De top 7 van de beste kookboeken over cakes bakken 2024
Ben je een enthousiaste bakliefhebber en op zoek naar inspiratie voor het bakken van heerlijke cakes? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog ga ik de beste boeken bespreken die je kunt gebruiken om je cake-bakvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een beginnende bakker bent of een doorgewinterde cakebakker, deze boeken bevatten een schat aan recepten, tips en trucs om jouw bakavonturen te verbeteren en je familie en vrienden te verrassen met overheerlijke zelfgemaakte cakes.
Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het bakboek, via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.
Masterclass – Cakes
In Masterclass Cakes laat Rutger van den Broek aan de hand van 40 recepten zien dat je met cake oneindig kunt variëren. Met het winnen van de eerste editie van ‘Heel Holland bakt’, diverse bestsellers – waaronder Bakbijbel en Koekjesbijbel – en zijn veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl mag hij zichzelf gerust master van het bakken noemen. Dit keer geeft Rutger zijn meest favoriete cakerecepten prijs: van tijdloze klassiekers als bitterkoekjescake en marmercake tot fruitige recepten als frisse citroencake en olijfoliecake met mandarijn. Probeer ook zeker eens de gembercake met honing of de stroopwafeltulband. Masterclass Cakes biedt voor ieder wat wils!
Cake easy
Eindelijk weer een goed bakboek!
Strakke vormgeving en snelle recepten
Het strak vormgegeven boek toont op de linkerpagina steeds de (weinige!) ingrediënten en op de rechterpagina het heerlijke eindresultaat.
Tussen de 86 bakgerechten zitten klassieke recepten als tulband en boterkoek, maar ook meer bijzondere combi’s, zoals yoghurt-pistachetaart of taart met chocolade en abrikoos. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën gemakkelijk, fruit, no-bake, glutenvrij, groenten.
Zesde deel in de Easy serie
Susie Theodorou is de auteur van Cake Easy. Cake easy is inmiddels al het zesde deel in de Easy serie. O.a. zijn ook verkrijgbaar: Granen easy, Pasta easy, Salade easy, Dessert easy en Bruschetta easy.
Lekker zelfgebakken Cakes, muffins & brownies
Prachtig bakboek voor fans van cakes, brownies, muffins en andere eenvoudige bakrecepten. In elk hoofdstuk van dit boek krijg je zowel een basisrecept als heel veel ideeën om het basisrecept aan te passen aan jouw wensen en fantasie. Alle recepten vragen een minimum aan voorbereiding en materiaal. Chocolade of citroen? Boter of olie? Cakevorm of muffinblik? Pas de recepten aan jouw koelkast, smaak en bakvorm aan. Werk af met een glazuur, een siroop of een rijke botercrème als je in een feestelijke bui bent. Creëer, ontdek en vind jouw favoriet!
Cake bakken
Een heerlijk boek vol originele zoete en hartige cakes
Veertig hartige en zoete cakes: als voorafje, middagsnack of lichte lunch. Wat te denken van een cake met feta, munt, gerookte zalm of courgette? Of heerlijke zoete varianten zoals een aardbeien-, appel- of rabarbercake?
Alle cakes in dit boek zijn even lekker en even gemakkelijk te maken met de duidelijke stap-voor-stap werkwijze. Alle ingrediënten zijn helder in beeld gebracht. In één oogopslag heb je alles voor je boodschappenlijstje op een rij. Simpeler kan niet. Lekkerder ook niet trouwens!
De Cakes Van Sophie
De meeste recepten beginnen met ‘500 gram van dit, 200 gram van dat’, maar de Franse Sophie Dudemaine weet aan die van haar een extra ingrediënt toe te voegen dat essentieel is voor geslaagde gerechten: passie!
Sophie presenteert in dit boek cakes die ver uitstijgen boven de geijkte recepten. De cakes van Sophie bevat een schitterende reeks van hartige en zoete cakes, die warm of koud kunnen worden gegeten en in de verschillende seizoenen of bij feestelijke gelegenheden passen, zoals cake met spinazie, waterkers en venkel, cake met amarenekersen en gember, cake met bloedworst en appel en cake met roquefort, spek en walnoten.
De ruim 75 cakes in dit boek zijn ingedeeld naar de maanden van het jaar en kunnen dienen als kleine hartige hapjes of als complete maaltijd. De cakes van Sophie geven volop mogelijkheden om creativiteit, originaliteit en culinair plezier te combineren.
Sophie Dudemaine is een begrip in Frankrijk en ver daarbuiten. Na haar koksopleiding bij verschillende beroemde Franse chefs legde zij zich toe op het bakken van zoete en hartige cakes, die ze verkocht op Parijse markten en in luxe winkels.
De uitgave van haar eerste boek Les cakes de Sophie was een overweldigend succes, en al snel volgden meer boeken, een column in Frankrijks grootste lifestylemagazine, een kookrubriek op de Franse ochtendtelevisie, meer dan 200 artikelen in tijdschriften en een eigen luxe culinaire productenlijn. Inmiddels is Sophie al vijf jaar lang de meest verkochte culinair auteur in Frankrijk en zijn er wereldwijd meer dan 2,6 miljoen van haar boeken verkocht.
In 2003 opende zij de deuren van haar ‘Maison de Sophie’ in Normandië waar men van een culinair verblijf kan genieten met cursussen en overnachtingen.
500 taarten & cakes
In dit boek staan recepten voor 500 heerlijke taarten en cakes, perfect voor uiteenlopende feestelijke gelegenheden, zoals verjaardagstaarten, kersttaarten en bruidstaarten.
In de inleiding is informatie opgenomen over de voorbereidingen en over het bakken zelf, inclusief een toelichting op het benodigde keukengerei en de ingrediënten. Ook het decoreren en verder versieren van taarten komen aan bod.
Laat u inspireren door taarten uit verschillende landen, zoals de Oostenrijkse sachertaart, de Franse tarte tatin en de Amerikaanse Boston cream pie.
Ieder hoofdstuk heeft een ander thema en er staan zo veel nieuwe recepten in dit boek, dat u vast een taart of cake zult vinden die perfect past bij uw feest
Lekker genieten van cake & gebak
Zin in een zoete versnapering? In dit boek vind je tal van heerlijke recepten voor cakes, bananenbroden, theebroden, muffins en andere eenvoudige baksels. Wat dacht je van een klassieke, luchtige citroencake? Een bananenbrood met crunchy pindakaas? Of een yoghurttulband met verse bosvruchten? Daarnaast krijg je inspiratie voor verscheidene glazuren en toppings die je creaties net dat tikkeltje extra geven. Kortom, dit boek is de perfecte partner als je plots weer die drang krijgt om te bakken!