|

De top 10 van de beste boeken over quilten & patchwork 2024

Quilten en Patchwork worden vaak in 1 zin uitgesproken, toch zit er veel verschillen in beide hobby´s. Patchwork komt van “patchen”, het aan elkaar naaien van verschillende lapjes stof. De verschillende aan elkaar genaaide lapjes vormen samen een quilttop. De quilttop is de bovenlaag van de quilt.

Quilten is het vastnaaien van meerdere lagen stof (meestal 3). Een Quilt bestaat uit een bovenlaag, tussenvulling en een achterkantstof. De bovenlaag is meestal een verfraaide patchwork.

Om je een beetje te helpen bij patchwork en Quilten heb ik de 10 beste boeken over bij handwerken voor je geselecteerd. De boeken in de top 10 zijn heel divers en voegen allemaal iets bijzonders toe aan de lijst.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Hobbymax.nl

De quiltbijbel

Het ultieme naslagwerk voor meer dan 200 patchwork-, quilt- en applicatietechnieken. – Boordevol informatie en ideeën, met stapsgewijze aanwijzingen voor beginners en heel veel tips voor gevorderden.

De technieken zijn toegelicht aan de hand van ruim 800 kleurentekeningen en de prachtige foto’s zijn een bron van inspiratie voor uw eigen werk. Inclusief aanwijzingen en mallen voor dertien zelfmaakprojecten, waaronder quilts, tassen, kussens, wandkleden en placemats.

PATCHWORK: beschrijving van meer dan 100 patchworkblokken, met aanwijzingen voor naaitechnieken, speciale effecten, diverse figuren en het aanzetten van tussenbanen en borders.

APPLIQUÉ: diverse applicatietechnieken komen aan de orde, zoals needleturningappliqué, omgekeerd appliqué, ingelegd appliqué, schaduwappliqué, biaisbandappliqué, plakvliesappliqué en freezerpapierappliqué.

QUILTEN: alles wat u moet weten over machinequilten en handquilten, met beschrijvingen van diverse technieken, zoals sashikoborduurwerk, quilten, kanthaborduurwerk, vrij quilten, draadopnaaien en opvultechnieken.

‘Een naslagwerk dat in geen enkele verzameling quiltboeken mag ontbreken’ – Lynne Edwards


Lapjes in beeld

Janet Bolton maakt prachtige schilderijtjes van lapjes en restjes stof met behulp van de meest simpele technieken. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving, uit haar verbeelding en uit het materiaal zelf. In dit boek toont Janet stap voor stap hoe je met lapjes en met naald en draad tot een prachtig resultaat komt.

Het hele proces wordt uitgelegd, van de keuze van de achtergrond, via het kiezen van de lapjes en de kleuren en het maken van de composities tot het vastnaaien, borduren en zelfs inlijsten van het werkstuk.

Het boek zit boordevol inspiratie en nodigt op iedere pagina uit zelf met lapjes aan de gang te gaan. Namaken mag, en er is zelfs een project in 7 heldere stappen uitgelegd, maar dit boek laat vooral zien dat het ontdekken van een eigen stijl en compositie veel leuker is.


De kleurrijke quilts van Tula Pink

Welkom in de wereld van innoverend textielontwerpster Tula Pink, waar ingenieuze quilts van de prachtigste stoffen liggen te pronken en uw fantasie alle ruimte krijgt. Tula presenteert hier 20 ontwerpen waarin haar neus voor design en haar kenmerkende, oorspronkelijke stijl goed tot uiting komen.

De patronen voor de 10 schitterende quilts en 10 ultracoole gebruiksvoorwerpen bieden alle gelegenheid om op ongeëvenaarde manier met textiel te experimenteren. Tula geeft tips over het uitzoeken en combineren van stoffen, over het kiezen van quiltmotieven en over het ontwerpen van textiel- en quiltpatronen. Dankzij de stapsgewijze illustraties en supereenvoudige naaitechnieken kan de quilt niet mislukken.

Tula Pink is een Amerikaanse textielontwerpster die, naast prachtige stoffencombinaties, een grote dosis humor in haar ontwerpen legt. Stap binnen in het huis van Tula, dé plek voor apart en grensverleggend handwerk!


Eigentijdse quilts

Prijswinnend textiel kunstenares C. June Barnes waste in 1999 een nieuwe quilt en ontdekte tot haar grote spijt dat de kleuren waren doorgelopen. Om de situatie te redden verfde ze de quilt nog eens met twee andere kleuren¿ en ontdekte iets verrassends: de naaien-om-te-verven-techniek was geboren.

Na dit gelukkige toeval is C. June Barnes bekend geworden vanwege haar prachtige geverfde quilts, die zonder uitzondering hun leven begonnen als neutrale lapjes, om vervolgens in een rijk kleurenpalet geverfd te worden ¿ een revolutie voor de kunst van het quilten.

Naast verftechnieken ontdekte June de geweldige mogelijkheden van vervorming en krimp. Door het handig manipuleren van stoffen en door ingenieuze toevoegingen, zoals verpakkingsstrips, plastic koord en knopen, maakt ze intrigerende ontwerpen.

In dit mooie geïllustreerde boek onthult de schrijfster voor het eerst de geheimen van haar innovatieve technieken. De stapsgewijze oefeningen bevatten alle instructies die u nodig heeft om fraai vervormde en geverfde werkstukken te maken, maar de focus ligt op experimenteren en creativiteit. Aan het eind van elk van de twee delen van dit boek ziet u een verzameling prachtige werkstukken van de beste hedendaagse textielkunstenaressen.

Het boek behandelt:

  • Het belang van de stofsoort: met welke stof kunt u wel en met welke stof kunt u niet goed werken, en hoe kunt u het verschil vaststellen
  • Het gebruik van voorgeverfde stoffen voor een groter contrast
  • Toevoegingen zoals kant en andere versieringen
  • Het gebruik van koorden en bandjes
  • Het gebruik van knopen voor textuur en vervorming

Als u met quilten nieuwe wegen wilt inslaan en daarbij een rijkdom aan nieuwe innovatieve technieken wilt leren, is dit voor u hét boek.


Naaien met de lockmachine

Van het snel en netjes afwerken van stofranden, het naaien van naden en zomen tot het aanbrengen van decoratieve stiksels: de lockmachine kan het allemaal. Dit boek laat zien hoe u het beste uit een lockmachine haalt, met tips voor zowel beginnende als meer ervaren naaisters.


Quilts In De Bloementuin

Dit boek bevat een twintigtal unieke ontwerpen voor nieuwe quilts. Elke quilt is voorzien van een werkschema, een gedetailleerde werkbeschrijving en een kleurenschema. Aangevuld door een hoofdstuk met tips en technieken om het quilten zo makkelijk mogelijk te maken.

Kaffe Fassett toont zijn ontwerpen als waardevolle oefening voor de quilter die zijn inzicht op het gebied van kleurgebruik wil verbeteren. De ontwerpen zijn gefotografeerd tegen een achtergrond van de stijlvolle klassieke Engelse bloementuin.


Moderne quilttechnieken

Prijswinnares en textielkunstenares Ineke Berlyn toont hoe u innovatieve quiltkunsttechnieken kunt gebruikten om gequilte voorwerpen te maken, van tassen, boeken, dagboekquiltjes en briefkaarten, tot doosjes, en zelfs poppen.

Alle recente materialen en technieken worden behandeld: schilderen met acrylverf, transferverf, Lutradur als basis, printen met de PC, sjablonen, Markal krijt, Bondaweb, hergebruik van gevonden voorwerpen, borduren met de hand en de machine, gaten prikken, smelten met de soldeerbout en de heteluchtföhn.

Het boek biedt de mogelijkheid om alleen of als groep te werken, met veel ideeën, technieken en projecten, van Artist Trading Cards en gequilte poppen tot gesmolten lampenkappen. Met driedimensionale patronen voor doosjes en mooie schaapjes en veel versieringen.

De auteur laat u kennis maken met het werken in een schetsboek en het concept dagboekquilts een maandelijks kiekje in de vorm een miniquiltje. Ze toont de beste methode om stof te verven, introduceert haar favoriete nieuwe materialen, inclusief Lutradur, en levert gedetailleerde instructies voor het maken van briefkaarten, tassen en poppen. Ze laat zien hoe u een project kunt afwerken voor een professionele uitstraling.

Prachtig geïllustreerd met werk van bekende textiel kunstenaars, is dit een onmisbaar boek voor de quilter die op zoek is naar nieuwe ideeën.


300 Quilttips & Technieken

Ontdek alle tips en technieken die nodig zijn voor een bijzondere quilt, plus de geheimen van het vak waardoor uw quilt speciaal wordt. Stap-voor-stapdiagrammen en aanwijzingen begeleiden elke fase van het quilten, en komen van pas voor beginners, maar ook voor gevorderden._ Alle populaire methoden worden gedetailleerd uitgelegd, met talrijke praktische toepassingen.


Quilt- en patchwork handboek

Quilt- en patchwork handboek


De kunst van het quilten

De kunst van het quilten is een stijlvol, inspirerend en praktisch handboek voor mensen die zich het quilten eigen willen maken. Jane Brocket reikt u ruim 15 quiltontwerpen aan en geeft die ontwerpen hun eigen verhaal mee. Elk quiltverhaal is gebaseerd op de bronnen van inspiratie: quilters, quiltstijlen, quiltgemeenschappen, kleuren, patronen, films, plaatsen en schilderijen.

De inspiratie voor fleurige quilts komt voort uit Russische sjaals, stoffen en traditionele matroesjkas. De quilts zijn gemaakt van vierkantjes in vierkantjes die doen denken aan de rijk gekleurde sjaals die de Russische vrouwen nog steeds dragen.

Zomerjurken, bloementuinen en kruidenborders vormden de inspiratie voor de uit stroken bestaande Bloemenjurk-quilt, met zijn uitbundige kleuren en grote bloemen.

De zakenkledingquilts van Gees Bend vormden de inspiratie voor de Pakken-en-dassen-quilt van geometrische vierkantjes, gemaakt van oude sobere wollen pakken met als contrast extravagante zijden dassen.

Het boek besluit met een praktisch deel waarin alle basistechnieken staan uitgelegd: handmatig quilten, een sandwich maken, een bies maken en uw quilt goed opbergen en verzorgen.


Hobbymax.nl

Vergelijkbare berichten