|

De top 7 van de beste boeken betreft geheugen training 2024

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij je geheugen wil trainen. Er zijn diverse manieren om je geheugen te trainen. De boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina hebben allemaal hetzelfde doel om je te helpen bij het trainen van je geheugen.

Om je een goed beeld te geven van de boeken betreft geheugen training heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waarderingen en recensies van de lezers. Via de link kun je het boek over geheugentrainingen eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Geheugentraining

Het korte en lang termijngeheugen, het visuele geheugen, de snelle herinnering, geheugensystemen, het onthouden van feiten en namen, geheugenontwikkeling, de geheugentest


Train Je Geheugen

Een optimaal geheugen voor iedereen van 8 tot 80

Ook zo´n moeite met het onthouden van namen, verjaardagen, boodschappenlijstjes, afspraken enzovoort? Dat is verleden tijd met de opmerkelijke geheugentraining van Dean Vaughn. Ga niet zitten stampen, maar onthoud dingen door te zoeken naar een bijpassend beeld, een klinkt-als -woord of leg verbanden, hoe vreemder hoe beter! Miljoenen mensen wereldwijd profiteren al van deze eenvoudige methode.

  • Beproefd tien-stappen systeem om je geheugen te trainen
  • Toegepast in wetenschappelijke en zakelijke disciplines
  • Meer dan 2,5 miljoen gebruikers wereldwijd
  • Onthoud moeiteloos namen, woorden, nummers, agendapunten, afspraken, verjaardagen.

Dean Vaughn is wereldwijd bekend om zijn toegepaste geheugentrainingen. Uiteenlopende disciplines maken gebruik van zijn methode: van zelf-ontwikkeling en talenstudies tot wiskunde en geneeskunde. Hij woont in de Verenigde Staten, in Hershey, Pennsylvania.


De geheimen van ons geheugen

In De geheimen van ons geheugen ontrafelt neurowetenschapper Boris Konrad de werking van ons geheugen. Over herinneren en vergeten en het trainen van een superbrein.

In De geheimen van ons geheugen ontrafelt Boris Konrad de werking van ons geheugen en laat hij zien waartoe het in staat is en wat je moet doen om het gezond te houden. Een goed geheugen heeft niets te maken met aanleg, maar wel met een goede training. Konrad biedt de lezer niet alleen een unieke inkijk in de mysterieuze wereld van ‘vergeten en herinneren’, maar reikt ook technieken aan waardoor je sneller en beter leert onthouden.

Waarom vergeten we iets? Kun je door training alzheimer voorkomen? Bestaan er meerdere geheugens? En wat heeft het geheugen van de zeeslak met ons geheugen te maken? We gebruiken het elke dag, maar niemand weet precies hoe het werkt en waar het zich bevindt. We beschouwen ons geheugen als een vanzelfsprekendheid en vergeten dat het net zo goed onderhouden moet worden als ons lichaam.

‘Boris Konrad geeft zijn geheime technieken prijs, zodat we ze nooit meer vergeten.’ – Psychologie Magazine

‘Ik kan nu in pakweg vijf minuten tijd de willekeurige volgorde van een heel pakje kaarten opsommen. Of vijftig plaatjes op een rij, zonder er eentje te missen.’ – Antoinette Hertsenberg


Breinfitness

Een trainingsprogramma bij problemen met aandacht, concentratie, geheugen en uitvoerende functies Niet meer weten waar je je sleutels hebt neergelegd, een afspraak vergeten, geen twee dingen tegelijk kunnen doen of zo’n dag hebben waarop ‘alles’ misgaat. Het overkomt ons allemaal weleens. Het worden pas problemen wanneer ze vaak voorkomen en ons beperken in het dagelijks functioneren.

Breinfitness geeft heldere uitleg over wat cognitieve problemen zijn, en biedt vaardigheden en strategieën om hiermee te leren omgaan. Door veelvuldig te oefenen kun je alternatieve routes in je brein aanleggen. Inzicht krijgen in je cognitief functioneren is de eerste stap. Daarna ga je gericht aan de slag met oefeningen op het gebied van aandacht, concentratie, geheugen en/of uitvoerende functies. In het laatste deel is er uitgebreid aandacht voor de invloed van stress, vermoeidheid en pijn op het cognitief functioneren.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die last heeft van cognitieve klachten of bang is deze op termijn te krijgen. Daarnaast is het geschikt voor eenieder die zijn brein wil trainen met vaardigheden en daarmee gaat voor het ‘fitte’ brein.

Noëlle Kamminga, gz-psycholoog en neurowetenschapper (PhD neurologie), is werkzaam bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum op de afdelingen Psychiatrie en Medische psychologie. Zij is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen lichaam en geest, en grondlegger van PPEP4ALL, een zelfmanagementprogramma voor chronisch zieken en hun partners.


Train je geheugen

De capaciteit en de doeltreffendheid van je geheugen zijn geen vaststaande eigenschappen zoals de kleur van je ogen of je lichaamslengte. Je kunt je geheugen trainen en met de leuke mentale oefeningen uit dit boekje zie je hoe je dat kunt doen.

Maak kennis met de beproefde technieken van geheugengrootmeester Michael Tipper. Ze schroeven je herinneringsvermogen op tot een verbazingwekkend hoog peil. Ontdek de mogelijkheden van je geheugen en hoe je het kunt verbeteren. Oefen simpele trucjes voor het opslaan van dagelijkse informatie zoals pincodes, telefoonnummers, routebeschrijvingen en lijstjes.

Leer methoden voor het onthouden van verjaardagen en jubilea, het koppelen van namen aan gezichten en omgekeerd, en hoe je een puntgave toespraak kunt houden zonder aantekeningen. Tot slot leer je net als de kampioenen geheugenstunts uitvoeren met kaarten of willekeurige reeksen getallen. Niet alleen je vrienden zullen versteld staan, jijzelf ook!


Ruim 100 oefeningen

Dit boek reikt u een methode aan waarmee u op een zeer effectieve en prettige manier uw geheugen en concentratievermogen kunt verbeteren.
Het hoeft u niet veel tijd te kosten: u investeert 5 à 10 minuten per dag en u zult een merkbaar resultaat boeken.

Eveline Plantenga is van oorsprong muziektherapeute. Op haar zoektocht naar mogelijkheden om mensen met geheugen en concentratieproblemen beter te kunnen helpen leerde ze de methode Mentales Aktivierungs Training® (mentale activering) kennen. Deze methode is aan de Duitse universiteiten van Heidelberg, Erlangen en Paderborn ontwikkeld. Zij volgde de opleiding tot trainer en therapeut en introduceerde de methode in Nederland. De belangstelling voor deze methode en de vraag naar cursussen is in de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Mentale activering wordt ondertussen veelvuldig toegepast:

  • Door volwassenen van alle leeftijden die het geheugen en het oncentratievermogen willen verbeteren
  • Op scholen, om het concentratievermogen bij scholieren te stimuleren
  • Door ouderen die achteruitgang van het geheugen willen voorkomen of tegengaan
  • Door hulpverleners die met mensen met geheugen- en concentratieproblemen werken

Breinwijzer

De werking van het brein in relatie tot technieken voor slimmer werken en studeren

Er zijn veel boeken over de werking van het brein en er zijn minstens zoveel boeken over technieken en modellen die je helpen om slimmer te werken. Dit boek knoopt die twee werelden aan elkaar. Wij lopen rond met het brein van een jager/verzamelaar in een school- en werkomgeving.

Het brein is helemaal niet gemaakt om mail te lezen, examens te maken en rapporten te schrijven. Breinwijzer geeft je een zet in de rug om dergelijke ‘hersenvreemde’ taken slimmer aan te pakken. Je krijgt inzicht in de werking van het brein, je maakt kennis met negen breinversnellers die je kunt zien als legale doping voor je brein en je leert diverse technieken die je helpen om overeind te blijven in de huidige wereld die wordt geregeerd door informatie.

Na het lezen van dit boek begrijp je jezelf en anderen beter, kun je beter ontspannen, stress vermijden, je geheugen optimaal gebruiken, (veel) sneller lezen, makkelijker spreken in het openbaar, beter onthouden en slimmer omgaan met de informatie die je bereikt. Je leven wordt hierdoor eenvoudiger en leuker!


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten