|

De top 8 van de beste puzzelmatten en koffers voor 2024

Legpuzzels leggen is voor veel mensen een hobby. Zowel om alleen te doen of samen met het gezin. Als je begint met de puzzel en deze nog niet af hebt kan de legpuzzel aardig in de weg liggen. Je kunt kiezen voor een houten plaats en daar de puzzel op de leggen, maar deze plaat moet je ook weer kwijt. Sommige hebben de luxe van een speciale puzzel tafel of kamer, dit heeft helaas niet iedereen.

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen bedacht, zodat jij kan puzzelen en je puzzel opruimen zonder dat alles weer door elkaar raakt. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de beste puzzelmatten en puzzelkoffers die het puzzelen makkelijker en leuker maken.

Wat is een puzzelmat?

Een puzzelmat is een stevige ondergrond waarop je kan puzzelen. Als jij de puzzel op wil ruimen of deze ligt in de weg, dan kun je de mat eenvoudig oprollen en de mat opruimen. Als jij weer wil gaan puzzelen kun jij de rol weer te voorschijn halen, uitrollen en gaan puzzelen waar je gebleven was.

De matten dit tegenwoordig op de markt zijn, hebben een goede kwaliteit en zijn vlak (recht geen hobbels). Je moet de mat wel goed oprollen anders kunnen de puzzelstukjes verschijnen of erger nog uit de rol vallen.

Bij veel rollen wordt een tasje meegeleverd zodat je de rol eenvoudig kunt verplaatsen en vervoeren. De rol neemt weinig plaats in zodat er altijd wel een geschikt plaatsje voor te vinden is.

Wat is een puzzelkoffer / puzzelmap

De Jumbo Portapuzzle is een grote koffer / map waarin jij kunt puzzelen. Naast de bodem leverbaar voor 1000 en 1500 stukjes krijg je 2 losse platen om je stuk op uit te stallen. Wil je stoppen met puzzelen of heb je ruimte nodig? Dan leg je de losse platen terug in de koffer / map en rits je deze dicht. Je kunt nu de map / koffer op tillen en eenvoudig verplaatsen. De map is vrij dun, dit maakt het mogelijk om deze ergens achter te schuiven of ergens makkelijk op te ruimen.

Door de extra platen blijven de puzzelstukjes goed op de plaatst liggen. De koffer is wel grote dan een rol en zwaarder ook minder makkelijk mee te nemen. Wel is de map / koffer veel steviger en raak je geen steentjes kwijt en hoeft je ook niet alles terug te leggen want alles blijft goed op zijn plaatst liggen. De aanschafprijs is wel hoger dan van een puzzelmat.

De 8 beste puzzelkoffers, mappen en matten.

Nu je de meer weet over de puzzelkoffers, mappen en puzzel matten is het tijd om de beste modellen te bekijken en uitgebreid toe te lichten. Naast een productomschrijving vind je ook een link van Bol.com die je extra informatie geeft over het product zoals de waardering en de recensies van de gebruikers.

Jumbo Portapuzzle Deluxe 1000 Stukjes – Puzzelmap

Met deze Jumbo Portapuzzle Deluxe wordt het zeer eenvoudig om puzzels op te bergen en te vervoeren. De kunstleren map met handvat heeft een unieke zachte binnenbekleding die de puzzelstukjes op hun plaats houdt en bovendien zeer geschikt is als ondergrond om op te puzzelen. Inclusief twee losse panelen om puzzelstukjes te sorteren.

Wanneer je het puzzelen even wil onderbreken, rits je de Portapuzzle dicht en kun je deze zowel verticaal als horizontaal wegzetten. De ritssluiting rondom zorgt ervoor dat de puzzel ook in verticale positie geheel intact blijft! Zo kun je verder puzzelen wanneer het jou uitkomt!

De puzzelaccessoire is geschikt voor het opbergen van puzzels van 500 tot 1000 stukjes en de afmetingen zijn 82 x 63 cm. Geschikt voor puzzels met een standaardafmeting (68 x 49 cm).


Jumbo Puzzle & Roll Puzzelrol 500 tot 1500 Stukjes – Puzzelmat

Met deze Jumbo Puzzle & Roll Puzzelmat wordt het zeer eenvoudig om puzzels op te bergen en te vervoeren. Je legt de puzzelstukjes op de speciaal ontworpen mat, wanneer je de puzzel wilt opbergen zet je de koker in elkaar en rol je de mat om de koker heen. Met de elastieken om de rol heen blijft de mat netjes op zijn plaats. Zo kan je verder puzzelen wanneer het jou uitkomt! De puzzelaccessoire is geschikt voor het opbergen van puzzels van 500 tot 1500 stukjes en de afmetingen zijn 118 x 66 cm.


Jumbo Portapuzzle Standaard voor puzzels tot 1000 stukjes – Puzzelmap

Met deze Jumbo Portapuzzle Standaard wordt het zeer eenvoudig om puzzels op te bergen en te vervoeren. Tijdens het puzzelen leg je de puzzel in het middendeel van de Portapuzzle en op de zijpanelen en losse panelen kan je de stukjes sorteren. Als je klaar bent met puzzelen plaats je de losse panelen over de puzzel, haal je de stukjes uit het zijpaneel en klap je vervolgens de zijpanelen over het middendeel heen.

Sluit het middelste klittenband en daarna het klittenband boven- en onderaan het bord. Zo kun je verder puzzelen wanneer het jou uitkomt! De puzzelaccessoire is geschikt voor het opbergen van puzzels van 500 tot 1000 stukjes en de afmetingen zijn 85 x 58 cm. Geschikt voor de meeste puzzels tot en met 1000 stukjes met een standaardafmeting (68 x 49 cm).


Jumbo Puzzle & Roll Puzzelrol 1000 tot 3000 Stukjes – Puzzelmat

Met deze Jumbo Puzzle & Roll Puzzelmat wordt het zeer eenvoudig om puzzels op te bergen en te vervoeren. Je legt de puzzelstukjes op de speciaal ontworpen mat, wanneer je de puzzel wilt opbergen zet je de koker in elkaar en rol je de mat om de koker heen. Met de elastieken om de rol heen blijft de mat netjes op zijn plaats. Zo kan je verder puzzelen wanneer het jou uitkomt! De puzzelaccessoire is geschikt voor het opbergen van puzzels van 1000 tot 3000 stukjes en de afmetingen zijn 118 x 66 cm.


Ravensburger Roll Your Puzzel XXL Puzzelmat 1000 t/m 3000 stukjes

Met dit praktische opbergsysteem van Ravensburger kun je de puzzels waar je mee bent begonnen en de puzzels die klaar zijn, veilig vervoeren en plaatsbesparend opbergen. Deze puzzelmat is geschikt voor puzzels t/m 3000 stukjes en afmetingen zijn 150 x 100 cm.

  • Geschikt voor: 1000 – 3000 stukjes
  • Formaat puzzelmat ondergrond: 150 x 100 cm
  • Materiaal: vilten ondergrond en kunststof rolbuis
  • Kleur: Zwart

Luxe Premium Antislip Puzzelmat met Foamtube voor Legpuzzels 500, 1000 en 1500 Stukjes

De Thredo Premium Antislip Puzzelmat is het ideale puzzel opbergsysteem! De mat heeft een unieke samenstelling van natuurlijk rubber en polyester die de puzzelstukjes op hun plaats houdt en bovendien zeer geschikt is als ondergrond om op te puzzelen. De onderlaag is van rubber wat het antislip effect geeft waardoor de puzzelmat niet verschuift tijdens het puzzelen. De puzzelmat is geschikt voor puzzels van wel 1500 stukjes.

  • Effen, zacht en egaal bovenoppervlak
  • Géén kreukels of vouwen
  • Rubberen onderlaag waardoor de puzzelmat niet verschuift
  • Oprollen door de meegeleverde foam buis
  • Drie premium sluit strips met klittenband
  • Puzzelmat wordt opgerold in luxe doos geleverd.

Jumbo Portapuzzle Standaard voor puzzels tot 1500 stukjes – Puzzelmap

Met deze Jumbo Portapuzzle Standaard wordt het zeer eenvoudig om puzzels op te bergen en te vervoeren. Tijdens het puzzelen leg je de puzzel in het middendeel van de Portapuzzle en op de zijpanelen en losse panelen kan je de stukjes sorteren. Als je klaar bent met puzzelen plaats je de losse panelen over de puzzel, haal je de stukjes uit het zijpaneel en klap je vervolgens de zijpanelen over het middendeel heen.

Sluit het middelste klittenband en daarna het klittenband boven- en onderaan het bord. Zo kun je verder puzzelen wanneer het jou uitkomt! De puzzelaccessoire is geschikt voor het opbergen van puzzels van 500 tot 1500 stukjes en de afmetingen zijn 94 x 68 cm. De maximale afmeting van een puzzel die op deze mat past is 90×60 cm.


Schmidt Puzzlepad – Puzzelmat, 500 tot 3000 stukjes Puzzel

Puzzelen, oprollen en de volgende dag weer verder gaan. Dit puzzle pad is geschikt voor puzzels tot 3000 stukjes.


Vergelijkbare berichten