|

De top 5 van de beste en leukste boeken over rozen 2023

De roos vaak een symbool van liefde, de roos wordt al duizenden jaren geteeld die komt mede door de geur en de schoonheid van de bloem. De eerste rozen zijn waarschijnlijk gekweekt in China en Afrika door de Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Sinds de tweede helft van de 16e eeuw is het kweken van rozen in Nederland gedocumenteerd.

De roos is één van de populairste en geliefde bloemen die er zijn, die zie ook terug in de documentatie over de rozen. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 5 beste en leukste boeken over de rozen. Hoewel alle boeken over rozen gaan, zijn de boeken wel heel divers.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. De link geeft veel extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

Geillustreerde Rozen Encyclopedie

Deze encyclopedie is een uitmuntende gids van de meest geliefde bloemsoort in de geschiedenis: de roos. Begeleid door honderden prachtige foto’s, neemt dit boek u mee langs bekende en minder bekende soorten van deze “koningin der bloemen”. Het boek geeft op een heldere manier veel essentiële informatie over kleur, soorten, verzorging, ziektes en behandelmethodes.


Tuinrozen mooi & sterk

Hanneke van Dijk – Tuinrozen mooi en sterk

Puttend uit haar jarenlange ervaring heeft Hanneke van Dijk haar kennis van de ca. 100 sterkste tuinrozen in dit boek bijeengebracht. Voorzien van prachtige foto’s vertelt ze van elke roos de specifieke eigenschappen en wat deze zo geschikt maakt voor onze tuinen.

In combinatie met de achtergrondinformatie over de verschillende rozenfamilies, de herkomst van hun benaming, etc. is het boek een prachtige leidraad voor elke tuinier. Zo wordt het mogelijk om de tuin succesvol te voorzien van geurige en kleurige tuinrozen.

  • Ca. 100 portretten van sterke en mooie tuinrozen
  • Veel basisinformatie over snoei, mest en onderhoud
  • Voorzien van prachtige foto’s
  • Eerste deel in serie praktische tuingidsen

Uitbundig bloeiende rozen

De Moschata’s werden lange tijd verdrumd door de theerozen, maar zijn nu terug een begrip aan het worden door hun gezonde, natuurlijke karakter. Rozenkwekers Ann en Rudy Velle gaan terug naar de oorsprong van de Moschata ze bespreken de mogelijkheden van deze mooie, interessante rozen, het onderhoud en hun kenmerken en geven een overzicht van ca. 80 soorten.


101 rozen zonder zorgen

Geen enkele tuinplant bloeit zo lang en zo mooi als de roos. Toch hebben veel tuiniers nog altijd schrik om rozen te planten. Dat rozen echt niet zoveel kennis en onderhoud vergen als vaak wordt beweerd, bewijst dit boek. Marcel Vossen beheerde twintig jaar lang de grootste rozentuin van Europa, in Coloma. Hij put hij nu uit zijn immense kennis en ervaring om tal van hardnekkige mythes over (tuin)rozen te doorprikken.

Met heel praktische maar vooral toegankelijke tips toont hij aan dat je rozen perfect met een minimum aan onderhoud kunt houden. Samen met groenjournalist Laurence Machiels selecteerde hij de 101 gemakkelijkste, sterkste, mooiste en langst bloeiende tuinrozen voor elk mogelijk plekje in de tuin: in de border, in de haag, in bomen, als bodembedekker of in een pot op het terras. Welke tuinrozen geuren het best, welke doen het geweldig in een vaas of bloemstuk en hoe gebruik je rozen in de keuken?

Met daarnaast eenvoudige snoeiregels, een helder bemestingsschema en onderhoudstips, en duidelijke stap-voor-stapfoto’s. Dit boek is een must voor elke tuinier die lang en zorgeloos, met een minimum aan onderhoud en op een milieuvriendelijke manier wil genieten van rozen in zijn tuin. “101 rozen die je met een gerust hart in je tuin kunt planten en waar je tientallen jaren lang van zult genieten, zonder enige frustratie.”


Rozen Encyclopedie

Rijk geillustreerde Rozenencyclopedie met de belangrijkste wilde rozen en meer dan 4000 Tuinrozen!


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *