|

De top 10 van de beste boeken over Zwarte Magie 2023

Zwarte magie, is een vorm van magie die kwade krachten gebruikt en meestal voor negatieve doeleinden wordt gebruikt. De geschiedenis van zwarte magie gaat eeuwen terug, met heksen die werden opgejaagd en geëxecuteerd vanwege hun praktijken. Het gebruik van zwarte magie is gedocumenteerd in verschillende culturen en samenlevingen over de hele wereld.

Meer over Zwarte Magie lees je in de boeken die ik heb geselecteerd voor deze pagina. De boeken zijn heel divers van informatieve boeken tot spannende verhalen. Om je een goed beeld te kunnen geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek.

BoekenBoeken

Zwarte magie

Morgan denkt nog elke dag aan het vreselijke ongeluk met Hunter. Het enige wat ze wilde was Cal beschermen.Alleen Morgan en haar geliefde Cal weten wat er is gebeurd met Hunter. Dit duistere geheim brengt het koppel meer tot elkaar. Maar Cal’s gedrag begint langzaam te veranderen. Waar Morgan zich elke dag schuldig voelt over het ongeluk met Hunter, lijkt Cal er heel anders over te denken.Ondertussen besluit Morgan om zich niet aan te sluiten bij de heksenkring van Selene. Maar deze beslissing heeft onverwachte gevolgen en Morgan lijkt hetzelfde lot te moeten ondergaan als haar moeder. 


Zwarte kunst – mythologie en geschiedenis

Zwarte kunst heeft altijd een grote aantrekkingskracht op de mens uitgeoefend. Dat was al zo in de Griekse Oudheid, en geldt vandaag de dag voor de talloze aanhangers van moderne mystieke stromingen. Het terrein van zwarte kunst ligt aan de duistere kant van onze droomwereld. Dit boek verkent dit bizarre terrein. Het bevat verhalen over weerwolven, vampiers, legenden over demonen en feeën, de tragische geschiedenis van de heksenvervolgingen en van degenen die ertegen in opstand kwamen.

De tovenaars Merlijn, Mélusine en Morgan le Fay, de boosaardige Medusa, de heldin Jeanne d’Arc, de hysterische meisjes uit Salem en de ongelukkige mannen en vrouwen die zij van hekserij beschuldigden passeren de revue. Zwarte kunst – en de angst ervoor – is van alle tijden en komt wereldwijd voor. De ontdekkingstocht in dit boek doet alle continenten aan. Ook wordt aandacht besteed aan de moderne zwarte kunst.

De illustraties in deze uitgave zijn afkomstig uit tal van bronnen. Het zijn houtsnedes, gravures, foto’s en andere afbeeldingen van kunstenaars. Meer dan 150 illustraties


Zwarte magie

Londen, 1592 – in een krioelende wirwar van handelaars, dieven en messentrekkers gaat Jack de stad in om zakken te rollen. Als hij op een dag de verkeerde persoon berooft en een duister voorwerp in handen krijgt, belandt hij in een veel gevaarlijker Londen dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. Een stad waar magie bestaat – en dodelijk is.

Voor Jacks ogen worden satanische gruweldaden gepleegd, en in de zoektocht naar een schuldige worden vrouwen gemarteld en op de brandstapel gegooid. De felste in de strijd is dominee Webb: hij zweept het volk op en belooft Londen te zuiveren van een eeuwenoud kwaad. Maar Jack wantrouwt de dominee. De dingen zijn niet zoals ze lijken en Jack ziet Londen zoals ze werkelijk is. Een stad van duivels..


Het grote heksenboek

  • Konden heksen toveren en vliegen op bezemstelen?
  • Hoe probeerde men vroeger om een heks te ontmaskeren?
  • Wat hebben heksen te maken met katten, padden en bijen?
  • Waarom beschuldigen mensen soms andere mensen van hekserij?
  • Kun je zelf heks worden?

Dat en nog veel meer ontdek je in dit boek!


Zwarte magie

De vriendinnen Kelly en Sanne kopen een heksenboek en gaan aan de slag. Irritante meisjes, Sannes bovenburen, iedereen wordt behekst. En dan lijkt het alsof de betoveringen echt werken… Tot overmaat van ramp heeft Kelly een hele vreemde overbuurjongen, die gedachten kan lezen, kleurenblind is en acht talen spreekt. En hij zit achter Sanne aan! Hoe loopt dit af?


Magisterium 1 – De ijzerproef

De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Maar Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd om uit de buurt van magie te blijven. Maar het Magisterium ziet in Callum een machtige tovenaar. Voor hij het weet, wordt hij meegezogen in de sinistere wereld van het Magisterium, dat niet alleen een duistere connectie met zijn verleden blijkt te hebben, maar ook zijn toekomst compleet verandert.

De IJzerproef is begonnen en Callum staat voor de grootste uitdaging van zijn leven: hoe kan hij uit handen van het Magisterium blijven?


Half Zwart 2 – Half Wild

Na eindelijk zijn vader Marcus te hebben ontmoet, is Nathan nog steeds op de vlucht. Marcus is de gevreesde leider van de Zwarte Heksen, en de Witte Heksen maken jacht op zijn zoon. Nu Nathan van zijn vader drie geschenken heeft gekregen en een volwaardige heks is, jagen de Witte Heksen nog fanatieker op hem. Terwijl Nathan op zoek is naar zijn vriend Gabriel en Annalise, een witte heks op wie hij verliefd is, moet hij zijn nieuwe, overweldigende gave onder controle zien te krijgen…

Sally Green voert de lezer mee naar een parallelle wereld waarin Witte en Zwarte Heksen de dienst uitmaken, en waarin licht en duister en goed en slecht in een eeuwigdurende strijd zijn verwikkeld. Sally Greens trilogie is inmiddels aan vijftig landen verkocht.


Muse Academy (2) – Zwarte Magie

Vlak nadat Imogen een nieuwe voorspelling ontvangt van het Orakel van Delphi, krijgen de negen uitverkoren vrienden elk dezelfde droom over een jongen met spookachtig groene ogen. Dan wordt de wereld geteisterd door rampen en extreme weersomstandigheden. Is dat toeval? Zou het iets te maken hebben met de waarschuwing van het Orakel? Samen met Epps, leraar fotografie, gaat de groep noodgedwongen op avontuur buiten Muse Academy om de wereld te beschermen. De reis neemt hen mee naar onverwachte plaatsen en naar nieuwe vrienden. Maar ook oude vijanden komen uit de duisternis gekropen. Een nieuw gevecht is aangebroken…


Het litteken: Witte magie, zwarte magie

Hoe kent Lenny de geheime gangen onder ‘Het cenakel’? Wat is Neil’s rol bij de ontsnappingspoging?
Spanning ten top, in het vervolg van deze hedendaagse, bloedstollende thriller.


Niklos koda 06. zwarte magie

Het succes van Koda, de spion die occulte opdrachten uitvoert voor de Franse diplomatieke dienst, wekt jaloezie. Ondanks beschuldigingen van malversaties geeft het ministerie van Justitie hem opdracht een geheimzinnige moord op te helderen.De Russische geheime dienst heeft een van zijn efficiëntste agenten, Valentina Souleva, op de dodenlijst gezet.

Omwille van haar dochter, geboren uit haar verboden liefde voor de Fransman Koda, is ze echter vastbesloten om haar huid duur te verkopen. Haar voormalige minnaar is gelukkig ter plaatse om, incognito, te voorkomen dat ze in een dodelijke valstrik loopt. In Parijs heeft het succes van de spion-diplomaat intussen zo veel afgunst gewekt dat sommigen proberen hem in discrediet te brengen. Ondanks alles geeft het ministerie van Justitie hem opdracht om een mysterieuze moord op te helderen.

Als onder hypnose heeft een parlementariër een andere klant in een restaurant neergestoken. De moordenaar kan niet uitleggen hoe hij daar terechtkwam en hij kende het slachtoffer niet. Hij weet evenmin wie de verleidelijke vrouw was die zich in zijn gezelschap bevond en die hem ertoe aanzette deze schijnbaar onbeduidende belastingadviseur te vermoorden.

Het onderzoek van Koda begint bij de jas die het slachtoffer droeg. Het is een duur kledingstuk, ver boven het budget van een doodgewone boekhouder, met in een van de zakken een kaartje voor de voorstelling van een illusionist.

Deze laatste heeft zijn Franse tournee echter onverwachts afgebroken om naar Egypte te vertrekken…Verboden liefdes, clandestiene affaires, fatale vrouwen, een moordenaar zonder motief, kwaadaardige krachten… De spionerende diplomaat van de “Derde Stroming Lombard” begint aan een nieuw onderzoek vol mysterie en gevaar !


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *