|

De top 5 van de beste boeken om klarinet te leren spelen 2023

De klarinet is een geliefd blaasinstrument die behoord tot de enkelrietinstrumenten. In orkesten wordt de klarinet vaak gerekend tot de houtenblazers. De klarinet is een zeer veelzijdig instrument, het instrument heeft een groot bereik en een prachtige klank. De kwaliteiten van het instrument werden ook erkend door componisten, zoals Mozart, Brahms en Stravinsky.

Om de klarinet goed te kunnen bespelen is kennis van het instrument essentieel en ook vergt het veel oefening. De boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina worden uitgebreid beschreven, doormiddel van een boekomschrijving en een link van Bol.com. Met als doel om je een goed beeld te geven van het boek.

MuziekMuziek

Klarinet Complete uitgave

Horen, lezen & spelen – de meest complete methode voor blazers – is verschenen voor dertien verschillende instrumenten in drie delen die geschikt zijn voor zowel groeps- als individueel onderwijs. Deze succesvolle methode is samengesteld volgens de hedendaagse normen en eisen van het muziekonderwijs en de daarbij behorende examens.

Elk boek staat boordevol gehooroefeningen, spelletjes, puzzels, tips en wetenswaardigheden. De begeleidings-cd’s zorgen voor extra speelplezier. Ook zijn er de complete uitgaven van de methode voor trompet, dwarsfluit, klarinet en altsaxofoon. Deze bevatten niet alleen de drie lesboeken met de bijbehorende cd’s, maar ook een selectie van geschikt repertoire bij elk van deze delen.

Uit de verschillende speelboeken zijn voor ieder niveau vier stukken in verschillende stijlen toegevoegd. Op een aanvullende vierde cd vindt u hiervan de play-along-tracks


Easy Steps deel 1 methode voor Klarinet

De succesvolle methode Easy Steps is ontwikkeld vanuit de vraag naar een methode met een meer geleidelijke progressie. Er waren namelijk veel methoden op de markt waarin de stappen elkaar te snel opvolgden. Het resultaat is een unieke, praktijkgerich…


Tipboek Klarinet

Alles weten over jouw instrument? Tipboek Klarinet vertelt je het hele verhaal, van aanschaf tot onderhoud en stemmen. Houten kunststof klarinetten, speciale tonnetjes en tussenringen, de boring en de beker, offset en in-line zijkleppen, verstelbare duimsteunen en speciale mechanieken? Het komt allemaal aan bod. Geschreven in glasheldere taal, voor beginnende en gevorderde klarinettisten: de gebruiksaanwijzing bij je instrument!

MONDSTUKKEN EN RIETJES
Als klarinettist weet je hoe belangrijk je mondstuk is. In een apart hoofdstuk lees je alles over de verschillende soorten mondstukken en hoe je jouw ideale mondstuk kiest. Rietjes zijn zeker net zo belangrijk, dus ook daar wordt een heel hoofdstuk aan gewijd. Leer je meteen hoe je je rietjes heel eenvoudig zelf kunt bijwerken. De interactieve Tipcodes laten je daar zelfs korte filmpjes van zien.

GREPENTABELLEN EN MEER
Natuurlijk besteedt Tipboek Klarinet ook aandacht aan het stemmen en het onderhoud van je instrument, en er zijn korte hoofdstukken over de geschiedenis, de familie, de productie en de makers van je instrument. Met de uitgebreide index vind je alles wat je zoekt, en met de grepentabellen achter in het boek speel je elke noot die je wilt. Veel plezier!


METHODE VAN DE 21STE EEUW voor klarinet + meespeel-cd

Klarinet spelen is een avontuur, want een leerling die dit boek openslaat en de CD opzet komt in aanraking met een lachende heks, een invasie op Mars, pratende robotten, een sluipende panter en nog veel meer.

Deze thema’s worden afgewisseld met bekende stukken zoals Ode an die Freude, My Bonnie, De Wereldcup, Rosen aus dem Süden, enz.

Daarnaast worden ook relaties gelegd met muziek uit andere landen zoals China Rock en Russisch Klaaglied.

De oefeningen zijn verwerkt in de speelstukken. Bij veel stukken is een tweede stem geschreven die eveneens de methodische voortgang volgt. Akkoordsymbolen staan er ook bij.

Ook uitstekend bruikbaar als methodisch speelboek naast een traditionele methode.

60 speelstukken met audiobegeleiding, 54 pagina’s.

Voor 1ste jaars leerlingen.

Geen cd-speler? Na aankoop kan de audio ook gedownload worden.


Klarinet leren spelen deel 1

Een uitstekend boek om Klarinet te leren spelen. Eenvoudige uitleg, het boek wordt niet voor niets door verschillende docenten gebruikt.


MuziekMuziek

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *