoet… recepten met snoep vind je verrassende recepten met kleurige perendrups, marshmallows, chocoladerepen en andere onweerstaanbare zoetigheden.

Verwerk je lievelingssnoep in taarten, koekjes, toetjes en tussendoortjes – dat levert overheerlijke en feestelijke combinaties op: sticky toffee-pudding, Maltesertaart of een tosti met Snickers. Je kunt je snoep smelten, vermengen met andere ingredïenten of gebruiken als versiering. Niets is zo mooi als kleur van een gesmolten zuurtje…


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *