|

De top 7 van de leukste boeken met optische illusies 2024

Optische illusies zijn fascinerende beelden die onze hersenen ertoe brengen iets te zien dat er niet echt is. Ze worden gedefinieerd als iets dat het oog waarneemt, maar de hersenen anders interpreteren. Er zijn verschillende soorten optische illusies, waaronder dubbelzinnige figuren, nafiguren, visuele illusies en omkeerbare figuren. Deze illusies zijn in verschillende vormen te vinden, zoals afbeeldingen, animaties en zelfs 3D-objecten.

Optische illusies zijn al eeuwenlang een onderwerp van belangstelling voor wetenschappers, kunstenaars en het grote publiek, omdat ze onze perceptie van de werkelijkheid en hoe we de wereld om ons heen interpreteren, uitdagen.

Met de boeken op deze pagina kun jij je zelf en andere voor de gek houden met de optische illusies. Voor deze pagina heb ik de 7 beste boeken met optische illusies voor je op een rij gezet. De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de boeken, als extra heb ik een link van Bol.com toegevoegd.

KokenKoken

Optische illusies

Met het draaiwiel op de voorkant kun je al je eigen illusie creëren. Het boek legt uit hoe je door middel van licht, bewegingen, lijnen en ruimte je hersenen kunt foppen. Ook staan er een aantal experimenten in die je zelf kunt testen. Laat je meevoeren in de wonderbaarlijke wereld van optische effecten!


Verbazingwekkende optische illusies

Geloof jij je eigen ogen nog?

Cirkels die opzwellen, stipjes die beginnen te dansen, een olifant met vijf poten, een man die in een prinses verandert… Je gelooft je eigen ogen niet als je de kaarten in deze doos bekijkt. Er staan een heleboel optische illusies op die je laten twijfelen aan alles wat je ziet! Ga de uitdaging aan en ontdek op de achterkant van elke kaart waarom je ogen je eigenlijk bedriegen.

Veel plezier!


Tekenboek optische illusies

In dit tekenboek maak je kennis met 15 verschillende optische illusies en tekentechnieken. Omdat zelf doen de beste manier van leren is, leidt elk hoofdstuk je stap voor stap door het proces heen.

Ben jij gefascineerd door optische illusies? Wil je leren hoe je ze tekent? Dan is dit boek wat voor jou. Ervaring met tekenen is niet noodzakelijk! Dankzij de stap-voor-stap-instructies worden ingewikkelde illusies simpel.


Over rijkdom & bezit

Aan de hand van meer dan 200 prachtige voorbeelden van optisch bedrog onthult grafisch kunstenaar Robert Ausbourne het geheim achter veel ongelooflijke optische illusies. Hij onderzoekt de bijzondere eigenschappen van ons gezichtsvermogen die illusies mogelijk maken.

Van kleurillusies en nabeelden tot onmogelijke figuren en mindfucks: je zult versteld staan van de vele manieren waarop we onszelf voor de gek kunnen houden. Ga met Ausbourne mee op avontuur door de verbluffende wereld van optische illusies en ontdek alle geheimen achter deze kunst en wetenschap.


Optische illusies

Laat u verrassen door verbazingwekkende illusies. Afbeeldingen die ons
gezichtsvermogen te slim af zijn.


Zelf optische illusies tekenen

Het creëren van vernuftige optische illusies opent een wereld van mogelijkheden voor tekenaars. Dit boek onthult de technieken achter de inspirerende meesterwerken van het gezichtsbedrog en verkent thema’s als realisme, patronen, perspectief en licht en schaduw.
Stap-voor-stap-oefeningen laten zien hoe u met uiteenlopende technieken en materialen tot illusies in verschillende stijlen kunt komen.

  • Met behulp van dit boek kunt u:
  • Zelf onmogelijke figuren leren tekenen
  • Gezichtsbedrog creëren met gebruik van patronen
  • Meerduidige illusies creëren
  • Trucs van de meesters doorgronden
  • Met gebruik van perspectief surrealistische taferelen tekenen
  • Uw eigen unieke optische illusies maken

Met kleurenafbeeldingen van bekende surrealistische kunstwerken


Waanzinnige optische illusies

25 onderzetters met waanzinnige illusies om je hersenen voor de gek te houden In dit doosje vind je 25 leuke onderzetters met knotsgekke optische illusies om jouw brein of dat van je gasten voor de gek te houden terwijl jullie genieten van een drankje. Bewegende patronen Onmogelijke figuren Valse geometrie … en nog veel meer!

Doe deze doos snel open en stel je ogen en hersenen maar eens flink op de proef! In dit doosje vind je 25 leuke onderzetters met knotsgekke optische illusies om jouw brein of dat van je gasten voor de gek te houden terwijl jullie genieten van een drankje.

Bewegende patronen, onmogelijke figuren, valse geometrie en nog veel meer!


KokenKoken

Vergelijkbare berichten