|

De top 10 van de beste boeken en verhalen over vampieren 2023

Een vampier is een bloedzuigend mythisch wezen dat veel voorkomt in films, volksverhalen en boeken. De kans is groot dat mensen ooit dachten dat vampiers echt bestonden. Het uiterlijk van de vampier is heel verschillend, dit geldt zowel voor de films als in de boeken. Wel heeft de vampier vaak overeenkomsten met de dieren wolven en vleermuizen en is de vampier vaak in het zwart gekleed.

De boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina gaan allemaal over Vampiers, maar ondanks dat ze allemaal hetzelfde onderwerp hebben zijn de boeken en verhalen heel divers. Om je een goed beeld te geven van de boeken en verhalen heb ik naast een boekomschrijving een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek over de vampiers eenvoudig en snel bestellen.

Encyclopedie Van De Fantasie

De encyclopedie van de fantasie neemt je mee door het betoverende rijk van folkore en fantasie. Maak kennis met mythische creaturen, bizarre beesten en ondeugende mensjes, met griezelige geesten en bloeddorstige vampiers.

Ontdek hoe oude magische verhalen deze karakters in leven hebben gehouden in verbeelding van mensen uit de hele wereld, en hoe mysterie en bijgeloof er nog altijd mee zijn vergeven.

n dit boek vindt u uitgebreide informatie over:
Elfen en feeën, Draken, De Eenhoorn, Mythische wezens, Beroemde heksen en tovenaressen, Tovernaars en magiërs, Weerwolven, Vampiers en nog veel meer.


Nachtwacht Academie – Het grote handboek der vampiers

De Nachtwacht kreeg een belangrijke extra opdracht van de Hoge Raad der Wijzen. Wij zijn, naast monsterbestrijders, nu ook afgevaardigd om nieuwe elfen, vampiers en weerwolven op te leiden aan de eeuwenoude Nachtwacht Academie. Ik, Vladimir, mag jou dus, als vampierenmentor, alles vertellen over onze onsterfelijke en interessante soort. Over onze gebruiken en gewoontes, maar vooral over de duistere geheimen van de vampierenwereld. Want ik hoorde dat jij wel interesse hebt in die mysterieuze wereld. Ben jij toevallig ook een vampier? Of wil je er stiekem heel graag een worden? Begin dan maar te studeren in dit handboek! Met plechtige groet en succes, Vladimir

  • 20 spreads + cover
  • Kartonboek

Twilight – Midnight Sun

Het langverwachte nieuwe boek van Stephenie Meyer – Twilight is terug!

Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Maar tot nu toe hebben fans alleen Bella’s kant van het verhaal gelezen. Eindelijk kunnen lezers nu ook Edwards versie van het verhaal lezen. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt een nieuwe en donkere wending. De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende en intrigerende gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?

In Midnight Sun neemt Stephenie Meyer ons mee terug naar een wereld die miljoenen lezers heeft geboeid, en nog altijd boeit, en brengt ons een nieuwe epische roman over de verwoestende gevolgen van onsterfelijke liefde.


Nicolas Flamel – Billy de Kid en de vampiers van Vegas & De dood van Jeanne d’Arc

Lang voordat de gebeurtenissen uit de bestsellersie De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel plaatsvonden, beleefden de legenda­rische personages al de meest fantastische avonturen. Twee hiervan zijn door Michael Scott opgetekend in deze bundeling: Billy de Kid en de vampiers van Vegas en De dood van Jeanne d’Arc.

In Billy de Kid en de vampiers van Vegas vertelt Michael Scott het verhaal van de eerste ontmoeting tussen Billy en Scathach en van hun heroïsche gevecht tegen de dodelijke vampiers van Vegas. En vond Jeanne d’Arc op 30 mei 1431 wel de dood? William van York heeft de gebeurtenissen van die dag vastgelegd in zijn testament, dat als De dood van Jeanne d’Arc nu eindelijk te lezen is.


Het grote boek van kleine vampiers

Gijs en Kees doen tandjes in.
Cape om. Nu zijn zij vampiers.
Wie maken ze aan het schrikken?

Gijs en Kees hebben een club.
Hugo wil er ook bij.
Maar die tanden… zijn die wel nep?

Hugo gaat iemand bijten.
Dat moet van de meester.
Maar hij wil niet!

Fleur vindt een tand.
Opeens gebeuren er rare dingen.
Is die tand van een vampier?


Twilight 1 – Een levensgevaarlijke liefde

Als Bella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende wending.
Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen en betoverende stem, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen.
En misschien is het al te laat…

Een onweerstaanbare combinatie van romantiek en spanning met een bovennatuurlijk tintje. Gepassioneerd, meeslepend en vol verrassende wendingen. Twilight houdt je tot ver na de laatste pagina in zijn greep.


Het Vampierenboek

Een donkere nacht , een gevoel van gevaar, een vluchtige blik van een grote, donkere en zeer mysterieuze vreemdeling… Welkom in de wereld van de vampier. Ontrafel de duistere geheimen, ontdek het verborgen verleden en onderga de fatale aantrekkingskracht van de vampier.


Vampieren en Demonen 1

Vind de weg naar Sint Hatshepsut en ga op zoek naar wat zich verbergt in het Ondergrondse Bos. Wat schuilt er aan de voet van de Wand en is er haat na de dood? Beleef de schoonheid van de Sacrale Geometrie en breng een werkbezoek aan de hel in deze Vampieren & Demonen, met negen verhalen van de beste griezel en horror auteurs. Met verhalen van: Tais Teng, Theo Barkel, Johan Klein Haneveld, Karel Smolders, Jaap Boekestein, Martijn Kregting


De Dodenleefster

In het spookachtige 19e eeuwse New Orleans heeft het de Dodenleefster het vermogen om voor één nacht de gestalte van iedere overleden vrouw aan te nemen. Eén nacht om onafgemaakte zaken af te sluiten: liefde, troost, vergi enis, maar ook andere, meer duistere emoties. Met behulp van haar dandy albino beschermer laveert ze tussen de wereld der levenden en de doden, met al hun geheimen…


De vampiers orakelkaarten

Hun belofte? Je bent niet alleen in deze donkere tijd. Een uitzonderlijk deck, ontworpen voor degenen die voor moeilijke beslissingen staan, onrust in hun relaties beleven of die de wens hebben om afstand te nemen van hun uitputtende carrières, situaties of mensen. Vaak was men bang of bekritiseerde men energieën van vampieren, maar vandaag bewijzen de verbazingwekkende Vamps dat ze onze bondgenoten zijn, en veel mensen helpen om door de donkere nacht van hun ziel te komen.

De Vamps bieden een weg door de donkerte, door moeilijke tijden met hun wijsheid, eeuwenoude lessen, beproefde methoden om je te beschermen, geruststellend advies en uitdagingen voor onze imperfecte waarneming. De kunstwerken zijn gemaakt door de bekroonde Jasmine Becket-Griffith en de inzichtgevende wijsheden zijn afkomstig van Lucy Cavendish.

Vamps is een diepgaand orakel om onze innerlijke angsten te helen, onze krachten te versterken en patronen die ons tegenhouden op te lossen. Wijs, elegant, heldhaftig en mooi, dit orakel is anders dan alle andere. Met 44 kaarten en een gedetailleerde handleiding met eenvoudige, maar onthullende uitspraken voor je reading, helpt dit orakel je om door de duistere nacht te wandelen, en terug te keren in het licht van hoop, gezondheid, heling en bewustzijn


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *