|

De 7 beste boeken om Saxofoon te leren spelen en bladmuziek

Een saxofoon wordt vaak ook de sax genoemd dit is een blaasinstrument met meestal een iconische S vormige buis en is voorzien van kleppen. Hoewel de Saxofoon er ingewikkeld en lastig uit ziet is het een vrij makkelijk instrument om te leren spelen.

De boeken op deze pagina kunnen je hier zeker bij helpen. Naast dat er boeken op staan die je de basis van saxofoon leert spelen. vind je hier ook prachtig boeken met bladmuziek. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link geeft extra informatie over het boek. Waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Tipboek Saxofoon

Wat is het verschil tussen een saxofoon van 500 en eentje van 5.000 euro? Met Tipboek Saxofoon in je hand kun je dat horen, voelen en zien. Met de kennis uit dit lekker leesbare boek koop je probleemloos de beste sax voor jouw budget. Op zoek naar de gebruiksaanwijzing bij je instrument? Hier heb je ‘m! Geschreven in samenwerking met saxofonisten, reparateurs, docenten en andere deskundigen, in glasheldere taal, voor beginners en profs.

VAN PLAKKERS TOT BINDERS
Rietjes, mondstukken en halzen zijn heel belangrijk voor de klank van je sax. Daar wordt dus ook ruim aandacht aan besteed. Wat doet een grotere tipopening met je sound, wat is het verschil tussen eboniet en metaal, wat doen mondstukplakkers en hebben zelfs rietbinders invloed op je sound? Het komt allemaal aan bod, inclusief uitgebreide tips om zelf je rieten te bewerken. De interactieve Tipcodes laten je die bewerkingstechnieken zelfs zien.

EN MEER!
Net als de andere Tipboeken biedt ook Tipboek Saxofoon informatie over stemmen en onderhoud, en over de geschiedenis, de familie, de productie en de makers van je instrument. Als extraatje vind je achterin bovendien dertig pagina’s met grepentabellen, samengesteld door saxofoongoeroe Leo van Oostrom.

  • Tipcodes op www.tipbook.com
  • Leren spelen
  • Koop-, test- en luistertips
  • Onderhoud en accessoires
  • Stemmen en afstelling
  • Prijsindicaties
  • Woordenlijst en index
  • Dé gebruiksaanwijzing voor je instrument!

Horen Lezen & Spelen 1 Altsaxofoon

Horen, lezen & spelen de meest complete methode voor blazers is verschenen voor dertien verschillende instrumenten in drie delen die geschikt zijn voor zowel groepsals individueel onderwijs. Deze succesvolle methode is samengesteld volgens de h…


Saxofoon De bekende liedjes

Een speelboek met meer dan zestig liedjes. Ze zijn in oplopende moeilijkheidsgraad ingedeeld en de leerlingen kunnen al vanaf les twee beginnen met het spelen uit dit boek. Leerzaam en leuk speelmateriaal om thuis of in de les te spelen!Inhoud: Amazing Grace De zilvervloot In de maneschijn Kortjakje Morning Has Broken Roodkapje Tiritomba Vader Jacob Wel Annemarieke Zo gaat de molen Zie ginds komt de stoomboot Er is een kindeke Jingle Bells e.a.


1 Easy Steps, methode voor altsaxofoon

De succesvolle methode Easy Steps is ontwikkeld vanuit de vraag naar een methode met een meer geleidelijke progressie. Er waren namelijk veel methoden op de markt waarin de stappen elkaar te snel opvolgden. Het resultaat is een unieke, praktijkgerich…


METHODE VAN DE 21ste EEUW voor altsaxofoon, deel 1

Geen cd-speler? Na aankoop kun je de audio ook downloaden. .

Deze uitgave bevat maar liefst 71 speelstukken en kan behalve als methode ook uitstekend als speelboek naast een andere methode gebruikt worden.

Saxofoonspelen is een avontuur, want als je dit boek openslaat en de cd opzet kom je onder meer in aanraking met een fietsenrag, een zwarte panter, dansende bromvliegen, een lachende heks en pratende robotten. Deze thema’s worden afgewisseld met bekende stukken zoals Oh when the saints en My bonnie. Daarnaast worden ook relaties gelegd met muziek uit andere landen zoals: Chinese nachtegaal, Marokko house en China-rock. Door de grote verscheidenheid aan muziekstijlen maakt de leerling tevens kennis met de stromingen die kenmerkend zijn voor de verschillende muziekperiodes.

De methode bestaat deels uit duetten (met cd-begeleiding). De tweede stem is telkens gelijkwaardig aan de eerste stem en volgt als zodanig eveneens de methodische ontwikkeling. De duetten zijn dusdanig gecomponeerd dat voor het tot klinken brengen van de muziek echter ook alléén de eerste stem (met cd) kan worden gespeeld.


LEER JEZELF Saxofoon + CD & DVD (Nederlandstalig)

LEER JEZELF SAXOFOON is de eerste Nederlandstalige methode met een CD en bonus DVD


De Saxofoon & De Klarinet

Deze beknopte beginnersgidsen gaan ervan uit dat iemand die kan noten lezen ook een instrument kan bespelen. Voor een degelijke theoretische basiskennis wordt de taal der muziek grondig bestudeerd en worden ingewikkelde begrippen verklaard in eenvoudige termen. De boeken beschrijven hoe de klank wordt voortgebracht, bevatten een korte geschiedenis van het instrument, technische oefeningen, informatie over het kopen van een nieuw of gebruikt instrument en het vinden van een goede leraar, plus verklaringen van belangrijke termen.

De boeken zijn grotendeels gewijd aan de belangrijkste stijlen in de piano-/ viool-/ gitaar-/ saxofoon-/ klarinetmuziek, met aandacht voor belangrijke componisten en uitvoerenden, en voor de invloeden die zij hebben ondergaan. Tevens bevatten ze een aantal karakteristieke werken, plus tips voor het spelen en interpreteren.

Deze boeken zijn geschikt voor wie thuis zelf wil leren spelen of als aanvulling bij offici le lessen en vormen een praktische totaalbenadering voor volwassenen die deze populaire instrumenten willen leren bespelen.


Vergelijkbare berichten